Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORUŽANA PROVALA

Već drugi Englez napustio Katar: Zvijezdi reprezentacije opljačkan dom

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group B - England v Iran
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/3
05.12.2022.
u 12:50

Prethodno je s Mundijala otišao Ben White zbog privatnih razloga. Southgate sinoć nije mogao računati na još jednog igrača.

Napadač engleske nogometne reprezentacije Raheem Sterling napustio je Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon oružane provale u njegov dom. Sterling nije bio u konkurenciji za utakmicu osmine finala protv Senegala što je mnoge iznenadilo. Engleski nogometni savez (FA) je objavio kako je razlog odlaska "obiteljska situacija", no britanski mediji su objavili kako je hitno otputovao u Englesku zbog oružane provale u njegov dom.

>> Ekskluzivno u studiju Večernjeg: Hrvatica koja radi s Collinom i naša žena u Fifi otkriva pozadinu odluka iz Katara, ali i iz finala SP-a u Rusiji te govori o budućnosti suđenja

Mediji navode kako su naoružani pljačkaši provalili u Sterlingovu kuću u Londonu u trenutku dok je njegova obitelj bila u njoj. Odnijeli su nakit i razne vrijedne stvari.

Engleski izbornik Gareth Southgate je rekao da "moramo pričekati i vidjeti" hoće li se Sterling vratiti u Dohu, a njegov jedini fokus je da napadaču Chelseaja pruži vrijeme i podršku koja mu je potrebna.

- Moramo mu dati vremena da pokuša to riješiti ili biti uz svoju obitelj. To je u ovom trenutku najvažnije, pa ćemo mu dati taj prostor - poručio je engleski strateg.

- Naravno da nije idealno za reprezentaciju, ali pojedinac je važniji od skupine u tim trenucima - dodao je.

Engleski kapetan Harry Kane poslao je poruku podrške Sterlingu na press konferenciji nakon utakmice protiv Senegala koju je Engleska dobila sa 3-0.

- Naše su misli s njim i njegovom obitelji. Nije lako vidjeti da se vaši suigrači i prijatelji moraju nositi s nečim takvim - poručio je napadač Tottenhama.

Sterling je na SP-u u Kataru odigrao dvije utakmice te postigao jedan i asistirao za još jedan pogodak.

"Gordi Albion" je i bez Sterlinga pobijedio Senegal sa 3-0, a u četvtfinalu će igrati protiv Francuske.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije