Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres na Poljudu

Oreščanin smijenjen, a uprava najavljuje borbu za Ligu prvaka!

Marin Brbić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
19.07.2019.
u 17:24

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara pozvao je kompletnu upravu na odgovornost

Siniša Oreščanin je smijenjen, a sve ostalo do daljnjega ostaje po starom. To je otprilike presjek izvanredne konferencije za medije održane u petak na Poljudu na kojoj su sudjelovali predsjednik Uprave Marin Brbić, dopredsjednik Lukša Jakobušić, sportski direktor Saša Bjelanović i predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović.

Brbić i Bjelanović nakon poraza od Gzire su u staviili svoje mandate na raspolaganje, međutim Nadzorni odbor ih nije prihvatio. Uz samo jednog suzdržanog člana, šestorica su odlučila da brod treba nastaviti ploviti dalje s istim kormilarima.

- Moram se ispričati navijačima za ovu blamažu, za utakmicu protiv Gzire. Razumijem ljutnju i bijes navijača. Najodgovorniji za to sam ja. Radio sam neke kompromise, nisam trebao, i sada sam potpuno svjestan da sam pogriješio. Dugo smo sinoć razgovarali, a jutros sam stavio mandat na raspolaganje - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić i nastavio:

- Ovo s trenerom nisam dobro odradio, komporimisi ne vode nikamo. Odlučio sam nastaviti raditi ovaj posao jer ipak mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Naš cilj su kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone, a ako u tome ne uspijemo, ako vidimo da ne ide, moja ekipa i ja odlazimo - naglasio je.

Brbić je u nastavku rekao da će ime novog trenera biti poznato u subotu, ali i otkrio što je zamjerio Oreščaninu:

- Podcijenio je protivnika. Pa igrali smo sa samo četiri ili pet standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da bi lako pobijedili da je igrala standardna momčad. Svi smo mišljenja da je to bio najteži poraz u povijesti kluba. 

Slažem se da jedna utakmica ne bi smjela određivati sudbinu trenera, ali Gziru United smo trebali dobiti s povezima preko očiju uz dužno poštovanje Maltežanima. I zato je došlo do jednostranog raskida ugovora - dodao je Brbić i osvrnuo na bijes Torcide koja je u četvrak navečer nakratko upala na teren.

- Nisam osjetio nikakvu ugrozu. Mislim da je taj prizor predimenziniran. Navijači su ušli na travnjak, ali su se brzo vratili. Nije se sinoć dogodilo ništa što već nisam doživio - kao da je pokušao opravdati navijače, a na to se nadovezao i Jakobušić:

- Frustracije je bila velika i očekivalo se da vrijeđaju. Bilo je neugodno. Porazno mi je što policija čuva stadion i dok traje ova izvanredna konferencija  - kazao je.

>>> Pogledajte što je još rečeno na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji

 

 

Komentara 60

ST
staromlad
17:25 19.07.2019.

Demagogija im se obila o glavu, udruženi s imbexom radili su protiv reprezentacije, pljuvali u svoj pjat zvan HNL, ucjenjivali i terorizirali sve oko sebe tko zna za čije interese. Neka se ispričaju i svi kolektivno daju ostavke, pogotovo ovii koji nemaju veze sa sportom i strukom.

Avatar nekakav
nekakav
17:14 19.07.2019.

samo jedna stvar bude ispravna. totalni opoziv svih imenovanih ljudi u upravi i nadzornom odboru ovog nogometnog kluba. grad split kao većinski vlasnik mora povući svoju odluku kojom nekoj tamo udruzi prepušta upravljačka prava nad svojim udjelom u klubu, postaviti ljude koje će imenovati politika, i klub pripremiti za privatizaciju, tj. prodaju gradskog udjela u ovom klubu. udruga nh i ostali prirepci su u ovih skoro pa 10 godina pokazali i dokazali da pojma nemaju o vođenju kluba, da su jedno ime koje je prije 20 godina nešto značilo doma, a u europi su neki čak i čuli za njega, doveli do fizičkog nestanka. osim imena sa klubom koji ima povijest, ovo što se sad naziva istim imenom nema nikakve dodirne točke. dio splićana i dio dalmacije, koji ovaj klub smatraju 'svojim', moraju prihvatiti realnost koja je jadna i bijedna. klub je kanta za napucavanje najnižeg doma eu nogomneta. klub koji nema distancu prema navijačima.. nema budućnost. dal je '20.000' navijača pridonijelo boljem uspjehu kluba? nije. ima li klub ikakve koristi od '20.000' navijača u ogledima protiv istre, inkera/intera? nema. onda? o čemu govorimo? zar zbilja želite da utakmice splitskog kluba sa rijekom se budu mogle zvati derbijem? one sa dinamom već 10 godina to nisu. ne krade nitko hajduk. suci više oštete dinamo nego njih! eto, napisao sam... hajduk!

LJ
ljutko
18:33 19.07.2019.

Čuj to, ne mogu pobjediti klub iz Malte, a veće ide u borbu za ligu prvaka, ha ha ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije