Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.09.2017. u 18:42

U četvrtom kolu Eurobasketa hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je prvi poraz u Cluju. Španjolska je u sjajnoj, borbenoj utakmici pobijedila nakon dramatične završnice 79:73.

Bogdanović zaustavljen u prvom dijelu

Izabranici Ace Petrovića opet su, baš kao i protiv Crne Gore, krenuli fenomenalno i poveli 10:1. No, Španjolci tada hvataju ritam i već na prvi predah odlaze s vodstvom 20:19. Do poluvremena su povećali tu prednost, ali tih šest razlike (38:32) nije ni tako puno kada se uzme u obzir da je naš izbornik priliku dao i Buvi, Ramljaku te Krušlinu koji su se hrabro borili protiv takvih svjetskih zvijezda.

Zanimljivo, Španjolci su potpuno blokirali Bogdanovića koji nije zabio u prvom dijelu, imao je šut 0:5. No, naš najbolji strijelac na ovom natjecanju u nastavku je eksplodirao i brzo postigao tri trice i naše vratio u egal. Uslijedila je napeta završnica u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a Španjolci su bili s(p)retniji.

Minutu i pol prije kraja imali su pet razlike i loptu, a onda su nakon jedne sudačke odluke Gasol i španjolska klupa dobili tehničke pogreške i vratili nas u igri. Imali smo čak i priliku doći u vodstvo u zadnjoj minuti, ali nismo uspjeli pa smo odlučili raditi prekršaje. Rubio i Emeterio nisu griješili i Španjolci su nam uzvratili za poraz na Olimpijskim igrama u Riju. Naši su, pak, bez obzira na poraz pokazali da se mogu nositi s velikim momčadima.

Sigurno smo drugi

Pobjedničku momčad s 13 koševa je predvodio Rubio, po 12 su zabili Emeterio i Rodriguez. Kod nas je oduševio Dario Šarić koji je zabio 18 koševa uz 13 skokova i pet asistencija.

Situacija uoči posljednjeg kola je jasna, Španjolska će sigurno biti prva u skupini, a Hrvatska druga. S Češkom u četvrtak igramo malo rasterećenije.

Komentara 23

JU
juma
17:56 05.09.2017.

Bez obzira kako zavrsilo, odlicna utakmica. Ajmo nasi.

DA
dair
17:08 05.09.2017.

Ajde Hrvati do pobede, pozzz iz Šumadije

JU
juma
17:03 05.09.2017.

Vrlo cudan sudacki kriterij i to vec u prvoj cetvrtini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije