Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nba

VIDEO Dončić odigrao utakmicu za povijest: Slovenski majstor ponovio rekord iz 1962.

NBA: Brooklyn Nets at Dallas Mavericks
Kevin Jairaj/REUTERS
08.11.2022.
u 09:34

Dončić je opet bio neuhvatljiv za suparničku obranu, Slovenac je bio prvi ime večeri.

Fanastični slovenski košarkaš Luka Dončić nastavio je oduševljavati navijače na NBA parketima, ovo mu je najbolji ulazak u sezonu što se tiče dosadašnje karijere. 

Dončić je u pobjedu Dallasa nad Brooklyn Netsima od 96:94 ugradio 36 koševa u šest skokova te isto toliko asistencija, a ujedno je i postao prvi igrač iza legendarnog centra Wilta Chamberlaina koji je imao brutalne brojke u  sezoni 1962/1963. 

 

 

Slovenska superzvijezda odigrala je i devetu uzastopnu utakmicu u kojoj je ubacila minimalno 30 koševa i u vlasništvu je  drugog najdužeg niza u povijesti NBA lige, Chamberlain je odigrao 23 utakmice zaredom s više od 30 ubačaja. 

Nastupajući za tadašnje San Francisco Warriorse, Chamberlain je spomenutu sezonu završio s prosjecima od 44.8 poena i 24.3 skoka po susretu. Sezonu ranije bio je još bolji, ostvarivao je prosjeke od 50.4 koša i 25.7 uhvaćenih lopti po utakmici.

Standings provided by Sofascore

>> Shaquille O'Neal nastupio kao DJ na Krku, a pridružio mu se i Dončić: "Svi sa ovog područja odlični su strijelci"

Komentara 1

JS
John_Smith
11:17 08.11.2022.

ok, dobar je Dončić, no ovi rekordi nemaju veze s vezom s nekadašnjim, današnji NBA je Harlem Globetrotters cirkus. Vidjelo se na Europskom košarkaškom prvenstvu da to nije baš tako lako kad se igra ozbiljnija košarka i obrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije