Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ARGENTINE

Zlatko Dalić: Ovo nisam mogao ni zamisliti, mislio sam da je mjesto izbornika rezervirano za neke druge face

KATAR 2022 - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
12.12.2022.
u 14:49

- Izbornik Argentine nije mi čestitao prije četiri godine? Nisam mu to zamjerio, razumijem da su velike emocije. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Nizozemske, bilo je dosta nenogometnih situacija. Mi to pod svaku cijenu želimo izbjeći.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20 sati s Argentinom igra polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio hrvatski izbornik Zlatko Dalić te Ivan Perišić. Što je ofenzivac Hrvatske rekao pročitajte u OVOM ČLANKU.

- Argentina je odlična ekipa, no nećemo se prilagođavati protivniku, igrat ćemo našu igru. Dosta smo se potrošili, igrali smo u dvije utakmice u produžecima. Ne razgovaramo o tome imamo li snage - imamo snage, energije i volje. Dat ćemo sve od sebe, svaku utakmicu smo to napravili. Znamo koliko se moramo potrošiti, spremni smo na to. Nemamo problema sa sastavom, svi su igrači zdravi. Ja ih neću pitati jesu li umorni jer oni ne žele biti umorni - relkao je Dalić i dodao:

>> Argentinci 300 milijuna eura skuplji od vatrenih, naš najskuplji igrač je Joško Gvardiol

- Ova utakmica je drugačija od one iz Rusije. Tada smo igrali dobro, ali sada će biti drugačije. Obje momčadi će dati svoj maksimum, očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu.

Rekao je da mu u životu na pobjedi nisu čestitali samo izbornik Kanade i Argentine.

- Izbornik Argentine nije mi čestitao prije četiri godine? Nisam mu to zamjerio, razumijem da su velike emocije. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Nizozemske, bilo je dosta nenogometnih situacija. Mi to pod svaku cijenu želimo izbjeći.

Koja je najveća utakmica Hrvatske do sada?

- Za mene je najveća utakmica polufinale s Engleskom kada smo se plasirali u finale. No, sutra bi mogla biti još veća i još važnija. Ako ostvarimo pobjedu, to će za mene biti najveća utakmica reprezentacije Hrvatske u povijesti.

Osvrnuo se na Argentinu.

- Analizirali smo utakmicu Nizozemske i Argentine. Messi je opet u velikoj formi i može riješiti utakmicu, a ima podršku suigrača. Oni djeluju kao sjajna i dobro balansirana momčad. Očekujem još čvršću momčad nego što je bila protiv Nizozemske. Još je veći pritisak nego što imamo mi. Imat će puno navijača što je nama hendikep i manjak. No, nećemo se žaliti, idemo uživati u nogometu.

Prokomentirao je i igrače s klupe.

- Kad smo se spremali za ovo SP, rekli smo da imamo širinu i to se pokazalo točnim. Svaki igrač koji je ušao s klupe napravio je pravi posao. Pogodili smo kod svih izmjena. U svakoj smo situaciji dobili dimenziju više.

Dalić je naglasio i sljedeće:

- Rekao sam da svatko u životu ima pravo na svoj san. Hrvatska je prije četiri godine omogućila san svim malima i dala za pravo da sanjaju. Nitko tada nije očekivao da će mala Hrvatska biti u finalu. I tada potaknuti našim primjerom i druge reprezentacije žive svoj san pa tako i Maroko. Imaju se s pravom nadati i da budu najbolji, kao što i mi to imamo pravo.

Igračima će opet reći da uživaju.

- I jedna i druga reprezentacija imaju veliku emociju. Fascinantno je kako argentinski navijači navijaju. Takvi smo i mi, samo što je nas puno manje nego Argentinaca. Uvijek igračima kažem da uživaju u nogometu jer nema uspjeha ako ne uživaš u svom poslu. Svi s velikim veseljem radimo i opet ću im reći da uživaju. Došli smo među četiri najbolje, to možda nismo očekivali. Cijeli svijet će gledati kako Hrvatska igra.

Dalić je odveo Hrvatsku u dva polufinala zaredom.

- Nisam mogao ni zamisliti da ću kao izbornik Hrvatske voditi momčad u dva polufinala. Mislio sam da je to mjesto rezervirano za neke druge face, a ne za mene. Bez obzira što se sutra dogodi, ja sam ponosan. Sretan sam i ponosan do neba. Ja sam sanjao da vodim Hrvatsku i svoj narod, ali moj san nije išao do ovako visokih granica. I hvala Bogu na tome.

>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

Komentara 58

PO
Poletarac101
14:40 12.12.2022.

Odlični do sad..Veliki uspjeh ..A protiv Argentine puno sreče samo da ne bude loš sudac i krive odluke po nas (kao protiv Francuza 2018) i sve 5🇭🇷💪

PO
poluprovokator
14:03 12.12.2022.

Glavu gore i samo hrabro

BE
bernard1234
15:35 12.12.2022.

u svijetu i drzavi u kojoj zivimo..jedino svjetlo na kraju tunela su ovi momci i dalic..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije