Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika na terenu

Ukrajinka Kostjuk odbila se rukovati sa Bjeloruskinjom Sabalenkom

French Open
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/5
28.05.2023.
u 15:10

Današnjim odbijanjem rukovanja Ukrajinka Marta Kostjuk je ponovila ono što je već napravila na US Openu kada joj je s druge strane mreže bila još jedna Bjeloruskinja Victoria Azarenka

Ukrajinka Marta Kostjuk u nedjelju se odbila rukovati s Bjeloruskinjom Arynom Sabalenkom nakon poraza od 6-3, 6-2 u prvom kolu Roland-Garrosa.

Podrijetlom iz Kijeva, Kostjuk smatra da su teniske vlasti previše popustljive prema ruskim i bjeloruskim igračima u mjerama poduzetim kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

GALERIJA Počelo ovogodišnje izdanje Roland Garrosa

French Open
1/12

Današnjim odbijanjem rukovanja Ukrajinka je ponovila ono što je već napravila na US Openu kada joj je s druge strane mreže bila još jedna Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

Kada je danas odlučila ne pozdraviti Sabalenku, to je izazvalo zviždanje publike. Bjeloruskinja je pomislila da su zvižduci namijenjeni njoj te je izvela ironičan naklon pred tribinama.

VEZANI ČLANCI:

"Oprostite, prvo sam mislila da je to za mene", objasnila je Sabalenka u interviewu nakon meča. "Bila sam malo iznenađena, ali poslije sam osjetila vašu podršku. Zato vam puno hvala, to je vrlo važno. Bio je to vrlo težak meč na emocionalnoj razini".

"Nije važno ako me mrzi", rekla je prije susreta Sabalenka, druga tenisačica svijeta. "Što se tiče izostanka rukovanja, to mogu razumjeti", dodala je.

VIDEO 'Roditelji su prodali stan zbog tenisa. Sestra je operirana 11 sati, dao sam cijeli nagradni fond'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije