Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MODRIĆU TREBA ODMOR'

Dalić: Svi smo se uplašili zbog Gvardiola! Hrvatska bez jednog igrača nije ista momčad

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo
Jurica Galoic/PIXSELL
14.11.2022.
u 11:56

Razgovarao sam s Gvardiolom, problem mu je vidno polje zbog maske, ali prebrodio je taj prvi strah, bit će spreman. Gvardiol nam je jako bitan jer je jedini lijevak na stoperskoj poziciji, kazao je izbornik

Stigao je i taj dan, izbornik Zlatko Dalić danas u 11 sati okuplja nogometne reprezentativce u zagrebačkom hotelu Sheraton u sklopu priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo u Kataru.

Braniteljski svjetskog srebra u u dobrom raspoloženju stižu u hrvatsku prijestolnicu, nema ozlijeđenih i Dalić može računati na sve igrače koje je zvao za Mundial. 

 

 

U glavnom gradu, Rijadu, vatreni igraju protiv Saudijske Arabije u srijedu od 11 sati, to će ujedno biti generalna utakmica u kojoj će se isprobati neki igrači iz drugog plana. Let za Saudijsku Arabiju je prema rasporedu u 17 sati. 

Izbornik Zlatko Dalić nakon okupljanja u 11 sati, otkrit će stanje među kockastima i posljednje svježe informacije. Cijeli događaj možete pratiti putem streama i tekstualnog prijenosa na portalu Večernjeg lista

Pripremu utakmicu protiv Saudijske Arabije najavio je izbornik Zlatko Dalić: 

- Svi su spremni, bez ozljeda, još čekamo Vidu da se vrati, imao je utakmicu. Sutra smo u Saudijskoj Arabiji, tamo igramo prvu i zadnju pripremnu utakmicu, šansu će dobiti igrači kojima treba, nisu igrali puno. Kalkulirat ćemo u smislu sastava. U petak idemo u Dohu, tamo počinjemo s ozbiljnim radom - kaže Dalić koji na SP-u prvu utakmicu igra protiv Maroka 23. studenog. 

- Maroko nam je ključna utakmica, ključ grupe. Opasni su nezgodni, imaju sjajnih igrača koji igraju po Europi. Pratit ćemo njihove pripremne utakmice. Moramo dobro pripremiti tu utakmicu. Kod nas se sve zna, nema lutanja, moramo vidjeti stanje igrača, ići s najspremnijim igračima. Maroko je imao ozljedu igrača koji im je bitan, ali mi moramo gledati sebe. Nama je najjači vezni red, tu moramo biti dominantni.

- Nisam se čuo s Vahidom Halilhodžićem, nisam ga ni zvao, mislim da to ne bi bilo u redu. On je bio izbornik, odveo ih je na SP, znam da mi ne bi govorio, niti ga ja želim pitati. Imam svoje skaute koji rade pripremu. Nisam Vahu htio dovoditi u nezgodnu situaciju. 

Dalić kao favorita vidi Brazil, ali zna da je na SP-u sve moguće. 

- Ako pogledate popis Brazila, vidite koliko je to jako, tu su igrači iz najjačih europskih klubova. To je najkvalitetnija, najbolja reprezentacija. Oni su i prije bili u ulozi favorita pa su ispali. Ništa tu nije sigurno. Rekao sam da ima 10-ak reprezentacija koje se mogu nadati najboljem, Francuska, Argentina s Messijam koji je jako motiviran, Ronaldo s Portugalom, tu je i Njemačka. Nizozemci mogu biti jako opasni, njihov ngomet je u fokusu, Španjolci imaju mladu i potentu reprezntacijom, Englezi su imali kiks u Ligi Nacija, ali imaju najskuplju ligu na svijetu, mogućnosti su im ogromne. Tu su i Belgija i Hrvatska, ne bježim od toga da smo dobri i kvalitetni, ali ne želim stavljati teret igračima. Igrači će uživati na SP-u. Žao mi je što je ovaj SP za odabrane, neće svatko moći otići. 

Sve je zabrinula ozljeda Joška Gvardiola, ali bit će spreman. 

- Svi smo se uplašili nakon ozljede Gvardiola, kada je došao prvi nalaz, na sreću je samo ozljeda nosa, nema slomljenih kostiju.  Napravila se maska, on nije preskočio utakmicu u subotu, on kakav je, igrao je. Razgovarao sam i s njim. Problem mu je vidno polje zbog maske, ali prebrodio je taj prvi strah, bit će spreman. On je jedini lijevak na poziciji stopera, igra sjajno i u potpunosti računam na njega. Tu je jako bitan i Marcelo Brozović, bez njega to ne bi bila ista priča. Njemu će dobro doći ova utakmica protiv Saudijske Arabije. On je jedan od naših ključnih igrača, Hrvatska s njim i bez njega nije ista, drži kontrolu, balans, ima mirnoću, sigurnost. 

Hoće li Modrić igrati protiv Saudijske Arabije?

- Luka je igrao u srijedu, treba mu odmora, ali svakako će nastupiti, vidjet ću što mu treba, razgovarat ću s igračima. Tu sam utakmicu ja dogovorio, tamo sam počeo, ja sam je i dogovorio, želim tamo ostaviti dobar dojam - zaključio je Dalić koji se okrenuo i na navijače:

- Ako krenemo dobro, začas će biti puni trgovi i navijat će se. Opće je poznato da se mi organiziramo u sekundi, ovisi  o nama kakav ćemo rezultat napraviti. Bilo minus 10 ili plus 25, zna se koliko Hrvati vole svoju reprezentaciju. 

 

Standings provided by Sofascore

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Komentara 12

BI
billynik
11:58 14.11.2022.

Sretno Vatreni!

DU
Deleted user
06:47 15.11.2022.

Katarina i Stjepan, novinari s lijepim hrvatskim imenima, a hrvatski im baš i ne ide. Naime, u tekstu se može pročitati da je čovjek - lijevak. Čovjek nije i ne može biti lijevak nego je ljevak.

Avatar southman
southman
13:16 14.11.2022.

Sve repke imaju problema. SP se igra usred nacionalnih prvenstava i normalno da ima i ozljeda. Problem je što mi nismo Francuska ili Brazil pa da možemo nadomjestiti neigranje najvažnijih igrača. Ali to isto ne mogu niti mnogi drugi. Kako će Kanada nadoknaditi Davisa ? Nikako !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije