Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rapsodija Južnoamerikanaca

Hrvatska doznala suparnika u četvrtfinalu: Moćni Brazil razbio Južnu Koreju sa 4:1

Hrvatska doznala suparnika u četvrtfinalu: Moćni Brazil razbio Južnu Koreju sa 4:1
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
05.12.2022. u 22:00

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, nakon što je Hrvatska ranije u ponedjeljak u osmini finala svladala Japan boljim izvođenjem 11-eraca, Brazil je u svom susretu ove faze natjecanja bio uvjerljiv protiv Južne Koreje sa 4-1 (4-0).

Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-11m), Richarlison (29) i Paqueta (36). U nastavku je Seung-Ho Paik (76) ublažio poraz Južne Koreje.

Razigrane Brazilce protiv Južne Koreje do pobjede je poveo kapetan Neymar koji se oporavio od ozljede gležnja zadobivene u prvom susretu na SP protiv Srbije, a zbog koje je propustio utakmice protiv Švicarske i Kameruna. Neymarovo priusutstvo na terenu insiriralo je suigrače koji su lakoćom stvarali i realizirali prilike. 

Video - 'Ovo je dokaz da pojedinac može riješiti utakmicu. Sve što napravimo dalje, bit će veliki uspjeh'

 

U 7. minuti Vinicius je pogodio nakon prodora Raphinhe po desnoj strani, potom je Jung neoprezno pogodio Richarlisona po nozi u svom kaznenom prostoru, a Neymar je bio siguran izvođač kaznenog udarca u 13. minuti. Richarlison je u 29. minuti povisio na 3-0 nakon sjajne kombinacije s Marquinhosom i Thiagom Silvom, da bi Paqueta u 36. minuti preciznim udarcem okrunio odličan prodor Viniciusa.

Paik je u 76. minuti udarcem s više od 20 metara uspio pronaći put do brazilske mreže za počasni pogodak. 

Susret Hrvatske i Brazila igrat će se u petak od 16 sati na stadionu Education City. 

BRAZIL - JUŽNA KOREJA 4-1

Strijelci: 1-0 Vinicius Junior (7), 2-0 Neymar (13pen), 3-0 Richarlison (29), 4-0 Paqueta (36), 4-1 Seung-Ho Paik (76)

Pred 44.000 gledatelja na stadionu 974 sudio je Turpin iz Francuske.

BRAZIL: Alisson (80. Weverton) - Eder Militao (63. Alves), Marquinhos, Thiago Silva, Danilo (72. Bremer) - Paqueta, Casemiro, Neymar (80. Rodrygo) - Raphinha, Richarlison, Vinicius Junior (72. Martinelli)

JUŽNA KOREJA: S. Kim - M. Kim, Kim, Y. Kim, J. Kim (46. C. Hong) - J. Lee (74. K. Lee), I. Hwang (65. Paik), W. Jung (46. J. Son), H. Hwang - H. Son, G. Cho (80. U. Hwang).

Komentara 56

Avatar Slatkica
Slatkica
20:31 05.12.2022.

Bože, kakva je ovo ljepota i kreativnost...ležernost i estetika, kao da Brazilci plešu sambu po terenu!...nevjerojatno

DA
danijelrukavina4
21:05 05.12.2022.

Idemo znači na Brazil. To se i očekivalo. Dečki, lakše će biti sa Brazilom, nago sa Japanom. Možete Vi sa svima, pa i sa njima. Ima i među Vama "španera". Ovo će biti ljepota od nogometa. Dečki, možete vi i i sa Brazilom. Nema straha. Samo se dobro odmorite. To Vam samo treba. Odmor.

SU
superbura
22:52 05.12.2022.

Zašto vi prekodrinci ne komentirate na svoje web stranice? Stalno pljujete tu, kao da srbija više ne igra na SP-u...? Niste li vi luzeri obećali da ćete igrati u četvrtfinalu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije