Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN NOVAC

Slavni Hrvat se pohvalio: Zarađivat ćemo 280.000 eura

Božidar Jović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 07:00

– Dosad smo u Ligi prvaka zarađivali 60 do 80 tisuća eura, a sada ćemo zarađivati između 250 i 280 tisuća eura – kaže Božidar Jović, glavni menadžer PPD-a Zagreba.

Za vrijeme završnice Europskoga rukometnog prvenstva u Stockholmu održan je sastanak Izvršnog odbora Europskog rukometnog saveza. Tema – novi sustav natjecanja u europskim kupovima od sezone 2020./2021. Dakle, Liga prvaka će sljedeće sezone brojiti samo 16 klubova. Znači, 12 manje nego prijašnjih sezona. Nakon igranja po skupinama, dva posljednja ispadaju, dva prva idu izravno u četvrtfinale, a plasirani od trećeg do šestog mjesta igraju četiri utakmice osmine finala i pobjednici se priključuju izravno plasiranima u četvrtfinalu.

Final Four u lipnju

Prvak Hrvatske ima izravno mjesto među 16 najboljih po rejtingu države. Naime, prvih devet klubova plasiralo se u Ligu prvaka po rejtingu države, a Hrvatska je osma. Deseti klub dolazi iz zemlje koja ima najveći rejting, a to je Francuska. Zasad je sigurno da će jedino Francuska imati dva kluba u Ligi prvaka – rekao je Božidar Jović, glavni menadžer PPD-a Zagreba.

Za preostalih šest mjesta dijelit će se pozivnice. Kriteriji će biti gledanost tog kluba, blizina aerodroma, velika dvorana, dobri rezultati. Dakle, nema više kvalifikacija za plasman u skupinu Lige prvaka. Završnica je i dalje Final Four, ali i tu je velika promjena. Muški će na Final Fouru igrati 12. i 13. lipnja, a ženske 29. i 30. svibnja, i to će, prema naputku EHF-a, biti službeni kraj sezone za sve u Europi. Nakon toga više nema ni liga ni utakmica reprezentacija – ničega.

Muški će u Ligi prvaka igrati isključivo srijedom i četvrtkom u istim terminima, a ženske subotom i nedjeljom na isti način. Time se televizijama olakšava prijenos, ali i posao sponzorima jer je EHF potpisao višemilijunski desetogodišnji ugovor s Infrontom i DAZN-om koji inače prenose NFL, NBA, Španjolsku nogometnu ligu, FIBA-u, WTA...

– Nama odgovara igranje u tjednu, a najviše su se bunili Francuzi kojima to nikako ne odgovara, ali će se morati prilagoditi. Bitno je da će svaki klub u Ligi prvaka uoči sezone morati dati polog ili bankovnu garanciju od 250.000 eura. Do 2023. godine svaki sudionik Lige prvaka mora imati dvoranu za najmanje 4000 gledatelja, od 2023. do 2027. dvoranu za 7000 gledatelja, a od 2027. nadalje za 10.000 gledatelja. Kako igramo u Areni, mi nemamo problema s dvoranom – istaknuo je Jović.

Za pobjedu 5000 eura

Dogovoreno je da će svaki klub za gostovanje dobivati po 30 tisuća eura, a svaka pobjeda donosi 5000 eura.

– Dosad smo u Ligi prvaka zarađivali 60 do 80 tisuća eura, a sada ćemo zarađivati između 250 i 280 tisuća eura – kaže Jović.

Osim Lige prvaka igrat će se i Europska liga s 24 kluba, 12 će ih dati izravno EHF (to su oni iz sadašnjih neelitnih skupina LP-a), a 12 će ih doći u dva kruga kvalifikacija. Ta 24 kluba igrat će u četiri skupine po šest klubova 10 utakmica. Nakon skupina, dva će zadnja ispasti, a ostali će igrati u osmini finala. 

Ključne riječi

Komentara 4

DE
derin
17:56 29.01.2020.

Znači i rukomet ide putem košarke u privatnu euroligu za bogataše, a drugima onemogućen prilaz, to ubija jaku košarku u Europi, a slabi rukomet bi moglo dotući i svesti na par zemalja. Pošto PPD je slab, to znači za par godina pa pa euroliga. Trenutni model nogometne LP je najbolji kompromis. I da ovih godine nas spašavaju rukometaši iz Hercegovine u reprezentaciji, a dalje!? U Dalmaciji nema ozbiljnijeg kluba i to itekako se osjeti već sad, a u budućnosti tek!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
23:11 29.01.2020.

Mene je recimo iznenadila današnja vijest kao se Gobac samoinicijativno povlači naime, dosad ga nikad nitko nije ispio maknut kao grobara hrvatskog rukometa a sad najedanput sam odlazi ? Dobra je vijest da na njegovu funkciju Lino dolazi, puno bi mogao pomoć svojim iskustvom a na izborničkoj funkciji opet bolje došao netko mlađi koji više grize😄

KR
Krotila2
07:38 29.01.2020.

Meni je važnije da Hrvatski radnik dobro zaradi,a ne da ga izrabljivaju korumpirani političari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije