Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme plavih

Trener Petev otkrio na koga računa, a tko će napustiti Dinamo

Dinamo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
21.06.2017.
u 15:58

- Karimi je na transfer listi, a za Cekicija ćemo znati za par dana. Perić? On je s nama, nije igrao zadnje tri utakmice zbog ozljede, trenutno se liječi te će se priključiti momčadi u Sloveniji.

Trener Dinama, Ivajlo Petev, održavo je prvu press konferenciju uoči početka nove sezone i ljetnih priprema. 

- Na početku priprema pričat ću o budućnosti. Znamo kuda idemo, znamo na koji način želimo ostvariti svoj cilj. Svjesni smo gdje smo pogriješili. Što se tiče priprema, svi igrači će dobiti šansu. Po meni je jedino mjerilo teren. Moja očekivanja su da odradimo dobre pripreme, te da se dobro pripremimo za prvenstvo i europske kvalifikacije - započeo je trener Petev.

Hoće li svi igrači doći na prvi dan priprema? 

- Da. Jedino Sammir neće jer mu je otac bolestan te u Zagreb dolazi večeras. Također, Soudani i Pivarić će se priključiti momčadi u Sloveniji te su dobili poštedu zbog reprezentacije.

Jeste li razmišljali o krivim koracima, da se ne ponove? 

- Naravno da sam razmišljao, i to puno. Još ću jednom ponoviti, preuzimam odgovornost za sve. Ali, u budućnosti ne smijemo ponavljati ove greške. 

Klub su zasad napustili Goncalo Machado, Šitum, Soldo. Kakva je trenutno situacija s odlascima iz kluba?

 - Osim ovih koji su otišli, Schildenfeld je tu, cijenim njega i njegovu kvalitetu, dosad nije osigurao malo veći kontinuitet. Tu je Benković, mladi igrači i zbog toga smo odlučili da on može potražiti novi klub.

Planovi za dolazak novih igrača?

- Kao i u svakom klubu, tako je i ovdje prijelazni rok glavna tema u ovo doba. Sve je otvoreno. Što će biti, vidjet ćemo.

Kakva je situacija s Ćorićem, Sammirom, Fernandesom? Hoćete li razgovarati s njima?

 - Sa svima ću razgovarati. Imamo dva tjedna priprema i siguran sam da ćemo od toga imati velike koristi. Jesam kontaktirao sam s igračima tijekom stanke. To je normalno.

Koje pozicije tražite kod pojačanja?

 - To sam i prije rekao, u svakoj liniji po jednog igrača. 

U kakvoj su situaciji Karimi i Cekici koji su se vratili s posudbe?

 - Karimi je na transfer listi, a za Cekicija ćemo znati za par dana. Perić? On je s nama, nije igrao zadnje tri utakmice zbog ozljede, trenutno se liječi te će se priključiti momčadi u Sloveniji. 

Dinamo
1/4

Jeste li gledali što rade suparnici - Rijeka, Hajduk, Osijek? Moglo bi prvenstvo ponovno biti zanimljivo?

 - To je dobro za nogomet, ali mene ne interesira puno ni Hajduk niti Rijeka, zanima me Dinamo. Ako odigramo onako kako hoću, siguran sam da neće biti problem da budemo prvaci. Prije smo napravili korak unatrag, nadam se da ćemo sad načiniti pet unaprijed. Iz svake negativne situacije moramo naći i nešto pozitivno.

Koji su ciljevi u novoj sezoni?

 - Uvijek imamo ciljeve, znamo kamo idemo i na koji način. Naravno da je Dinamo najveći klub u ovom dijelu Europe. 

Odnos s pojedinim igračima? 

- Kad je sve dobro, svi smo sretni, a kad negdje izgubimo, normalno je da bude razočaranja. Kao kod mene, tako i kod igrača. Ali, u ovakvoj situaciji možeš procijeniti na koga možeš računati, bio je to test i za mene da vidim kako pojedinci reagiraju. Sad znaju što ja tražim, upoznali smo jedni druge, bit će lakše surađivati.

Čime ste najviše, a čime najmanje zadovoljni?

 - U ovom trenutku, zadovoljan sam da se Benković i Sigali vraćaju spremni, da su svi igrači zdravi. To je jako pozitivno i da krenemo u pripreme svi zdravi, to će biti ključno. Ne brine me, vjerujem u sve igrače koje trenutno posjedujem u kadru.

Fernandes? 

- On je naš igrač. Računam sa svakog igrača i dobit će svi priliku. 

Trenutno je u svlačionici 27-28 igrača, hoće li biti još odlazaka? 

- Sve je moguće. Lani je kod mojeg prethodnika stanje bilo drukčije u ovo doba i na kraju prijelaznog roka, 31. kolovoza. Ne mogu sad reći jedno, a za mjesec dana drugo. Možemo ostati u istom kadru, a može se dogoditi da nam nekliko igrača ne bude ovdje.

Koliko ćete igrača voditi u Sloveniju? 

- Vodit ćemo ih 25 - završio je trener Petev.

 

Komentara 6

IL
ilijan
21:58 21.06.2017.

Ajmo Dinamooooo! ⚽

BE
beitsche
18:44 21.06.2017.

Konacno prilika za mlade domace igrace.

BL
Blatina19
16:51 25.06.2017.

Zoranos budi objektivan koji je to klub u regiji bolji? Hajduk?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije