Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATARINA JEŽIĆ

'Šokirana sam cijenama u Norveškoj, ne usuđujem se ući u dućane'

Zagreb: Okupljanje hrvatske zenske rukometne reprezentacije
Robert Anic/PIXSELL
05.04.2023.
u 07:30

– Ne usuđujem se uopće ulaziti u dućane. U Turskoj je sve bilo puno jeftinije. Ovdje su me cijene šokirale – rekla je Katarina Ježić.

Hrvatske rukometašice okupile su se u Zagrebu odakle su otišle u Prelog gdje će se pripremati za dvije kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se u prosincu održati u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj. Prva utakmica igrat će se u Šal'i 7. travnja, a uzvratna u Slavonskom Brodu 12. travnja.

Već smo ih pobjeđivali

– Svi znamo koliko su uvijek bitne utakmice za reprezentaciju, no ove sa Slovačkom imaju veću težinu. Naime, igra se za plasman na Svjetsko prvenstvo, a mi na SP želimo otići. Plasmanom na Svjetsko prvenstvo dobivamo mogućnost odlaska na Olimpijske igre u Pariz 2024. – rekla je kapetanica Katarina Ježić.

Što znamo o Slovačkoj?

– Izbornik nam je svima poslao videosnimke njihovih utakmica. Dosta igračica igra u inozemstvu, neke poznajem još iz Mađarske lige kada sam igrala za Siofok. U svakom slučaju, to je reprezentacija koja u posljednje vrijeme igra sve bolje i morat ćemo biti vrlo oprezni – rekla je Katarina.

Hrvatska je sa Slovačkom već jednom igrala u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. U Michalovcu bilo je 34:23 za nas, u Novigradu samo 26:20. Slovačka je igrala samo na četiri velika natjecanja – dvaput na Europskom prvenstvu, 1994. i 2014., i oba puta osvojila je 12. mjesto, te dvaput na Svjetskom prvenstvu, 1995. i 2021., kada je osvojila 12. i 26. mjesto.

Nakon duljeg vremena nećete dijeliti "crtu" s Anom Debelić?

– Nažalost, ostala sam bez stalne cimerice na putovanjima. No, razlog zbog koje je nema iskreno me razveselio. Naime, čeka bebu – dodala je Katarina.

Odnedavno ste Tursku zamijenile za Norvešku, postali ste članica Vipersa, aktualnih pobjednica Lige prvakinja?

Zamijenila sam topliji kraj za izuzetno hladan. Doduše, kada sam prvi put došla u Kristianstad, bilo je sunčano. Nažalost, to je bio i jedini sunčan dan otkako sam tamo. Sve vrijeme stalno pada kiša ili snijeg i stalno je zima. Stanujem u centru gradu, pet minuta od dvorane, i sve mi je blizu. Tako da mi ne treba automobil. Kada sam došla, puno mi je pomogla Ana koja je ovdje već drugu sezonu. Žao mi je što nećemo dijeliti minutažu u klubu – rekla je Katarina.

Je li došlo vrijeme da i vi osvojite Ligu prvakinja?

Da, vrijeme je, no prvo se moramo plasirati na završni turnir. U četvrtfinalu igrat ćemo protiv Rapida iz Bukurešta za koji brani Ivana Kapitanović koja, nažalost, zbog ozljede nije došla na pripreme za susrete sa Slovačkom. Umjesto nje izbornik je pozvao Tucaković.

Šokirale je cijene

Norveška je skupa zemlja za život?

– O, da. Ne usuđujem se uopće ulaziti u dućane. U Turskoj je sve bilo puno jeftinije. Ovdje su me cijene šokirale – rekla je Katarina.     

Komentara 5

VO
volimnju
20:59 05.04.2023.

vidim ja da se ti ne usudiš ući ni kod frizera

KO
Kolibri
10:19 05.04.2023.

A jesi sokirana i informacijom da u Turskoj rade za 400 €, a u Norveskoj za 4.000 €?

DU
Deleted user
07:50 05.04.2023.

Da u Norveškoj je sve skuplje negoli u Hr ili Turskoj. Ali zato su i primanja puno veća. Zbog ekonomskog dobitka si i prihvatila igrati u Norge. Veći rang, veće šanse za napredak, puno veća primanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije