Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igračka križaljka

Saša Martinović i sljedeće sezone u Medveščaku

saša martinović
Marko Lukunić/Pixsell
15.05.2012.
u 11:25

– Želja mi je bila odigrati još jednu sezonu u Zagrebu. Prošla je stvarno bila posebna. Klub je pokazao da je spreman na najviše domete, a grad me oduševio – rekao je stasiti branič

Vodstvo hokejaškog kluba Medveščak polako slaže kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu. Tako je zagrebački klub produžio suradnju sa stasitim braničem hrvatskih korijena Sašom Martinovićem i za sljedeću sezonu.

"Ostankom Martinovića obrana KHL Medveščak Zagreb sigurno je mnogo profitirala jer trener Marty Raymond zadržao je igrača koji je prošle godine bio jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Uz Dennisa Bozica te vratare Roberta Kristana i Michaela Ouzasa, slaže se obrana koja će moći odgovoriti svim zahtjevima EBEL-a, a time se potvrđuje želja vodećih ljudi kluba da u sezoni 2012./2013. KHL Medveščak Zagreb ponovo bude jedan od pretendenata za vrh", stoji u klupskom priopćenju.
Martinović je u klub došao u sezoni 2011./2012. i po prvi put zaigrao u EBEL-u gdje je odigrao 51 utakmicu, uključujući doigravanje, i upisao 10 bodova (dva gola i osam asistencija).
– Želja mi je bila odigrati još jednu sezonu u Zagrebu. Prošla je stvarno bila posebna. Klub je pokazao da je spreman na najviše domete, grad me oduševio i sve su to bili dovoljno dobri razlozi da ostanem u Medveščaku. U klubu su također željeli da nastavimo suradnju i vrlo brzo smo se dogovorili da i u 2012./2013. nosim dres medvjeda – izjavio je Saša Martinović dodavši:

– Od mene u idućoj sezoni, kao i do sada, možete očekivati da ću ostaviti cijeloga sebe na ledu, da ću uvijek ići do maksimuma, dajući sve najbolje za uspjeh kluba. Ipak želja mi je da ponovimo prošlu sezonu, da svi igramo dobro i da budemo odlična klapa te da nema ozljeda. U slučaju takvog scenarija ne sumnjam u dobar rezultat.

Martinović je profesionalnu karijeru počeo graditi sezone 2001./2002. u rodnom Füssenu u Njemačkoj trećoj ligi igrajući za istoimeni klub. U EV Füssenu zadržao se tri sezone da bi zatim zaigrao u elitnom razredu njemačkog hokeja u DEL-u za Hamburg Freezerse. Dres Hamburg Freezersa nosio je dvije sezone (2004./2005., 2005./2006.), a 2006./2007. zamijenio ga je dresom drugog DEL kluba, Krefeld Pinguinea s kojim je također igrao dvije sezone. Nakon Krefelda jednu sezonu odradio je i s ERC Ingolstadt te dvije sa Grizzly Adams Wolfsburg (2009./2010., 2010./2011.). U DEL-u je sveukupno odigrao 360 utakmica, uključujući doigravanje, te upisao 54 boda.
Uz Martinovića, ugovore s KHL Medveščak Zagreb za 2012./2013. sezonu imaju potpisane vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, branič Dennis Bozic te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt i Nathan Perkovich.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije