Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
TRANSFERI

UŽIVO Mladi talent produljio s Belupom pa poručio: 'Na Poljud ne dolazimo s bijelom zastavom'

UŽIVO Mladi talent produljio s Belupom pa poručio: 'Na Poljud ne dolazimo s bijelom zastavom'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.02.2024. u 16:41
-
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK, ,
MLADA NADA FARMACEUTA

Slaven Belupo objavio je na službenim stranicama da je Matej Šakota (19) produljio ugovor do 2027. godine. Mladi ofenzivac igra i za reprezentaciju BiH, a u Koprivnicu je stigao prošloga ljeta iz omladinskog pogona Dinama. U Zagreb je došao iz matičnog mu Zrinjskog. Povodom obnove ugovora najavio je i utakmicu s Hajdukom.

"Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor. To pokazuje da trener i ljudi iz kluba računaju na mene. Gledam na ovaj potpis kao na veliku nagradu, ali i kao obavezu da moram još bolje i više raditi kako bih pomogao momčadi da ostvari što bolje rezultate", kazao je Šakota pa zaključio:

"Igramo dobro, imamo odličnu atmosferu i nadam se da ćemo tako nastaviti i na Poljudu. Hajduk je odličan i bori se za naslov, ali mi imamo svoje kvalitete u koje vjerujemo i sigurno u Split ne idemo s bijelom zastavom."

EGZODUS IZ RUDEŠA

Rudeš je sporazumno prekinuo ugovor s trojicom svojih igrača. Krešimir Kovačević je za klub nastupio 38 puta i zabio četiri gola. Ivan Peršić je nastupio 16 puta i zabio jednim. Jakov Bašić je odigrao 18 utakmica.

Potonji je već pronašao novi klub i nastavit će karijeru u dresu ukrajinske Zorye. Sredinom prošloga mjeseca klub su napustila šestorica igrača.

"Ovim putem želimo se zahvaliti igračima na uloženom trudu. Naravno, mi ćemo nastaviti s misijom borbe za ostanak u SuperSport HNL-u, pokušat ćemo dovesti još koje ciljano pojačanje, ali pružit ćemo i priliku igračima iz našeg omladinskog pogona, što je u stvari i naš primarni zadatak, tj. stvaranje igrača za seniorsku momčad. Jer vidjeli smo i dosad da smo do željenih rezultata dolazili uz igrače iz naše škole", javljaju iz uprave.

ALMASI U OSIJEKU

Osijek je predstavio novo pojačanje Ladislava Almasija, 24-godišnjeg Slovaka koji je dosad igrao za češki klub Banik Ostravu. Almasi je visok 196 centimetara i igra na poziciji klasičnog napadača. U Osijek stiže na posudbu do kraja lipnja. Ove je sezone Almasi odigrao 18 utakmica za Banik te zabio tri gola, ujedno je i slovački reprezentativac koji će biti zamjena za Ramona Miereza. 

BIVŠI HAJDUKOVAC U AUSTRIJI

Dosadašnji napadač mostarskog Zrinjskog, Anton Maglica (32), potpisao je za austrijski Klagenfurt. S autrijskim prvoligašem potpisat će ugovor do kraja sezone, navodi Sport.orf. Maglica je igrao za mlade momčadi Osijeka, a zatim i za Hajduk. U inozemstvu je osim za Zrinjski nastupao i u dresovim kineskih, turskih, criparskih i rumunjskih klubova.

"Anton je vrlo iskusan igrač koji je već dokazao svoju kvalitetu na visokoj razini. Uvjereni smo da će svojim instinktom, brzinom reakcije i sposobnošću zabijanja golova pomoći našoj momčadi", rekao je sportski direktor austrijskog kluba Günther Gorenzel.

PROSINEČKI U CRNOJ GORI

Legendarni Robert Prosinečki, bivši izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine te pomoćnik u Hrvatskoj, novi je izbornik reprezentacije Crne Gore, odlučio je u petak Izvršni odbor tamošnjeg nogometnog saveza. 

Više pročitajte OVDJE.

HENRIQUE OBORIO REKORD

Botafogo je potpisao ugovor s brazilskim krilnim igračem Luizom Henriqueom iz španjolskog Real Betisa za brazilski rekord u nogometnim transferima, objavio je klub u četvrtak.

Financijski detalji nisu objavljeni, ali španjolski mediji navode da je klub iz brazilske Serie A platio Betisu naknadu od oko 20 milijuna eura (21,69 milijuna dolara) za 23-godišnjaka.

Botafogo je rekao da je ugovor predstavljao najveću naknadu za transfer koju je ikada platio jedan brazilski klub. Igrač je potpisao do kraja 2028.

KENT NE IDE U ZAGREB

Dinamu je propao transfer Ryana Kenta. Europski mediji pišu da su se Fenerbahče i Lazio se dogovorili oko posudbe do kraja sezone uz mogućnost kupnje, a engleski veznjak je na putu za Rim gdje bi trebao potpisati ugovor. 

BAYERN DOVEO ŠPANJOLCA

Iako je trebao biti angažiran tek u ljeto 2024., mladi španjolski krilni igrač iz Granade Bryan Zaragoza (22)  pridružio se Bayern Münchenu pet mjeseci prije toga, objavio je bavarski klub.

Bryan Zaragoza potpisao je početkom prosinca ugovor na pet sezona s minhenskim Bayernom od 1. srpnja 2024., a sezonu je trebao završiti u svom klubu Granadi, trenutno 19. u borbi za ostanak u španjolskoj prvoj ligi.

OSIJEK OTKUPIO DUARTEA

Portugalac Andre Lourenco Duarte i službeno je nogometaš Osijeka. To znači da je aktivirana opcija koju su bijelo-plavi imali prilikom njegova dolaska na posudbu iz talijanske Reggiane i 26-godišnji stoper će i nakon 30. lipnja ove godine ostati na Opus Areni. I to s ugovorom na dvije godine, do ljeta 2026. godine, javili su na web stranicama Osijeka. 

Belotti u Fiorentini

Talijanski reprezentativac Andrea Belotti prešao je u Fiorentinu na posudbu, objavio je u srijedu toskanski klub koji nema obvezu kupnje na kraju sezone.

Belotti, koji je s Italijom 2021. godine osvojio naslov europskog prvaka, u Romu je došao 2022. iz Torina. Za rimski klub je od tada odigrao 44 utakmice i zabio 12 golova.

Tridesetogodišnji napadač ove je sezone imao manju minutažu u Romi, u posljednjih jedanaest ligaških utakmica ostao je na klupi sedam puta. Prelaskom u Fiorentinu uoči Europskog prvenstva želi više igrati i tako privući pažnju izbornika.  

Roma, na čijoj je klupi Josea Mourinha zamijenio Daniele De Rossi u međuvremenu je pobijedila u dvije utakmice i vratila se na peto mjesto na ljestvici (35 bodova). Fiorentina je šesta (34 boda).

 
Vitinha u Genoi

Portugalski napadač Vitinha provest će sljedeću polusezonu na posudbi u talijanskom nogometnom prvoligašu Genoi, u koju dolazi iz francuskog prvoligaša Marseillea uz mogućnost otkupa ugovora, objavila su u četvrtak oba kluba. 

Vitor Manuel Carvalho Oliveira, poznatiji kao Vitinha, došao je u Olympique prije godinu dana iz portugalske Brage u jednom od najskupljih transfera u klupskoj povijesti, jer je za njega plaćena odšteta od 25 milijuna eura, a dogovoren je i bonus od sedam milijuna eura.

Međutim, 23-godišnji napadač nije opravdao velika očekivanja te je u 43 nastupa za Marseille postigao samo šest golova. Olympique se trenutačno nalazi na sedmom mjestu u francuskom prvenstvu, a za vodećim Paris Saint-Germainom zaostaje za 15 bodova.

"Danas započinje novo poglavlje u mom životu, Sa sobom nosim znanja, iskustvo i sjećanja na vrijeme provedeno u Marseilleu. Zahvalan sam na potpori koju sam dobio od kluba i navijača", napisao je Portugalac u objavi na društvenoj mreži X.

Vitinha stiže u 11. momčad talijanske Serie A, a u svlačionici će zateći i jedno poznato lice, ukrajinskog napadača Ruslana Malinovskog, s kojim je odigrao jednu polusezonu u Marseilleu. Talijanski klub je u srijedu objavio da je otkupio ugovor ukrajinskog reprezentativca koji je u Genou stigao u kolovozu na posudbu iz Marseillea.

Vitinha će u Genoi dijeliti svlačionicu i s bivšim hrvatskim reprezentativcom Milanom Badeljom, koji je ujedno i kapetan momčadi.

Dolazak Portugalca će pojačati konkurenciju u napadu Genoe, u kojem je prva opcija trenera Alberta Gilardina Islanđanin Albert Gudmundsson, s 11 golova u svim natjecanjima najbolji klupski strijelac u ovoj sezoni. Time je pobudio interes drugih klubova, a najozbiljniju ponudu, veću od 20 milijuna eura, poslala je Fiorentina.

 
OTIŠAO U BUNDESLIGU

Reprezentativac Makedonije i prvotimac Varaždina, Agon Elezi, karijeru nastavlja u njemačkom Bochumu. Njemački mediji potvrđuju kako će se Elezi pridružiti momčadi koja trenutno sjedi na 14. mjestu Bundeslige.

Elezi je igračku karijeru započeo u mladim momčadima Shkupija. Zatim je igrao za francuski Caen, Vellazerimi i albanskom Skenderbegu. U Varaždin je stigao 2020. godine i upisao 68 nastupa uz osam postignutih pogodaka.

"Vjerujem da će pokazati da je dostojan Bundeslige te da je ovo veliki korak naprijed u njegovoj karijeri. Drago mi je da sam u ovim trenucima uz njega i veselim se pratiti razvoj ovog mladog i perspektivnog veznjaka", rekao je njegov agent Denny Bara za 24 sata.

BREKALO STIŽE

Hrvatski nogometni reprezentativac i dosadašnji igrač Fiorentine, Josip Brekalo (25) trebao bi danas stići u Split i zajedno s Ivanom Perišićem gledati Jadranski derbi. Liječnički pregled trebao bi obaviti narednih dana, možda već sutra, a nakon toga trebao bi potpisati i ugovor o posudbi do kraja aktualne sezone.

KEAN U ATLETICU

Talijanski napadač Moise Kean dolazi Atletico Madrid na posudbu do kraja sezone. Vrijednost posla je 500.000 eura. i dogovor je praktički završen. 

MATIĆ U LYONU

Srpski veteran Nemanja Matić je novi igrač Lyona i suigrač Dejana Lovrena, objavio je francuski klub. Matić je napustio Rennes i potpisao ugovor do 2026. godine. 

Engleski velikan Liverpool traži zamjenu za Jurgena Kloppa, a odmah se kao prva opcija nametnuo Španjolac Xabi Alonso, bivši španjolski veznjak koji je nastupao za Liverpool i Real Madrid. Talijanski novinar Nicolo Schira također tvrdi da je trener Bayera glavna želja Liverpoola.

BREKALO U HAJDUKU

VL doznaje: Gotovo je, Josip Brekalo putuje u Split. Hrvatski reprezentativac potpisuje za Hajduk! Više o tome OVDJE

OSIMHEN IDE IZ NAPOLIJA

Nigerijski napadač Victor Osimhen dresu Napolija je u 119 nastupa zabio 67 golova. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 110 milijuna eura, a De Laurentiis je i ranije govorio kako će za njega tražiti više od 100 milijuna eura. Informacije govore kako bi trebao preseliti u Real, PSG ili nekog engleskog giganta. 

GRBIĆ U SHEFFIELDU

Hrvatski nogometni vratar Ivo Grbić (28) prešao je iz Atletico Madrida u engleskog prvoligaša Sheffiled United potpisavši ugovor do 30. lipnja 2027., izvijestila su dva kluba u petak.

"Prvi utisci su mi jako dobri", rekao je Grbić za internetsku stranicu Sheffield Uniteda, posljednjeplasirane momčadi engleske Premier lige.

Nada se mjestu među vratnicama nakon što mu Atleticov trener Diego Simeone ove sezone nije dao priliku braniti za četvrtoplasiranu momčad španjolskog prvenstva.

"Hvala svima na srdačnom dočeku. Jako sam sretan što sam ovdje. Za svakog igrača je velika stvar doći u Premier ligu pa sam presretan što sam se priključio Sheffield Unitedu", rekao je.

Ugovor s Atletico Madridom istjecao mu je za šest mjeseci. U Atletico je bio došao u ljeto 2020. iz zagrebačke Lokomotive, a od tada je bio 14 puta na vratima madridskih crveno-bijelih. Jednu sezonu je proveo na posudbi u francuskom Lilleu gdje je skupio 29 nastupa.

"Ovo sada je veliki izazov za mene", poručio je nakon što je ovaj tjedan obavio liječničke preglede u Sheffieldu te potpisao ugovor na tri i pol sezone.

"Uvjeren sam da će mi ovo biti odlično iskustvo i da će biti zabavno braniti pred našim navijačima. Želim se priključiti momčadi što je prije moguće", izjavio je vratar s dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske godine 2021.

Grbić bi mogao debitirati za crveno-bijele iz Sheffieda u subotu u kup utakici s Brighton and Hove Albionom. "Spreman sam za ovaj izazov", naglasio je. Dodao je da je iskusan jer je branio u španjolskoj i francuskoj ligi, te nastupao u Ligi prvaka za Lille.

Sheffield i Atletico Madid nisu otkrili iznos transfera. Grbićeva cijena iznosi 3,5 milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.

Atletico je u kratkom priopćenju naveo da su "dva kluba postigla sporazum o njegovom prelasku" te da Grbiću žele "najveće uspjehe u njegovoj novoj etapi". Madridski klub je kao zamjenu za njega doveo 26-godišnjeg rumunjskog reprezentativca Horatija Moldovana iz bukureštanskog Rapida. On će biti zamjena 31-godišnjem Janu Oblaku uz kojeg Grbić ove sezone nije niti jednom zaigrao.

"Mi vjerujemo da Grbić može biti važan član naše momčadi", rekao je Sheffieldov trener Chris Wilder. "Veselimo se što ćemo raditi s njim i zadovoljni što smo ga doveli na drugi rok", dodao je.

PRINOVA U OSIJEKU

Osijek je predstavio svog novog igrača, Enisa Cokaja (24). Cokaj je u rujnu 2022. otišao iz Lokomotive za Panathinaikos, a u dresu grčkog kluba igrao je do prije tri dana kada je nastupio u utakmici protiv Asterasa (2:0).

Prvi trening u Osijeku odradi će u četvrtak, ali još nije poznato je li riječ o posudbi ili trajnom transferu. Prema Transfermarktu, njegova trenutna cijena iznosi oko milijun eura. Cokaj je prvi igrač koji dolazi nakon što je Portugalac Jose Boto preuzeo ulogu sportskog direktora.

Bundesligaš Hoffenheim službeno je objavio kako je iz Benfice, na posudbu do kraja sezone, doveo 23-godišnjeg češkog nogometaša Davida Jurašeka.

Jurašek igra na poziciji lijevog bočnog igrača, a nakon igranja za češke klubove Zbrojovku Brno, Prostejov, Mladu Boleslav i prašku Spartu u lisabonsku momčad je došao tijekom prošle godine. Dosad je u karijeri upisao i pet nastupa za češku reprezentaciju.

U Hoffenheimu su vrlo zadovoljni ovim transferom te su uvjereni da će Jurašek biti pojačanje za njihovu momčad. Hoffenheim, sastav u kojem dugi niz godina itekako uspješno igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, trenutačno se nalazi na osmom mjestu ljestvice Bundeslige. Hoffenheim je inače u krizi rezultata u posljednje vrijeme te je u zadnje četiri prvenstvene utakmice tri puta izgubio i samo jednom remizirao.

Portugalski obrambeni nogometaš Tiago Djalo napustio je francuskog prvoligaša Lille te će karijeru nastaviti u Juventusu, službeno su u ponedjeljak obznanila oba kluba.

Ovaj 23-godišnjak je s Juventusom potpisao do lipnja 2026. godine, a premda ni jedan klub nije javno iznosio visinu transfera talijanski mediji navode kako je cijena nešto manja od pet milijuna eura. Djalo je ugovor s Lilleom isticao na kraju aktualne sezone.

Djalo je prošao sve reprezentativne uzraste Portugala zaključno s U21 momčadi, ali među seniorima nikada nije zaigrao. Već je bio u Serie A, u Milanu, za kojeg nije odigrao ni jednu utakmicu.

Dres Lillea je nosio od 2019. godine te je u 78 ligaških utakmica postigao tri pogotka.

BENZEMA ŽELI OTIĆI

Francuski napadač Karim Benzema, osjećajući se pod "pritiskom" u Al-Ittihadu, zatražio je "privremeni" odlazak iz kluba koji mu je ponudio posudbu u drugu momčad saudijskog prvenstva.

Opciju odlaska u neki drugi saudijski klub odbio je igrač koji se osjeća "nesposobnim dati sve od sebe Al-Ittihadu zbog pritiska", javlja agencija France Presse pozivajući se na neimenovane izvore. 

Benzemina situacija zapela je za oko javnosti nakon što je prošlog tjedna otišao na odmor bez dopuštenja kluba i kasnio s povratkom u momčad. Al-Ittihad nije dobio ponudu za bivšeg francuskog napadača i planira pregovore s njim kako bi razjasnio situaciju. Benzema je zabio 12 golova u 20 nastupa ove sezone, ali je kritiziran zbog svojih nastupa, a Al-Ittihad je sedmi u ligi, s 25 bodova manje od vodećeg Al-Hilala. Prošle sezone su osvojili naslov.

Benzema, koji je karijeru započeo u Lyonu, potpisao je prošle godine s Al-Ittihadom, u koji je došao iz Real Madrida, trogodišnji ugovor. Pregovore o prelasku u neki europski klub, a mediji pišu da je to i Lyon u kojem je započeo karijeru, mogle bi otežati financijske stavke ugovora potpisanog sa saudijskim klubom.

 
DOLČEK U SLOVAČKOJ

HNK Hajduk i slovački prvoligaš FC DAC 1904 Dunajská Streda postigli su dogovor o transferu 23-godišnjeg krilnog napadača Ivana Dolčeka. 

Dolček je u Hajduk stigao u ljeto 2019. godine iz Slaven Belupa, a za Bijele je od tada upisao ukupno 70 službenih nastupa. Od toga je 33 puta utakmicu počeo od prve minute, postigao je tri pogotka te svom učinku pridodao pet asistencija. 

Posljednji put za Hajduk je nastupio krajem listopada prošle godine u 1:0 pobjedi na prvenstvenom gostovanju kod Slaven Belupa. 

 
JAKIĆ NA POSUDBI

Kristijan Jakić, povremeni hrvatski reprezentativac, ima novi klub - otišao je na posudbu u Augsburg do kraja sezone. Njemački klub objavio je da će imati opciju otkupa igrača na kraju sezone.

Jakić je pridružio Eintrachtu prije dvije i pol godine, gdje je u početku bio redovan član prve postave i sudjelovao u osvajanju Europske lige. Međutim, ove sezone je izgubio svoje mjesto u prvom planu, odigrao je samo šest utakmica u svim natjecanjima, a trener Dino Toppmöller mu je jasno dao do znanja da se ne računa na njega. Za Eintracht je u 82 utakmice postigao dva gola i pridonio s dvije asistencije.

Jakić će sada nastojati afirmirati se u Augsburgu, nadajući se pozivu u hrvatsku reprezentaciju za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj ovog ljeta.

 
Napoli doveo Ngongea

Aktualni talijanski nogometni prvak Napoli angažirao je belgijskog krilnog igrača Cyrila Ngongea (23), dosadašnjeg člana Verone.

Prema navodima lokalnih medija, vrijednost transfera iznosi 18 milijuna eura.

Ngonge je u Veronu stigao prije godinu dana iz Groningena te je u 36 nastupa postigao 11 pogodaka.

Nakon uvjerljivo osvojenog naslova lani Napoli je trenutačno tek osmi na ljestvici Serie A sa 20 bodova manje od vodećeg Intera.

 

Dinamo je doveo 18-godišnjeg kanadskog napadača Lucasa Ozimeca. Riječ je o standardnom igraču mlađih reprezentaija koji je do sada igrao za FC Toronto. Ozmec je objavio na svome Instagram profilu:

"Ponosan sam što mogu objaviti da sam potpisao ugovor za zagrebački Dinamo. Uzbudljiv sam i ovo je za mene idući korak u karijeri. Želio bih zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, trenerima, mentorima i suigračima koji su mi bili velika podrška na ovom putu", napisao je napadač.

Izvrsno je igrao u svojih osam nastupa za kanadsku U-17 reprezentaciju, a nastupao je na prvenstvu Sjeverne Amerike te zabio gol protiv Haitija. Uz to, nastupio je na U-17 Svjetskom prvenstvu.

MUSA ODLAZI IZ BENFICE

Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s nogometnog tržišta, otkrio je da portugalski velikan Benfica trenutno razmatra ponude klubova iz čak pet liga za hrvatskog napadača Petra Musu.

 

"Genoa inzistira, ali tu su još klubovi iz Njemačke, Francuske, Engleske i MLS-a. Očekuje se da Musa do kraja mjeseca napusti Benficu", piše Romano.

 

Musa je u 64 nastupa za Benficu upisao 17 pogodaka i pet asistencija, a većinu tih nastupa je odradio kao 'džoker s klupe', što je uloga koju Musa više ne želi. Podsjetimo, Musa ima i šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

MARIN IMA NOVI KLUB

Antonio Marin (23) odlazi s Maksimira i karijeru nastavlja u ljubljanskoj Olimpiji. "Antonio Marin završio je svoju epohu u Dinamu i karijeru će nastaviti u Olimpiji iz Ljubljane. Dragi Antonio, od srca ti hvala na svemu, tvoj GNK Dinamo želi ti svu sreću u nastavku karijere", objavio je Dinamo.

Marin je prije tri i pol godine bio smatran jednim od najvećih mladih talenata, ne samo hrvatskog, već i svjetskog nogometa. Međutim, karijera mu nikako nije kretala uzlaznom putanjom. Prošle zime otišao je na posudbu u Rijeku i izborio svoje mjesto u prvoj postavi.

Marin je stasao u Dinamu i tijekom 15 godina u klubu, nastupao je za sve uzraste. Za prvu momčad Dinama debitirao je u svibnju 2018. te je ukupno upisao 48 nastupa uz pet pogodaka.

 "Olimpija je moj prvi klub u Sloveniji, sretan sam što su me lijepo prihvatili. Upoznao sam vodstvo kluba, stožer, igrače i trenere. Jedva čekam da se novim suigračima pridružim na treningu. Želim se što prije prilagoditi novom okruženju, pripremiti se i početi igrati. Želim se dokazati, golovima i asistencijama pomoći klubu i na kraju sezone osvojiti toliko željenu dvostruku krunu. Prije no što sam došao, razgovarao sam s Lukom Menalom, koji mi je rekao puno dobrih stvari o Olimpiji. U prvom dijelu sezone bili smo suigrači, a sada ćemo biti suparnici. Bit će zanimljivo", rekao je Marin prilikom svoga dolaska u slovenski klub.

R. BATURINA U RACINGU

Španjolski nogometni drugoligaš Racing Santander posudio je na šest mjeseci hrvatskog napadača Roka Baturinu (23) iz portugalskog prvoligaša Gil Vicentea u pokušaju ulaska u Primeru.

Baturina je prošle sezone već igrao za Racing Santander i u 14 utakmica zabio je četiri gola uz tri asistencije. U Španjolskoj je bio na posudbi iz mađarskog Ferencvaroša, a Racing je prošlo ljeto razmatrao otkup njegovog ugovora.

No Ferencvaroš je zatim prodao Baturinu u Gil Vicente. Ondje je u 19 nastupa zabio tri gola, a dva puta je asistirao za pogodak, ostavivši Gil Vicente na 15. mjestu među 18 klubova.

"Roko Baturina se vratio u Racing te nam je on prvo zimsko pojačanje", priopćili su zeleno-bijeli iz sjevernog primorskog grada Santandera. Hrvatski napadač će ondje ostati do 30.lipnja.

Racing se nalazi na 8. mjestu među 22 španjolska drugoligaša, a šesto mjesto odvelo bi ga u doigravanje za ulazak u prvu ligu. Trenutno zaostaje devet bodova za vodećim Leganesom.

Baturina je tijekom karijere nastupao za mlade selekcije reprezentacije Hrvatske, te podmlatke Hajduka, Splita i Dinama, kao i za slovenske momčadi Bravo i Maribor, te poljski Lech i Ferencvaroš.

 
SVE JE BLIŽE

Talijanski stručnjak za transfere, Fabrizio Romano, ponovo je na X-u pisao o mogućem dolasku Ivana Perišića u Hajduk.  "Hajduk i dalje sanja o Perišiću kao glavnoj meti. Po mojim saznanjima, dat će sve od sebe kako bi ga doveli u siječnju. Perišić se dobro oporavlja nakon ozljede koljena. Sve će ovisiti o tome hoće li liječnici potvrditi da će moći igrati prije svibnja 2024.", stoji u objavi Talijana.

Navode potvrđuje i Nicolo Schira i dodaje kako je želja obostrana. "Hajduk na dolasku Ivana Perišića radi od prošlog ljeta. Krilni igrač je već poručio da je spreman pridružiti se Hajduku kada zaliječi ozljedu", navodi Schira.

PRIVUKAO POZORNOST

Prema pisanju škotskih medija, tamošnji velikan Rangers Dinamu je poslao službeni upit za transfer Marka Bulata (22). Mladog igrača krasi iznimno snažan udarac, a ove sezone je zabio pet golova u 23 utakmice te upisao dvije asistencije. Dinamu je posebno važan prilikom izvođenja slobodnih udaraca što je vidljivo iz njegovih golova u utakmicama protiv AEK-a i Astane te dobrih pokušaja protiv Viktorije Plzen.

"Igrač prvaka Hrvatske identificiran je kao pojačanje. Ryan Jack ne igra još od studenog, Nico Raskin se tek vratio nakon ozljede, a Jose Cifuentes nije se dokazao kao pojačanje otkako je ljetos došao. Zato menadžer Philippe Clement želi igrača koji bi dao kreativni impuls na sredini terena. Nils Koppen, glavni skaut Gersa, pratio je Bulata i dao pozitivno mišljenje", navode škotski mediji.

OTIŠAO U SLOVENIJU

Dinamov 27-godišnji ofenzivac Luka Menalo poslan je na jednogodišnju posudbu u Celje. Slovenski klub imat će pravo po isteku posudbe otkupiti njegov ugovor za iznos od oko 400 tisuća eura. 

Postojale su spekulacije da bi mogao otići u Rijeku, no sve je utihnulo dolaskom Sergeja Jakirovića na Maksimir. Ulazio je u igru tijekom prvih nekoliko utakmica po Jakirovićevu dolasku, no pao je u drugi plan.

STIŽE NA POLJUD?

Francusko-marokanski krilni napadač Mounir Chouiar mogao bi preseliti iz Luogoreca, a kao jedna od opcija u turskim se medijima ističe Hajduk. U Bugarskog prvoligaša stigao je u rujnu prošle godine, a u karijeri je igrao za Lens, Dijon, Malatyaspor, Kasimpasu i Basaksehir.

Osim Hajduka, za Chouiara su navodno zainteresirani Bordeaux i Ferencvaros. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine. Prema Transfermarktu njegova se trenutna tržišna vrijednost kreće oko 2.5 milijuna eura.

IGRAO U HRVATSKOJ

Vezni igrač Benfice Francisco Machado (25), poznat i kao Chiquinho, nakon pet godina napušta slavni portugalski klub. Prema navodima Fabrizia Romana, putuje za Grčku gdje je već sve dogovorio s Olympiacosom.

Portugalac je kratko igrao i u Hrvatskoj, u dresu Lokomotive. Zagrebački ga je klub doveo 2017. iz Leixoesa. Prema podacima s Transfermarkta stajao ih je 200 tisuća eura, a Chiquinho je za 'Lokose' odigrao tek šest utakmice.

Zatim je otišao za svega 150 tisuća eura i vratio se u Portugal. Cijena mu je s godinama polako rasla da bi konačno, u 2019. godini, Benfica njegovom tadašnjem klubu Moreirenseu isplatila 6 milijuna eura. Njegova trenutna vrijednost se procijenjuje na 5 milijuna eura.

Tijekom prošle sezone je imao poprilično nestabilnu minutažu, ali priliku je uhvatio nakon što je Enzo Fernandez otišao u Chelsea za 121 milijun eura. Tijekom cijele sezone nastupio je 16 puta, svega dva puta u prvoj postavi.

DIER U BAYERNU

Engleski reprezentativni branič Eric Dier prešao je iz Tottenham u minhenski Bayern, potvrdio je u četvrtak trener bavarske momčadi Thomas Tuchel.

"On je u Münchenu", rekao je Tuchel novinarima.

"Pokušavamo ga angažirati, finalizirati transfer i dobiti alternativu za momčad u obrani", objasnio je Tuchel koji se nada da će Dier zamijeniti Leona Goretzku u sredini.

Dier, koji je u četvrtak stigao u Bavarsku na liječničke preglede, izjavio je za Sky Germany da je "Bayern prekrasan klub".

Mediji procjenjuju da je ugovor 29-godišnjeg Diera, koji je za englesku reprezentaciju odigrao 49 utakmica i kojem ovo ljeto ističe ugovor s Tottenhamom, vrijedi četiri milijuna eura.

Prije nego je prešao u Tottenham, Dier je trenirao u portugalskom Sportingu.

 
LETI ZA ISTANBUL

Nakon brojnih loših nastupa, priča kako ga je Nenad Bjelica već otpisao iz momčadi Union Berlina te eskapade s neuspjelim transferom u Romu, legenda Juventusa i veteran talijanske nogometne reprezentacije mogao bi se pridružiti Dominiku Livakoviću u Fenerbahčeu. Transfer insajder Fabrizio Romano objavio je fotografiju Bonuccija u avionu za Istanbul.

Više možete pročitati OVDJE.

SANCHO U DORTMUNDU

Engleski ofenzivac Jadon Sancho vraća se u Borussiju Dortmund. Za njemački klub igrat će do kraja sezone na posudbi iz Manchester Uniteda, a potom se vratiti na Old Trafford jer nema opcije otkupa ugovora. 

MATIĆ NAPUŠTA RENNES

Veteran Nemanja Matić mogao bi napustiti francuski Rennes nakon samo pola godine. Srpski veznjak je ljutit na klub jer Rennes nije ispoštovao dogovor o upisu njegove djece u međunarodnu školu u Francuskoj. Vjerojatno će preseliti u Lyon. 

BONUCCI U FENERU

Iskusni talijanski stoper Leonardo Bonucci bit će danas predstavljen kao novi igrač turskog velikana Fenerbahčea. Prema informacijama Fabrizija Romana, potpisat će ugovor do kraja sezone i zaraditi 1.3 milijuna eura. 

RUMUNJ U LONDONU

Rumunjski branič Radu Dragusin izabrao je Tottenham ispred Bayernove ponude, javlja Fabrizio Romano. Posao je vrijedan oko 30 milijuna eura. 

BARCA LOVI ŠVEĐANINA

Lucas Bergvall, 17-godišnji švedski veznjak, krajem prošle sezone postao je standardni član početne momčadi Djurgardensa i oduševio mnoge. Za njegove usluge najveći interes je pokazala Barcelona. 

BREKALO NA PRAGU DINAMA

Talijanski mediji pišu kako je Brekalo otpisan iz Fiorentine te da je vrlo blizu povratka u Maksimir. Više o tome OVDJE

LEKO ŽELI SELAHIJA

Albanskom veznjaku Lindonu Selahiju na ljeto ističe ugovor s Rijekom, a on ga još uvijek nije odlučio produžiti. Takav razvoj događaja podupire priče o njegovom nadolazećem trasferu, a više informacija stiže iz Belgije.

Za njega je 24-godišnjeh Selahija interes je pokazao mađarski Ferencvaros. Međutim, prema pisanju belgijskih medija u utrku bi se mogao uključiti i Standard Liege. Isti klub čiju je klupu nedavno preuzeo donedavni trener Hajduka, Ivan Leko.

Albanac je već igrao za Standard. Upravo je u njihovom dresu upisao svoj profesionalni debi, još 2018. godine protiv Anderlechta. Zatim je otišeo u nizozemski Twente, da bi naposlijetku stigao u Rijeku.

"U želji da ojača vezni red i srce svoje igre, Standard je započeo razgovore s Lindonom Selahijem, veznim igračem koji je već igrao za klub. Ispunjava sve okvire kojima uprava teži tijekom zimskog prijelaznog roka. Ne samo da ima šest mjeseci do isteka ugovora s hrvatskom momčadi, nego je već zapeo za oko Ivanu Leki, treneru koji ga je htio dovesti u Split prošloga ljeta", piše LesoirSports.

"Potencijalni dolazak 24-godišnjeg veznjaka također bi kompenzirao više nego vjerojatan povratak Isaaca Haydena u Newcastle, dok bi u sektor kojem ponekad nedostaje ideja donio dašak zaigranosti. Postoji jako puno razloga koji sugeriraju da bi se interes Standarda trebao uskoro pretvoriti u nešto konkretno", navode Belgijci.

ODLAZI NA POSUDBU

Hajdukov 22-godišnji veznjak, Tino Blaž Lauš, odlazi na posudbu u Koper, trećeplasiranu momčad slovenskog prvenstva. 

U ovoj sezoni nastupio je pet puta. U utakmici protiv Rudeša prikupio je 11 minuta. U porazu protiv Gorice i slavlju nad Istrom zaigrao je tek u sudačkoj nadoknadi. Upisao je i dva nastupa u Kupu, u pobjedama nad Omladincem i Jadranom.

U rujnu je potpisao ugovor s Hajdukom koji vrijedi do ljeta 2026. godine. Do sada je igrao na posudbama u Posušju, Istri 1961 te Veležu.

NAYIR NA OTOK?

Umut Nayir velika je želja WBA i Cardiff Citya, javljaju turski mediji. Bivši igrač Hajduka trenutno igra za Fenerbahce, ali nije u najboljoj formi, ima 12 nastupa bez pogotka. 

RUMUNJ U TOTTENHAMU

Tottenham je u završnim fazama pregovora oko dovođenja 21-godišnjeg stopera Genoe Radua Dragusina, reprezentativca Rumunjske, koji bi trebao stići za oko 25 milijuna eura. 

WERNER U SPURSIMA

Njemački napadač Timo Werner je stigao u London, gdje će napraviti liječnički pregled uoči transfera u Tottenham iz RB Leipziga. Werner stiže na šestomjesečnu posudbu, a Spursi će ga moći otkupiti za 17.5 milijuna eura, ukoliko naravno zadovolji kriterije menadžera Postecoglua. 

BJELICA OTPISAO ZVIJEZDU

Talijanski branič Leonardo Bonucci stiže iz Union Berlina u Fenerbahče, javlja portal Calciomercato. Novi trener Uniona Nenad Bjelica rekao mu je da ne računa na veliku minutažu pa je odlučio promijeniti klub već na polusezoni. 

BREKALO BLIZU MAKSIMIRA

Isti izvor iz Fiorentine tvrdi da će Dinamo dovesti i Josipa Brekala. 'Što je s Brekalom? Pa, tko kaže da Dinamo dovodi samo Hoxhu? Strpite se do večeri, tada stižu vijesti o Brekalu' rekao je Lepore. 

HOXHA STIŽE U DINAMO

O transferu Albanca u Dinamo na Twitteru piše Lorenzo Lepore, inače insajder Fiorentine: 'Dinamo će za Hoxhu platiti fiksnu odštetu od 1.4 milijuna eura te bonuse, s kojima se obeštećenje može popeti do 3 milijuna eura.'

MBAPPE DEMENTIRA

Sjajni francuski nogometaš Kylian Mbappe nije još uvijek odlučio o svojoj budućnosti, naveo je njegov menadžerski tim posredstvom napisa da će Mbappe nastaviti karijeru u madridskom Realu.

Dio francuskih i španjolskih medija naveo je kako će 25-godišnji Mbappe na kraju aktualne sezone napustiti Paris St. Germain te da će karijeru nastaviti u Realu. Inače, već dugi niz godina se odlični francuski reprezentativac dovodi u kontekst prelaska u madridski klub.

No, menadžerski tim negirao je takve navode te je naglasio kako „Mbappe još uvijek nije odlučio ništa o vlastitoj budućnosti“.

„S obzirom da je Mbappe ušao u posljednjih šest mjeseci svog ugovora s PSG-om može slobodno pregovarati s ostalim klubovima. Međutim, s nikim još nije postigao nikakav dogovor, niti mu je bilo tko postavljao vremenske rokove“, naveo je menadžerski tim nogometaša.

Mbappe je karijeru počeo u Monacu, a potom je 2017. godine došao u PSG na posudbu. Član pariškog kluba postao je službeno 2018. godine. U PSG-u je tijekom 192 ligaške utakmice postigao čak 166 pogodaka.

Rudeš doveo Jana Doležala

Rudeš, posljednja momčad na ljestvici HNL-a, službeno je obznanio kako je u svoje redove vratio 30-godišnjeg napadača Jana Doležala.

Doležal se tako vraća u Rudeš gdje je boravio u prvom dijelu prošle sezone, dok je klub bio u drugoligaškom okruženju. Tada je u dresu kluba sa zapada Zagreba odigrao devet utakmica, a postigao je tri pogotka.

Doležal je prošao nogometnu školu Dinama, a u hrvatskim okvirima je igrao za Hrvatski dragovoljac, Lokomotivu i Slaven Belupo. U Lokomotivi je ukupno odigrao 90 utakmica, a imao je dobru statistiku od 13 pogodaka i osam asistencija.

Tijekom ove zime Rudeš je doveo i Erosa Grezdu koji je ranije u karijeri igrao za Lokomotivu, Osijek i Šibenik. Igrajući u najjačem razredu hrvatskog nogometa Grezda je ukupno skupio 108 nastupa te je postigao 22 pogotka uz 13 asistencija.

Rudeš je uvjerljivo posljednji na prvoligaškoj ljestvici i još je uvijek bez pobjede. Skupio je u 19 utakmica samo četiri boda te ima četrnaest manje od pretposljednje Istre 1961.

 
ĆORIĆ U HNL-U?

Portal 24 sata javlja kako je Ante Ćorić viđen na pregovorima s predstavnicima Rudeša. Bio je u razgovoru s glavnim čelnicima prvoligaša Rudeša, predsjednikom Josipom Šimunićem i direktorom Stipom Čondrićem, a sve se odvijalo u restoranu u blizini Rudešovog stadiona. Ukoliko mu propadne druga opcija, vjerojatno inozemna, potpisat će za fenjeraša HNL-.a 

MILIJUNI U KUSTOŠIJI

Dino Klapija je prema pisanju Fabrizija Romana prešao u njemački Leipzig. Više o tome OVDJE

PONUDE ZA SELAHIJA

Vezni igrač Rijeke i albanski reprezentativac Lindon Selahi mogao bi napustiti Rijeku. Prema pisanju albanskih medija, interes pokazuju Ferencvaros, ali i turski Gazientep i Kayserispor. 

Podsjetimo, Rijekin trener Željko Sopić izbacio je Selahija iz momčadi pred kraj prvog dijela sezone jer igrač ne želi produljiti ugovor koji mu završava u lipnju. Pisalo se da Selahija žele Hajduk i Dinamo, a kod njih ili u treći klub mogao bi tada otići bez odštete. Rijeka ga vjerojatno želi prodati sada umjesto da ga puste bez odštete.

SAHITI ODLAZI?

Emir Sahiti, jedan od najboljih igrača Hajduka, tvrdi da bi na ljeto mogao napustiti Poljud.

- Imam još dvije i pol godine ugovora, ali ako dođe ponuda koja je dobra za mene i klub, otvoreni su za transfer. Vjerujem da će na ljeto ponuda doći i da ću otići u neki europski klub - rekao je Sahiti.

 
NOVO POJAČANJE HAJDUKA

Prema pisanju kosovskog novinara Arlinda Sadikua, Hajduk je dogovorio sve stavke transfera Elvira Gashijana (17) s KF Lapijem. Objavu novinara na Instagramu je podijelio i sam igrač.

Navodi i da će Hajduk za njega izdvojiti 200 tisuća eura te da je dogovoren postotak od budućeg transfera.

U Lapi je stigao iz Korrikua bez odštete. Tijekom aktualne sezone je nastupio 13 puta te upisao dva gola i jednu asistenciju. Dobro je igrao i u kvalifikacija za U-19 Europsko prvenstvo, upisavši dva gola i tri asistencije.

KANAĐANIN U SERIE A

Kanadski 24-godišnji nogometni reprezentativac Tajon Buchanan novi je igrač milanskog Intera u koji je stigao iz belgijskog Club Bruggea, objavila je u petak vodeća momčad talijanskog prvenstva.

Buchanan je potpisao ugovor do ljeta 2028. i postao prvi Kanađanin koji će zaigrati u elitnom razredu talijanskog nogometa. Prema medijskim napisima, vrijednost ovog transfera je sedam milijuna eura uz još moguća tri milijuna u bonusima.

"Doista sam počašćen što ću postati prvi Kanađanin koji će zaigrati u talijanskom prvenstvu. To je veliko postignuće koje me čini vrlo ponosnim", izjavio je Buchanan za Interov mrežni portal.

Za reprezentaciju Kanade je sakupio 35 nastupa i bio u početnoj postavi na sve tri utakmice koje je Kanada odigrala na Svjetskom prvenstvu 2022. i doživela tri poraza u skupini s Hrvatskom (1-4), Belgijom (0-1) i Marokom (1-2).

Za Club Brugge, u koji je stigao u siječnju 2023. iz američkog New England Revolutiona, odigrao je 12 ligaških utakmica u ovoj sezoni i postigao je dva pogotka, a Inter će biti njegov drugi europski klub u karijeri.

"Partim Inter već dugo i vidim se u toj momčadi. Doista sam uzbuđen zbog onoga me čeka", izjavio je Buchanan. Inter je na vrhu ljestvice Serie A s 45 bodova, dva više od drugoplasiranog Juventusa, a u subotu će ugostiti Hellas Veronu.

TEKLIĆ ODLAZI IZ TURSKE

Tonio Teklić trebao bi uskoro napustiti turski Trabzonspor, pišu turski mediji. Tamo je stigao prošloga ljeta za 1.2 milijuna eura kao želja Nenada Bjelice. Kada je hrvatski trener otišao iz kluba čini se da su i igraču dani odbrojani.

Navodno je ponudu za njega dao ruski Akhmat Grozni, a turski je klub tu ponudu prihvatio te dogovaraju posljednje detalje transfera. Nije poznato hoće li njegov odlazak u Rusiju biti samo posudba ili trajni transfer.

Teklić je igračku karijeru započeo u Hajduku. Nastupio je 37 puta i upisao dva pogotka. Prošle sezone je izvrsno igrao u Varaždinu te upisao devet golova i dvije asistencije u 34 nastupa.

"Jako sam sretan što sam ovdje, nestrpljivo čekam sezonu. Od prvog dana osjećam se dobrodošlim. Jedan od ciljeva mi je postići što više golova. Igrat ću na svakoj poziciji na kojoj me trener vidi. Ako me pitate gdje se osjećam najugodnije, mogu vam reći samo da je to na terenu", izjavio je Teklić po dolasku u Trabzonspor.

BORBA ZA OPSTANAK

Hrvatski nogometni prvoligaš Rudeš službeno je obznanio kako je u svoje redove, prije nastavka sezone, doveo 28-godišnjeg albanskog nogometaša Erosa Grezdu.

Time se ovaj ofenzivni vezni igrač, koji može pokriti i krilne napadačke pozicije, vraća u hrvatski nogomet nakon što je ranije igrao za Lokomotivu, Osijek i Šibenik. Igrajući u najjačem razredu hrvatskog nogometa Grezda je ukupno skupio 108 nastupa te je postigao 22 pogotka uz 13 asistencija.

Između dva igranja za Osijek Grezda je ostvario vrlo dobar transfer u Rangers gdje se nije naigrao, skupio je od 2018. do 2020. godine tek 17 prvenstvenih nastupa u kojima je postigao dva pogotka. Tijekom karijere odigrao je i trinaest utakmica za albansku reprezentaciju, a u posljednje vrijeme je nastupao za turski Manisaspor, mađarski ZTE te albanski Partizani iz Tirane.

Rudeš je uvjerljivo posljednji na prvoligaškoj ljestvice i još uvijek bez pobjede. Skupio je u 19 utakmica samo četiri boda te ima četrnaest manje od pretposljednje Istre 1961.

MAKSIMIRSKI DESNI BEK

Dinamo ima mnogo posla u zimskom prijelaznom roku. Lijevog beka su već pronašli u Ogiwari, a momčadi se pridružuje i Fran Brodić. Sergej Jakirović je potvrdio da na Maksimir žele dovesti desnog beka i lijevo krilo.

Kao jedan od izvrsnih kandidata za prvu poziciju spominje se Jusu Gazibegović. Prije nekoliko dana pojavio se u Zagrebu, a vrijednost mu se procijenjuje na četiri milijuna eura. "Iako se u medijima pojavila informacija da je Jusuf Gazibegović otišao u Zagreb kako bi završio transfer u Dinamo, povod njegova odlaska u Hrvatsku bio je kratki odmor i proslava Nove godine. Nikakvog kontakta s Dinamom nije bilo i Jusko se trenutačno nalazi u Austriji", napisao je njegov agent na X-u.

Izrastao iz škole RB Salzburga, prije no što je imao priliku zaigrati za taj klub, otišao je u Graz. U ovoj sezoni nastupio je 26 puta uz jedan pogodak i tri asistencije. Za reprezentaciju BiH debitirao je 2021. godine i skupio 14 nastupa.

POJAČANJE ZA CITY

Aktualni prvak Engleske i Europe, Manchester City, dogovorio je transfer 17-godišnjeg Claudija Echeverrija iz argentinskog River Platea. Za ovog mladog ofenzivnog veznog izdvojili su 14,5 milijuna eura uz mogućih 9 milijuna eura bonusa.

Cijelu 2024. godinu ostat će na posudbi u argentinskom klubu. Za seniore je nastupio šest puta. U Argentini ovog nepredvidivog driblera vole nazivati Diablito, španjolski za "Vražićak".

POVRATAK KALINIĆA

Slavni napadač, Nikola Kalinić (35) vratio se prvoj momčadi Hajduka, pišu na službenim stranicama kluba. Nakon više mjeseci pauze potpisao je novi ugovor te se vraća treninzima u serijedu. Ugovor vrijedi do kraja ove sezone.

Više možete pročitati OVDJE.

DINAMO ŽELI BREKALA

Sergej Jakirović izjavio je kako Dinamo želi dovesti Josipa Brekala i Arbera Hoxhu, više o tome OVDJE

ZAMJENA ZA ONANU

Manchester United želi dovesti golmana Ivana Provedela iz Lazija, javlja portal TEAMtalk. Andre Onana odlazi na Afrički kup nacija u siječnju pa United traži golmana koji bi ga privremeno zamijenio dok se ne vrati na Old Trafford. 

POJAČANJA U OSIJEKU

Osijek bi uskoro trebao dovesti novog sportskog direktora Josea Bota. Isto tako, u svlačionici bijelo-plavih trebala bi stići tri imena, radi se o Enisu Cokaju, Marku Dabru i Qëndrimu Zybi. 

PERIŠIĆU PROPADA HAJDUK?

Britanski medij Evening Standard objavio je članak u kojem navode da Perišić više nikad neće zaigrati za Tottenham, ali i da će se oporaviti tek u na ljeto ove godine, što isključuje opciju Perišićevog dolaska u Hajduk koja je nedavno spomenuta. 

Komentara 25

BI
billynik
11:19 04.01.2024.

"Slavni napadač Nikola Kalinić" - e svašta, pa taj ni u Hajduku ne može igrati.

MA
maltene
10:34 11.01.2024.

Ako Brekalo dođe u Dinamo, biti će najzadovoljniji prodavači lopti jer njemu treba bar jedna po utakmici, druga je za ostale. ne daj Bože da on dođe, nikakve koristi od njega

GN
gnoj
09:03 06.01.2024.

Opet ulaze iz duga u dug, gdje je porezna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije