Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUKOV ZAGREPČANIN

U Dugavama će se u subotu zbog Tudora navijati za Hajduk

Fran Tudor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
16.12.2016.
u 10:07

– Šest bodova je Dinamo ispred nas, nije to ništa. Važno je da dobro igramo, trebamo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, igrati baš onako hajdučki. Trebamo misliti na našu igru, ispravljati pogreške, tražiti svoje bolje strane – kazao je Tudor.

Još od rujna 2013. godine, u trinaest prvenstvenih te četiri utakmice Hrvatskoga kupa bijeli su samo jednom slavili.

Proljetos je pobjedu Hajduku, tada pod vodstvom Damira Burića, pogotkom u 4. minuti donio Fran Tudor (21).

Slovenac ga nije volio

– Volim igrati u derbijima, tako će biti i u subotu. Koliko god budem igrao, i budem li igrao, dat ću sve od sebe – kaže Tudor.

Sjećanja na tu pobjedu kazuju da je to bilo vrijeme kada je Tudor bio ključni igrač Hajduka, kod Burića je bio nezamjenjiv, ali dolaskom Pušnika jedan od simbola Hajdukove trke i borbenosti završio je na klupi. Pušnik je silno želio dovesti svoga sunarodnjaka Matica Črnica, sličnih karakteristika kao Tudor, koji je trebao biti taj motorični igrač.

A Tudora nije baš “doživljavao”. No, život je namijenio neki drugi scenarij, Črnic nije mogao odoljeti financijskoj ponudi Rijeke, Pušnik je dobio otkaz, a Tudor je dolaskom španjolskog trenera Joana Carrilla prodisao i zaigrao u prvoj momčadi te sudjelovao u pobjedi Hajduka nad Cibalijom. Kada smo mu spomenuli naslov “Pušnik ga nije volio”, samo se nasmijao.

– To je bio trenerov izbor. Istina, nisam bio presretan, ali sad ću se pokušati nametnuti kod novog trenera. Možda sam zaslužio i veću minutažu, ali to je trenerova odluka. Uvijek sam u službi Hajduka – zrelo kaže Tudor.

Hajduk dočekuje Zagrepčane s novim trenerom, Pušnika je zamijenio Carrillo, ali ništa to ne mijenja što se tiče želja.

– Očekujem pobjedu, mi u svakoj utakmici idemo po tri boda bez obzira na to tko nam je suparnik. Ovaj put to je Dinamo, ali to ne mijenja ništa u našem planu.

Dolazak novog trenera Joana Carrilla nam je dodatni motiv, svi mu se želimo dokazati, to nam je dodatni poticaj. Naravno, očekujem pune tribine i veliku podršku, to nam je prednost – kazao je Tudor.

Što je nova donio Carrillo?

– Dolazi iz drukčije sredine, kao i većina španjolskih trenera, voli igru od noge do noge, što nama odgovara. Prilagođavamo se njegovim zahtjevima koliko god možemo – kaže Tudor.

Pobjedom se Hajduk može Dinamu približiti na tri boda.

– Šest bodova je Dinamo ispred nas, nije to ništa. Važno je da dobro igramo, trebamo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, igrati baš onako hajdučki. Trebamo misliti na našu igru, ispravljati pogreške, tražiti svoje bolje strane – kazao je Tudor.

Hvarski korijeni

Premda ima hvarske korijene, Tudor je, ustvari, Zagrepčanin u Hajduku. On, Juranović, Toma Bašić i Pejić, koji više nije u prvoj momčadi, Zagrepčani su u Hajdukovu dresu. U Tudorovim Dugavama u subotu će se ipak navijati za Hajduk.

– Situacija je ista kao i uvijek kad igram protiv Dinama. To mogu reći za svoje prijatelje i obitelj, oni će biti za Hajduk – kaže Tudor.

U momčadi Dinama nema više njegovih prijatelja Pjace i Roga. Ali, tu su neki drugi igrači poput Livakovića, Benkovića i Ćorića.

– Znamo se iz mlade reprezentacije i prijatelji smo i izvan terena, ali na utakmici tih devedeset minuta igramo maksimalno.

Komentara 9

BU
buljanzeljko453
10:44 16.12.2016.

Navijam i ja za ozrene za Dinamo , razlika je samo vi slavite poraze dinamovi navijaci slave pobjede protiv ajduka. .kakav derbi u 15 godina 2 pobjede hajduka. ..kako ono kaze jelicic??? Hehe. .moze se reci i za hajduk. .

LI
Lik123
10:30 16.12.2016.

Tako je Ozrene, bravo. A u isto vrime cili Solin će navijat za Dinamo jer Nikola Moro igra za Dinamo. Ko bi zbog ovog čunjoglavog antitalenta navijao za hajdug, pa kaj je s glavom?

SA
Sampei
11:53 16.12.2016.

čim sam vidio naslov članka, rekoh sam sebi: ovo mora da su maršićeve bedastoće...i tako je i bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije