Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Prodaja Fernandesa ne mora biti kobna, ali je znakovita

06.09.2017.
u 15:52

- Željeli smo ga, zvali, ali nisam mogao vjerovati da će se taj transfer doista i dogoditi - veseo je poručio iz Turske Safet Sušić.

Nogometni klubovi su živa bića, tvrdili su nam to oni koji vode klubove, baš kao što nam naši urednici tvrde da su i novine živa bića. I bili su u pravu, kad smo pomislili da smo napisali zadnje rečenice o ovom prijelaznom roku, prevarili smo se. Kao što smo se prevarili kad smo pomislili da je Dinamo zaključio posao u prijelaznom roku i da se sad više ne moramo baviti time nego samo igrom.

No, onda je u ponedjeljak navečer turski Alanyaspor objavio da je sve dogovoreno s Dinamom i da turski prvoligaš otkupljuje Juniora Fernandesa. Usput su, greškom, zahvalili predsjedniku Zdravku Mamiću na razumijevanju, ali Mamić je samo savjetnik, te s veseljem čekaju dojučerašnjeg igrača Dinama koji će im pomoći u borbi za ostanak u ligi kao što im je pomogao i prošle sezone.

Našli su dva milijuna eura

Naime, kad se Ivajlo Petev zimus odrekao Fernandesa, Čileanac je otišao upravo u Alanyaspor na posudbu i igrao odlično, zabijao i dobrim je dijelom zaslužan što je klub ostao u prvoligaškom društvu.

1/8

Kad se Safetu Sušiću spomene Junior Fernandes, trener Alanyaspora ima za njega samo riječi hvale.

- Prvo me čudilo što ga se Dinamo riješio i poslao na posudbu. Da, čuo sam i ja tada priče da je “nestašan”, ali ja s njime nisam imao problema ni na jednom treningu ili utakmici. I rado bismo ga otkupili od Dinama - govorio je Sušić.

No, turskom je klubu bilo previše dati dva milijuna eura, pa se Junior vratio u Dinamo i počeo igrati odlično. Kao da se vratio drugi igrač, ozbiljan, taktički discipliniran, pun želje i motiva, rastrčan. A ionako smo znali da je brz i da zna, a sad kad igra i s voljom, postao je ponajbolji igrač plavih.

I sad je otišao jer je Alanyaspor zagrabio u novčanik i izbrojio, tvrdi se, oko dva milijuna eura.

- Željeli smo ga, zvali, ali nisam mogao vjerovati da će se taj transfer doista i dogoditi - veseo je poručio iz Turske Safet Sušić.

I dok je trener tog kluba sretan, trener Dinama Mario Cvitanović baš i ne može biti presretan što je izgubio ponajboljeg igrača, a od trenera se očekuje naslov prvaka, Kup, borba za Ligu prvaka...

Da ne bi trener odgovarao...

Iako se sad ta prodaja čini nelogičnom, čak i šokantnom, s druge je strane i logična. Naime, na ljeto Fernandesu istječe ugovor i tada bi mogao otići bez odštete. Dakle, ovo je bio zadnji vlak da ga se proda. Htio ga je Dinamo zadržati, ponudio je tom 29-godišnjaku i novi ugovor, dao bi mu milijun eura bruto, koliko ima i najbolje plaćeni igrač Soudani, ali to je ipak nešto manje nego što je imao dosad (900.000 neto). I Junior je novi ugovor odbio, očito je koketirao s Turcima i odlučio se za odlazak.

U Dinamu drže da mogu i bez njega jer na krilnoj poziciji imaju dovoljno mladih igrača. Profitirati bi trebali prije svih Dani Olmo i Ivan Fiolić, ali i Ante Ćorić mogao bi napredovati ako se potrudi. Naime, Olmo je u zadnje vrijeme igrao iza središnjeg napadača umjesto neraspoloženog Ćorića, i igrao je jako dobro, koliko god je dosad uglavnom bio krilni napadač.

On i Fiolić bi se sad mogli boriti za Fernandesovo mjesto, a Ćorić, bude li zaslužio, moći će na svoju poziciju. U Dinamu bi se itekako veselili da taj trojac napravi “prave stvari”, ionako su Cvitanoviću u zadaću dali, uz osvajanje trofeja, promociju mladih. Samo, ne krene li sve dobro, ne smije biti kriv samo trener. Očito su plavi nastavili s najavljenom racionalizacijom.

Komentara 4

MA
Matija12
22:04 06.09.2017.

Dinamo izgubio novce na njemu na kraju, godišnja plačy mu je bila 1 mil Eura godišnje.

PE
PeaceDefender
19:57 06.09.2017.

Greškom, haha, koji novinar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije