Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u Maksimiru

Sedloski u tajnosti pregovarao s Mamićem pa naletio na Cvitanovića!

Goce Sedloski
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
08.09.2017.
u 09:02

Goce Sedloski već je nekoliko dana u Zagrebu i u tajnosti je pregovarao s Mamićem o svome budućem angažmanu u Dinamu

Iako to još neko vrijeme neće biti službeno potvrđeno, dolazak Goce Sedloskog (43) na Dinamovu klupu možemo već tretirati kao gotovu stvar. Možda već u najskorije vrijeme ako Mariju Cvitanoviću krenu kola nizbrdo, a izglednije na zimu, kada bi Makedonac dobio priliku krenuti s plavima od nule i povesti ih na zimske pripreme.

Goce Sedloski već je nekoliko dana u Zagrebu i u tajnosti je pregovarao s Mamićem o svome budućem angažmanu u Dinamu. Jučer smo ga dobili na telefon tražeći potvrdu ove informacije, ali Goce je ostao zakopčan do grla.

Slučajni susret s Cvitanovićem 


– U Zagrebu sam se sa suprugom Danijelom zaustavio na proputovanju iz Austrije u Skoplje. Ovdje imam puno prijatelja pa sam iskoristio priliku da ih vidim – kazao nam je Goce.

Je li među vašim prijateljima bio i netko s kim ste mogli razgovarati o dolasku u Dinamo?

– Ne, Dinamo nije bio tema, jer Dinamo ima trenera, to je sve što vam mogu reći – uzvratio je ne baš uvjerljivo Sedloski, koji se sinoć trebao vratiti u Skoplje.

Zanimljivosti je kako je Goce prvi put otkad je napustio Dinamo, još od 2005. godine, baš sada prvi put “turistički” posjetio Zagreb, dok su preostala dva dolaska bila profesionalne naravi, s reprezentacijom Makedonije i kao trener Vardara.

I još jedna zanimljivost vezana je za Gocin boravak u Zagrebu. Naime, pročulo se kako je Sedloski u srijedu, šetajući se jednim zagrebačkim trgovačkim centrom, naletio na – Marija Cvitanovića!?

Bivši suigrači iz Dinama, sadašnji i budući trener, pozdravili su se i razmijenili nekoliko kurtoaznih rečenica... S obzirom na to kako Dinamo tretira Marija, dobro je da na Gocu nije naletio još jučer u vlastitoj svlačionici.

Koje su to referencije s kojima bi Goce zaslužio mandat u Dinamu? Najprije, Sedloski je s 43 godine trener koji iza sebe već ima dva naslova prvaka s Vardarom, a u Europi je zabljesnuo izbacivši favorizirani Malmö u trećem pretkolu Lige prvaka. Stručnjak je čvrste ruke, autoritativan, potkovan znanjem, već dovoljno iskusan, premazan svim mastima.

Usto, Goce ne bi, poput Bugarina Peteva bio ‘'padobranac'’ u Dinamu, nego je čovjek koji itekako dobro poznaje maksimirsko okruženje jer je ovdje u šest sezona odigrao čak 251 utakmicu za Dinamo.

Bio je prvi stranac koji je u Dinamu dobio kapetansku vrpcu, poznat je kao vrhunski profesionalac, uvijek požrtvovan, igrač koji je uvijek išao glavom na kopačku, zbog čega je bio omiljen kod Dinamovih navijača. Posljednju utakmicu za Dinamo odigrao je 28. svibnja 2005. godine protiv Zadra u Maksimiru, u posljednjem kolu Lige za ostanak.

Dolazi li Gavranović?

Dinamo je s trenerom Sedloskim u prošloj sezoni imao velikih problema kada se Cico Kranjčar na putu prema Ligi prvaka zamalo nasukao na neugodnom Vardaru već u 2. pretkolu. Makedonci su se u Zagrebu predstavili kao vrlo ozbiljna, dobro organizirana i uigrana momčad, što je, naravno, bio Gocin rukopis.

A gdje je u cijeloj priči Mario Cvitanović, trener koji je očito rođen smijenjen? Sjetimo se kako je prošloga lipnja već bio otpušten iz Dinama II., po odluci tadašnjeg sportskog direktora Romea Jozaka, a i nedavno, nakon ispadanja od albanskog Skenderbeua, visio je na tankoj niti pa ga je Mamić ipak sačuvao ne želeći opet vući histerične poteze. Tako će Dinamov vojnik Cvita ipak dobiti vremena do zime, a tada će se karte u stručnome stožeru nanovo miješati...

Saznajemo i kako Dinamo još nije odustao od dovođenja Marija Gavranovića, i prije zime. Budući da je ''Švicarac'' već odigrao posljednju utakmicu za Rijeku, jer je Armadi postao crvena krpa kada se doznalo da pregovara s Dinamom, nema razloga da Mario već sada ne raskine s Rijekom i pristupi plavima kao slobodan igrač.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije