Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurobasket

Srbija osigurala jedno od prva dva mjesta, Hrvatska čeka suparnika

Eurobasket
Foto: fiba.com
1/6
07.09.2017.
u 18:10

Srbija je u Istanbulu s lakoćom dobila Belgiju s 74:54 te osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini D

Košakaši Srbije i Španjolske uvjerljivim su pobjedama okončali nastupe u svojim skupinama u Istanbulu i Cluju na Eurobasketu, a trijumfom Srbije je jasno da će Hrvatska u osmini finala igrati protiv Rusije ili Turske.  

Srbija je u Istanbulu s lakoćom dobila Belgiju s 74:54 te osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini D. Otpor Belgijanaca slomljen je već u prvom dijelu, a nakraju je razlika narasla do +20 poena. Kod Srbije su najbolji bili Marjanović (22) i Bogdanović (15), a kod Belgijanaca Lecomte (12) i Hervelle (10). Srbija će biti pobjednik skupine ako Latvija pobijedi Tursku, a u slučaju pobjede domaćina u zadnjoj utakmici Srbi su drugi.  

Španjolska je u Cluju petom pobjedom potvrdila prvu poziciju, a nakraju su svladali Mađarsku s 87:64. Španjolski trener nije na ovoj utakmici odmarao nikoga, igrali su i braća Pau (20) i Marc (10) Gasol, a po 15 poena su postigli Rodriguez i Willy Hernangomez. Kod Mađara je najučinkovitiji bio Ferencz s 17 ubačaja, dok nije igrao kapetan i najbolji igrač Hanga. Španjolci su prvi u skupini, a Mađari u osminu finala ulaze kao četvrti bez obzira na ishod zadnje utakmice između Crne Gore i Rumunjske. 

Komentara 7

Avatar Jug3
Jug3
21:28 07.09.2017.

Srbija....

IL
ilijan1a
20:20 07.09.2017.

Koga oni interesiraju?

DU
Deleted user
20:27 07.09.2017.

Prosto je neverovatno kako se tamo osećamo kao kod kuće a ni sam neznam zašto ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije