Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo Roland Garros

Hrvati u Bulonjskoj šumi love jubilarni 10. naslov

French Open
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/12
28.05.2023.
u 14:47

Ćorić je postavljen za 15. nositelja, no za prvo kolo dobio je relativno teškog suparnika, Argentinca Federica Coriju, 94. tenisača svijeta. Donna Vekić, koja je postavljena za 22. nositeljicu, za suparnicu u prvom kolu dobila je kvalifikanticu Ukrajinku Dajanu Jastremsku, 144. igračicu na WTA listi

Prvi put od 2004. bez Rafaela Nadala, 14-erostrukog pobjednika tog turnira, u Parizu je u nedjelju polelo Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, znameniti Roland Garros. Tepaju mu da je svjetsko tenisko prvenstvo na zemlji, a tradicija mu seže do 1891. godine (1925. turnir je postao međunarodni). No na početku se igralo na travnatim terenima, a na zemlju se prešlo 1928. i tada je turnir dobio ime Roland Garros, po slavnom francuskom pilotu iz Prvog svjetskog rata koji je usput igrao i tenis...

Nekoliko naših predstavnika

Hrvatski će tenis ove godine u Bulonjskoj šumi biti predstavljen skromnije nego prijašnjih godina. U pojedinačnoj konkurenciji u glavnim turnirima imamo samo troje predstavnika: Bornu Ćorića, Donnu Vekić i Petru Martić. Marin Čilić je, kao što se zna, otkazao nastup jer se još nije dovoljno oporavio nakon operacije koljena, zbog čega će izgubiti 720 bodova za lanjski polufinale i doživjeti znatan pad na ATP listi, a još petero naših igrača i igračica nije uspjelo u kvalifikacijama.

GALERIJA Navijači stoje u redu kako bi se slikali s Rabuzinovim suncem

French Open
1/5

Ćorić je postavljen za 15. nositelja, no za prvo kolo dobio je relativno teškog suparnika, Argentinca Federica Coriju, 94. tenisača svijeta, specijalista za zemlju, s kojim se dosad nije sastajao. Ako prođe Argentinca, Borna bi se u drugom kolu mogao sučeliti s Austrijancem Dominicom Thiemom, finalistom ovog turnira iz 2017. i 2018. godine.

Donna Vekić, koja je postavljena za 22. nositeljicu, za suparnicu u prvom kolu dobila je kvalifikanticu Ukrajinku Dajanu Jastremsku, 144. igračicu na WTA listi, s kojom ima omjer 1-3 u pobjedama, dok će Petra Martić s druge strane mreže imati svoju čestu partnericu u igri parova Amerikanku Shelby Rogers, koja je postavljena za 32. nositeljicu. Petra protiv nje vodi s 2-1 u pobjedama.

VEZANI ČLANCI:

Njih će troje, kao i naši igrači parova te juniori u drugom tjednu, loviti jubilarni deseti hrvatski naslov na tom turniru. S prethodnih devet mogu se podičiti Iva Majoli (singl, 1997.), Dragutin Mitić (miks, 1938.), Ivan Dodig čak s tri trofeja (2015. u muškim parovima s Melom, a 2018. i 2019. u miksu s Latishom Chan), Marin Čilić (juniorski singl, 2005.), Dino Marcan i Marin Draganja (juniorski parovi, 2009.), Lovro Zovko (juniorski parovi, 1999.) te Mili Poljičak (juniorski parovi, 2022.).

Šwiatek protiv Bucse

Prva dva nositelja u muškoj konkurenciji Carlos Alcaraz i Danil Medvjedev u prvom će kolu igrati protiv kvalifikanata, dok je treći nositelj Novak Đoković završio u Alcarazovoj polovici ždrijeba, a prvi suparnik na putu do mogućeg polufinala protiv 19-godišnjeg Španjolca bit će mu Amerikanac srpskih korijena Aleksandar Kovačević.

VEZANI ČLANCI:

Braniteljica naslova i prva igračica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek na startu će igrati protiv Španjolke Cristine Bucse, dok je pobjednica Australian Opena i druga igračica svijeta Bjeloruskinja Arina Sabaljenka za suparnicu u prvom kolu dobila Ukrajinku Martu Kostjuk, koja joj, zbog ruske agresije na njezinu zemlju koju Bjelorusija podržava, vjerojatno neće pružiti ruku. Nije se rukovala ni s Azarjenkom na US Openu prošle godine.

VIDEO Đoković pričao o ratu: 'Vidio sam dva rata. Vidio sam patnju svoje obitelji i siromaštvo svoje zemlje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije