Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s češkom

Darija Šarića nešto muči, nezadovoljan je. Čak su i volonteri to primijetili

07.09.2017.
u 12:53

Tek protiv najjačeg suparnika, kandidata za naslov prvaka Španjolske, hrvatski krilni centar postigao je brojke koje ga zadovoljavaju. S 18 koševa, 13 skokova, pet asistencija

Od početka Europskog prvenstva, Darija Šarića nešto muči. Čak su i volonteri primijetili da rijetko kada ima sretno lice. Premda mu se nema što zamjeriti jer borbenosti mu ni u jednom trenutku ne nedostaje, naš najsvestraniji košarkaš je nezadovoljan. Perfekcionist u njemu ne dopušta mu da bude zadovoljan jer zna da njegova igra, ali i momčadska, može biti bolja.
- Sam je sebi napravio preveliki pritisak, što uopće nije potrebno jer će se njegova karijera očitavati tek nakon deset i više godina. Koliko god ja njega grlio, ljubio i s njim razgovarao, to je trenutačno jače od njega. No, u 4-5 dana do osmine finala i on će se “resetirati”, a to je važno jer budemo li igrali protiv domaćina Turske, on bi trebao biti naše ključno taktičko oružje u čitanju svega onoga što bi nas moglo očekivati - objasnio je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Osmijeh tek nakon Španjolske

Protiv Mađara, Dario je postigao 15 koševa, uz dva skoka. Protiv bezopasnih Rumunja, uknjižio je 11 koševa i 10 skokova, a u bitki za drugo mjesto u skupini s Crnogorcima pobjedi je pridonio s 14 koševa i dva skoka.
Tek protiv najjačeg suparnika, kandidata za naslov prvaka Španjolske, hrvatski krilni centar postigao je brojke koje ga zadovoljavaju. S 18 koševa, 13 skokova, pet asistencija te po dvije osvojene lopte i blokade, bio je najkorisniji igrač utakmice pa je ovaj put ipak zračio zadovoljstvom.
No, kao da se morao vratiti na ono što ga muči, a to su prve tri utakmice u kojima je i od sebe i od momčadi, valjda, očekivao više.
- Ne znam što da kažem o svojoj igri u prve tri utakmice. Stvorio se takav dojam da sam i ja zbog toga osjetio neku negativnu energiju. Ne znam kako to ljudi gledaju, valjda su se kroz moju NBA sezonu naviknuli na drukčije brojke, valjda su očekivali da ću u svakoj utakmici ići preko 20 koševa. No, ja sam u NBA ligi bio u drukčijem ritmu, a ovdje nemam primarno ulogu napadača kakvu sam imao prošle sezone u Sixersima. U reprezentaciji je Bojan naš primarni napadač, oko njega se vrti napad, a ja sam zadužen za sve vrste poslova. Za radni dio u obrani i u napadu, za asistiranje, za pronalaženje suigrača u boljoj poziciji... Hrvatska je javnost možda nezadovoljna, no ja razmišljam pozitivno.
(Su)igračka relacija s Bogdanovićem mu je jako važna, a da je ona dobra potvrđuje i Bojanova gesta kada su Španjolcima, nakon prekršaja na Šariću, dosuđene dvije tehničke. Bojan je tada Dariju prepustio da izvede sva četiri bacanja, iako je on obično taj koji šutira sva dodatna bacanja.

S Česima lagano, ulog je mali


- Da sam jedno od prva dva promašio, vjerojatno bi Bojan šutirao druga dva. No, bio sam u ritmu. U nogometu se nekad znaju svađati oko toga tko će izvesti jedanaesterac, a mi smo to riješili jednim pogledom. 
Premda nije sportski slaviti poraz, za otpor favoritima našima treba skinuti kapu. Koliko su Dario i društvo psihički narasli u takvoj utakmici?
- U igri protiv Španjolske pokazali smo da razmišljamo jedan za drugoga. Igrali smo dobro i u obrani i uz takvu čvrstoću i igru možemo se nadati dobrom rezultatu. 
S Darijem odanašnjoj utakmici s Češkom (13.30) nismo ni razgovarali jer ona rezultatski ništa ne mijenja i nema značaj veći od dobrog sparinga.

Komentara 5

GU
General_U
14:08 07.09.2017.

momak je dobar igrač radišan imam osjećaj da bi on htio da se sve vrti oko njega i to ga muči!!!!

HE
herc7
15:28 07.09.2017.

Ma iskompleksirana budala. Podigli su ga u oblake. DARIO TI SI RADNIK IGRAC ,BORAC, ALI NISI MAHER,MAESTRO,ELEGANT I VIRTUOZ , zato radi bori se i ne pokusavaj bit sto ne mozes bit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije