Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Izborniče, ovo je zemlja s pravom na različitost mišljenja

Hrvatska - Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
24.01.2019.
u 08:08

Umjesto da priča o utakmici protiv Karabatića i društva i odličnoj igri svojih igrača, Lino je krenuo u obračun s novinarima

Umjesto da slavi veliku pobjedu protiv Francuske (23:20), rukometni izbornik Lino Červar nakon utakmice stao je pred kamere te krenuo s govorom koji nema baš nikakve veze s rukometom.

Umjesto da priča o utakmici protiv Karabatića i društva i odličnoj igri svojih igrača, Lino je krenuo u obračun s novinarima, prije svega s kolegom iz Jutarnjeg lista Draženom Krušeljom.

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao nakon utakmice protiv Francuza

– Šačica ljudi ima batinu u ruci i uživa u tome da me unište. Cijeli život borim se protiv takvih mangupa koji teroriziraju, koji iz kaučeva samo čekaju šansu da pljuju, da me nazivaju senilnim starcem – kipio je od bijesa Červar, pa onda indirektno i zazvao otkaz kolegi.

A onda je Lino još i otkrio da ga je nazvao prijatelj koji je “natamburao” Krušelja, a to je informacija koja će možda zanimati i policiju...

Červaru su očito teško pale kritike kolege, koji je rukometnog izbornika u kolumni označio kao najslabiju kariku u reprezentaciji, no Lino je odabrao najgori mogući način za polemiku.

Ovako skandalozno prozivanje pred TV kamerama niti jedan hrvatski izbornik ne smije si dopustiti. Jer, bio je to Červarov poziv na javni linč jednog novinara.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Hrvatska - Francuska

Hrvatska - Francuska
1/14

Lino očito ne zna primati kritike, pošto mu ovo nije prvi obračun s novinarima. Nesumnjivo je Červar najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti, nitko mu ne može oduzeti sve pobjede, medalje i veselja koje nam je donio, ali ovakvim istupima sam baca mrlje na te uspjehe.

Također, kao akademski građanin, intelektualac, bivši saborski zastupnik i čovjek s velikim životnim iskustvom trebao bi znati da je Hrvatska zemlja u kojoj, još uvijek, vlada demokracija i pravo na različitost mišljenja.

Ako se ne slaže s novinarskim uratkom kolege, ako smatra da ga je želio obezvrijediti ili oklevetati, onda postoji instrument tužbe.

Ovakav način jedino nikako nije smio odabrati, takve stvari ne priliče čovjeku koji je olimpijski pobjednik.

Nažalost, pokazao je Červar da se više ne zna nositi s pritiskom koju nosi izbornička funkcija.

>> Pogledajte komentar Večernjakovih novinara na Červarovu izjavu

Komentara 87

DU
Deleted user
08:26 24.01.2019.

Slazem se da smo zemlja s pravom na razlicitost misljenja. No nažalost nismo zemlja u kojoj novinar za napisani tekst snosi odgovornost. Kada radite osvrt na neciji rad tada se barem informirajte o njegovom poslu. Nekada su postojali novinari koji su pratili pojedinu profesiju i o njoj izvjestavali, nekada su postojali lektori u svim redakcijama, a danas? Danas vidimo kako se nekolicina piskarala obrusava polupismenim frazama na neciji rad pritom ne birajuci ni sredstva ni nacin. Nema postovanja prema osobi, kada vec ne postujete njegov rad. Kada vam covjek na to ukaze onda on vise nema zivaca biti izbornik? Tko kaze da je vas tekst dostojan objektivnog novinarstva ? Ja ne.

ZI
Zir
08:45 24.01.2019.

Danas u pravilu vise nemate sansu da u clanku koji se odnosi na izvjestaj o bilo kojoj utakmici, da vam novinar prenese stvarene dogadjaje s terena, dobre poteze igraca, da se bavi utakmicom, u pravilu imate subjektivan tekst koji see odnosi na sve drugo, osim na prikaz utakmice, politiziraju, premecu neke detalje iz proslosti, pljuju po akterima kako im se svidja ili ne svidja, a posebno ako se radi o sportasima koji imaju domoljubni naboj i znaju isti pokazati, odmah se godinama organizirano napadaju iz svih oruzja, pogotovo je ovaj novinar jedan od ljigavih predstavnika sportskih novinara,spreman uvijek za politiziranje i blacenje, izmisljanje i sl. njegovo je da mi prenese dogadjanja s terena, bez osobnih veleumnih doskocica i zakljucaka.

JM
ja-ma
09:19 24.01.2019.

Podrška Lini Červaru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije