Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROMANO TVRDI

Bjelica otpisao legendu Juventusa: Odlučio je pridružiti se Livakoviću

Bundesliga - 1. FC Union Berlin v FC Cologne
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/4
10.01.2024.
u 16:45

Leonardo Bonucci je istinski veteran Juventusa. Tek je šesti koji je za klub skupio 500 nastupa, ali to ga je koštalo mogućnosti igranja u dresu Rome. Sada je, čini se, na putu za Istanbul

Veteran talijanske nogometne reprezentacije Leonardo Bonucci (36) napustit će Union Berlin, navodi transfer insajder Fabrizio Romano. Na društvenim je mrežama podijelio je fotografiju Bonuccija kako privatnim avionom leti za Istanbul. U turskoj prijestolnici trebao bi se pridružiti Fenerbahčeu u kojem igra i vratar hrvatske reprezentacije, Dominik Livaković

Prošloga rujna Bonucci je iz Juventusa otišao na poprilično neslavan način. Nakon što je postao šesti igrač u povijesti kluba koji je za 'staru damu' upisao čak 500 nastupa, najavio je da će po isteku ugovora u ovoj godini otići u mirovinu. Ipak, njegova idila nije se obistinila, a novi direktor Cristiano Giuntoli navodno ga je u srpnju osobno obavijestio da nije u planovima za sezonu 2023/24.

GALERIJA Fantastičan okršaj Borussije i PSG-a na Westfalenu! (1-1) Parižani i Nijemci idu u osminu finala

Bundesliga - 1. FC Union Berlin v FC Cologne
1/26

Dogovorio je transfer u prošlosezonsku senzaciju Bundeslige (Union je završio četvrti na ljestvici i tako se po prvi puta izborio plasman u Ligu prvaka). Od početka su postojale naznake da bi ovaj transfer mogao biti potpuni promašaj. Debitirao je u utakmici Lige prvaka protiv Real Madrida kada je Union izgubio 1:0. Tri dana kasnije zaigrao je i prvu utakmicu domaće lige te skrivio penal u porazi od Hoffenheima (2:0). U devet utakmica u kojima je zaigrao od prve minute, Union je osvojio tek jedan bod. Berlin je početkom prosinca bio na dnu prvenstvene ljestvice, bez uspjeha u Ligi prvaka.

Zatim je na klupu došao hrvatski trener Nenad Bjelica. Premda u Ligi prvaka nije uspio izvući povoljan rezultat, podigao je Union s dna ljestvica i zone ispadanja na 15. mjesto osvojivši. Bonucci nije bio niti u njegovim planovima pa je dobio vrlo malu minutažu. Njemački mediji počeli su pisati kako je otpisao Talijana i o tome ga osobno obavijestio.

VEZANI ČLANCI:

U priču su se zanima uključili i talijanski mediji. Bonucci se prema njihovim navodima trebao vratiti u domovinu i zaigrati u dresu Rome. Trener kluba, Jose Mourinho, navodno je bio vrlo zainteresiran za dovođenje veterana, no navijači kluba nisu skrivali svoje nezadovoljstvo mogućim dolaskom legende Juventusa.

"Ne želimo potrošenog igrača koji utjelovljuje Juventusov duh pobjeđivanja pod svaku cijenu, varanjem i krađom", te: "Ako Roma misli da će probleme riješiti starim i otpisanim igračem, onda imamo gadnih problema", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama. Čini se da je ovo zatvorilo vrata povratka, a Bonucci sada odlazi u Tursku, u svoj osmi klub u karijeri.

VIDEO Noa Mikić i Moreno Živković pokazali su da su veliki talenti Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije