Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO IME

Tko sudi vatrenima? Nakon lošeg Japanca, na scenu stupa Englez koji nam je već dijelio pravdu protiv Brazila

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Saudi Arabia v Mexico
Foto: Matthew Childs/REUTERS
1/3
09.12.2022.
u 14:54

Nakon što je za susret protiv Japana bio zadužen Amerikanac Ismail Elfath, slijedi nam Britanac koji nam je dosad sudio čak četiri puta. Bio je glavni sudac u susretu Hrvatske i Brazilaca 2018., neposredno prije Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Jedno od jako zanimljivih pitanja jest i tko će danas dijeliti pravdu na utakmici Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila jer sjetimo li se zadnje utakmice protiv Brazila na SP-u 2014. kada nije bilo ni P od pravde jer je japanski sudac Nishimura oštetio Hrvatsku toliko da je preko noći postao persona non grata, a bome nije se dobro proveo ni u Fifi jer je njegovo sramotno suđenje ušlo u povijest kao jedno od najgorih.

>> Specijalna SP emisija: Suze i lom u redakciji Večernjeg lista: Plačem zbog Livakovića! Znate li vi što ovo sad znači?

Danas na terenu nema Japanca, već je glavni sudac ovog susreta Englez Michael Oliver koji je na ovom SP-u već sudio dvije utakmice Meksiko – Saudijska Arabija (2:1) te Kostarika – Japan (1:0).

Vatrenima je do sada sudio već četiri puta, a zanimljivo, sudio je i posljednju utakmicu između Hrvatske i Brazila, prijateljski ogled na Anfieldu u lipnju 2018. koji je brazilski seleção dobio s 2:0.

Sudio nam je i u susretu Lige nacija protiv Portugala koji smo izgubili s 3:2, zatim prijateljski dvoboj protiv Južne Koreje 2013. godine kada su vatreni slavili s visokih 4:0.

Posljednji put sudio nam je u listopadu prošle godine u kvalifikacijama za ovo SP na Cipru, gdje je hrvatska vrsta slavila s 3:0.

Asistirat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Četvrti sudac bit će Alžirac Mustapha Ghorbal. Nizozemac Pol van Boekel je VAR sudac, Talijan Massimiliano Irrati asistent je VAR-a, dok će na VAR zaleđe paziti Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Nadamo se da ga više nećemo morati spominjati, osim u ovoj najavi susreta...

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 4

SS
sokac sa drave
08:25 08.12.2022.

Znaci sudac iz zemlje koja jos nije ispala iz takmicenja?

PP
pavisic.pajo
07:36 08.12.2022.

UAAA sudija.Sada bar znamo razlog za budući poraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije