Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Kölnu

Hrvatska pala nakon junačke borbe, ništa od polufinala

Foto: Reuters/Pixsell
1/15
21.01.2019.
u 21:24

U borbi za tako važan bod smo ostali prekratki za samo jedan gol.

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je izglede za prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je poražena od Njemačke u utakmici pretposljednjeg kola skupine I. Kauboji su u Kölnu pali nakon velike bitke s 21:22 (11:11).

Dan nakon neočekivanog poraza od Brazila Hrvatska je pružila jak otpor favoriziranom domaćinu, ali je na kraju morala priznati poraz.

>>> Pogledajte reakciju Line Červara: Ovo je lopovluk!

 

Tijekom prvog poluvremena niti jedna momčad nije uspjela ostvariti više od dva gola prednosti, a takav trend nastavio se i u prvih desetak minuta drugog dijela. No, zbog neučinkovite i bezidejne igre Hrvatske u napadu, Njemačka je u 45. minuti stigla do najveće prednosti od 18:15.

No, potom je Marin Šego uspio sakupiti nekoliko sjajnih obrana, pa Njemačka čak deset minuta nije postigla gol što su izabranici Line Červara iskoristili za preokret i vodstvo 19:18 šest minuta prije kraja. Nažalost, tu prednost nisu uspjeli sačuvati.

Dvije minute prije kraja njemački vratar Wolff obranio je udarac Duvnjaka i bacio loptu u protunapad koji je Pekeler iskoristio za vodstvo Njemačke 21:20, a nakon prekršaja Karačića u napadu, Gensheimer je 40 sekundi prije isteka vremena s krila pogodio za 22:20 i zatvorio Hrvatskoj mogućnost prolaska.

Igor Karačić i Manuel Štrlek postigli su po četiri gola za Hrvatsku, dok je Fabian Wiede sa šest pogodaka predvodio Njemačku.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini I Njemačka i Francuska su sa po sedam bodova osigurale prolazak u polufinale, dok je Hrvatska ostala na diobi trećeg mjesta sa Španjolskom uz četiri boda. Brazil je peti s dva, a Island šesti bez bodova.

U srijedu će u posljednjem kolu Hrvatska igrati protiv Francuske te joj je potrebna pobjeda kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

 

 

 

Komentara 133

BR
brzi08
22:15 21.01.2019.

Bravo za Hrvatsku, odlicna utakmica i borba. Kradja domacinska. Pozdrav iz Sombora iz Srbije

JA
JanezIQ45
22:18 21.01.2019.

Prije utakmice sam prognozirao da će sudci otvoreno pomoći Nijemcima!Nažalost imao sam pravo jer su svinje iz Danske u ključnim trenutcima sudili u korist Nijemaca!

Avatar links
links
22:26 21.01.2019.

muški smo odigrali... idemo dalje, čemu pljuvanje? Momci su dali sve što su mogli!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije