Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik i igrači

Španjolci nas hvale: Hrvatska je moćna i puna talenata

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
05.09.2017.
u 20:38

"Ovo je bio izazov, dobar test. Hrvatska je iskoristila svoja oružja, igrali su pametno."

Izbornik španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo izjavio je nakon pobjede nad našom reprezentacijom (79-73) da "ima puno poštovanja prema Hrvatskoj koja je vrlo dobra momčad, puna talentiranih igrača".

"Bili smo na iskušenju. Hrvatska nam je oduzela napadački prostor. Nikada nismo mogli lako dodati loptu našim visokim igračima kako bi oni mogli igrati "jedan na jedan". Morali smo biti razboriti. Imali smo dosta dobrih, otvorenih šuteva, pogotovo u završnici utakmice. I naša obrana je bila bolja. Imali smo samo jedno loše razdoblje, na početku treće četvrtine. Pokazali smo i mentalnu snagu, nakon onih tehničkih pogrešaka, kad se Hrvatska vratila u utakmicu. Ipak, mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je španjolski izbornik Sergio Scariolo te istaknuo:

"Imam puno poštovanja prema Hrvatskoj koja je jako dobra momčad, fizički moćna i visoka, puna talentiranih igrača. Ovo je bila dobra utakmica za nas. Drago mi je da smo se morali boriti za pobjedu."

I španjolski centar Marc Gasol je izrazio poštovanje prema hrvatskim košarkašima.

"Ovo je bio izazov, dobar test. Hrvatska je iskoristila svoja oružja, igrali su pametno. Iskoristili su brzinu i raznovrsnost u napadu, a u obrani su radili ono što smo i očekivali. Bila je to dobra pouka. Možemo izvući puno toga dobroga iz ove utakmice za dvoboje koji nam slijede", rekao je mlađi Gasol.

Komentara 4

DE
desperadikus
06:52 06.09.2017.

Velika korist sto nas Spanci hvale

CH
cheguevara
09:59 06.09.2017.

ma dajte molim vas.

NK
NKDZG
01:09 06.09.2017.

Jesu vama krkanima i amaterima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije