Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRC CROATIA

VIDEO Neuville izgubio vodstvo na rallyu. Favorit se zabio u drvo i morao odustati

FIA WRC Croatia Rally 2023.- Petruš Vrh
Igor Kralj/PIXSELL
22.04.2023.
u 12:06

U trećem subotnjem brzinskom ispitu, ukupno jedanaestom na WRC Croatia Rallyju, došlo je do promjene u ukupnom redoslijedu, Thierry Neuville je izletio sa staze, a novi vodeći je Britanac Elfyn Evans.

Nakon rutinski odrađena prva dva subotnja brzinska ispita, kada je došao do skoro jedanaest sekundi prednosti pred najbližom pratnjom, belgijski vozač Thierry Neuville je pogriješio na 11. 'brzincu' koji se vozio od Ravne Gore do Skrada.

Izgubio je u jednom zavoju Neuville kontrolu nad svojim Hyundaijem. Izletio je sa staze, udario u drveće te je zbog količine oštećenja morao odustati od nastavka borbe.

Takav scenarij je iskoristio Britanac Evans i njegov suvozač Martin u Toyoti koji su time preuzeli prvo mjesto ukupnog redoslijeda. Isto tako, u odnosu na posljednji brzinski ispit, Evans je za tri sekunde povećao prednost pred Estoncem Ottom Tanakom i sada ima 19 sekundi bolje vrijeme.

WRC Croatia Rally, redoslijed nakon tri subotnja brzinska ispita (11 od 20):

1. Elfyn Evans/ Scott Martin (VB / Toyota)    1:39:28.5

2. Ott Tanak / Martin Jarveoja (Est / M-Sport/Ford)  +19.1

3. Esapekka Lappi / Janne Ferm (Fin / Hyundai) +42.8

4. Pierre-Louis Loubet / Nicolas Gilsoul (Fra,Bel / Toyota)  +2:00.3

5. Takamoto Katsuta / Aaron Johnston (Jap,Irs / Toyota)  +2:03.06

Video možete pogledati OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije