Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije iz susjedstva

Srpski mediji o utakmici vatrenih: "Viceprvak svijeta bojao se jedne stvari"

KATAR 2022 - Susret Maroka i Hrvatske u 1. kolu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
23.11.2022.
u 13:36

Mediji iz našeg susjedstva nisu oduševljeni utakmicom Hrvatske i Maroka, očekivali su više, ali su svjesni da nitko ne želi riskirati u ovoj fazi natjecanja

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i remizirala s Marokom (0:0). Bio je to susret u kojem su obje momčadi igrale bez previše rizika, osjetilo se da se radi o otvaranju prvenstva i da smo i mi i Marokanci više gledali kako ne izgubiti. Bez obzira na to što nismo slavili, ne treba previše dramatizirati jer naši će u nastavku turnira zasigurno dizati formu i pokazati zbog čerga nas mnogi vide kao jednog od pritajenog favorita Mundijala.
Vatreni su osvojili bod, sve imaju u svojim rukama i vjerujemo kako ćemo igrati sve bolje. 

>> Analiziramo igru Hrvatske i probleme koji čekaju Dalića nakon prve utakmice, u studiju Stjepan Tomas



Kao i sve druge susrete na SP-u, mediji u regiji popratili su i ovaj susret. Beogradski Kurir tako smatra da je Hrvatska bila bezidejna.
"U prvom poluvremenu viđena je izjednačena utakmica, i jedni i drugi imali su svoje šanse preko Perišića odnosno Hakimija. Do kraja susreta ni jedni ni drugi nisu uspjeli stvoriti veću priliku, tako da ovo vjerojatno i najrealniji rezultat, koji obje momčadi ostavlja u aktivnoj borbi za prolazak skupine", piše Kurir.

Sličnog razmišljanja su i novinari Blica koji vjeruju da je oprez bio prisutan i zbog iznenađujućih rezultata u prethodnim susretima na ovom SP-u.

"Dosadan nogomet, bez previše uzbuđenja i prilika viđen je u gradu udaljenom 60 kilometara od Dohe. Skoro da su obje reprezentacije bile nezainteresirane u pohodu na pobjedu. Istina, to je prva utakmica na turniru, nitko ne želi previše riskirati, ali i Hrvati i Marokanci bili su bojažljivi. Viceprvak svijeta odigrao je kao da je razmišljao o onome što je Saudijska Arabija napravila Argentini. Hrvati su možda strahovali da se to i njima ne dogodi", piše Blic.

Sport.ba također piše da utakmica nije ponudila uzbuđenja koliko se očekivalo.

"Nogometaši Hrvatske i Maroka remizirali su rezultatom 0:0 u prvom kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u susretu koji je razočarao sve ljubitelje nogometa. Obje momčadi igrale su previše oprezno", stoji u njihovu tekstu.

Hrvatska je, dakle, osvojila prvi bod, a pred njom su još dvije utakmice u skupini. Već u nedjelju naši će nogometaši igrati protiv Kanade, a četiri dana poslije očekuje nas rasplet protiv Belgije.

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
14:56 23.11.2022.

Jel ima koji medij tamo u "trećem stoljeću" a da ga ovi ne prate 24 sata svih 365 dana? Toliko je medija u civilizaciji, al ovi samo o ... I naravno, uz plaće u Hrvatskim kUnama, bez srama.

PU
Pametan-u-moru-ludih
13:42 23.11.2022.

Bog i sreca su pomogle 2018. Sada toga nema... Realnost je sramotna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije