Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMOR I OZLJEDE

S ovih 11 Milan će istrčati protiv Dinama, novi desni bek prvi start ima protiv – Oršića!

AUT, UEFA CL, FC Red Bull Salzburg vs AC Milan
EXPA/ Lukas Huter
13.09.2022.
u 13:46

Međutim, strateg talijanskog prvaka najavio je i da bi ovaj tjedan mogao biti problematičan, što zbog spomenutog umora zbog igre s deset igrača, što zbog popisa ozlijeđenih: Origi, Rebić, Ibrahimović, Krunić, Florenzi.

U Milanovim planovima uoči ovoga važnog tjedna nije bilo 50 minuta igranja nogometa s igračem manje u junački izborenoj 2:1 pobjedi nad Sampdorijom protekli vikend.

Iz Milanova kuta, ovaj je tjedan jako važan zbog utakmica s Dinamom i Napolijem; u Ligi prvaka Dinamo je protiv Chelseaja pokazao da je zahtjevan suparnik, a Milan još čeka na pobjedu nakon boda na gostovanju kod Salzburga. Jako se važnom smatra i utakmica protiv moćnog Napolija idući vikend (nedavno je Napoli "razbio" Liverpool 4:1), prije svega zato što na vrhu Serie A nakon šest kola Napoli, Atalanta i Milan na vrhu imaju po 14 bodova. Uz neodlučeno u Ligi prvaka te četiri pobjede i dva neodlučena rezultata u talijanskom prvenstvu, Milan je neporažen unatoč mnogim teškim susretima.

Rotiranje zbog umora

– Griješili smo manje nego u prethodnim utakmicama, to je bilo dobro, rekao bih da je to potvrda da igrački rastemo – izjavio je Milanov trener Stefano Pioli.

Međutim, strateg talijanskog prvaka najavio je i da bi ovaj tjedan mogao biti problematičan, što zbog spomenutog umora zbog igre s deset igrača, što zbog popisa ozlijeđenih: Origi, Rebić, Ibrahimović, Krunić, Florenzi.

– Morali smo igrati 50 minuta s 10 igrača, potrošili smo se, a znamo da je pred nama velika utakmica Lige prvaka. Sada nam je ona najvažnija, a zatim ćemo vidjeti što ćemo i kako protiv Napolija. Nemamo Divocka Origija i Ante Rebića, to je također veliki problem. Mislim da obojica neće igrati protiv Dinama – rekao je Pioli.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U takvoj situaciji, s manjkom igrača i brojnim umornim igračima, Pioli će biti prisiljen rotirati i rasporediti energiju ovaj tjedan. Iz izvora bliskih klubu dolazi informacija da su početne postave za utakmice s Dinamom i Napolijem već isplanirane, a prema njima vidimo da rotacije neće biti moguće baš svuda na terenu. Zbog situacije s ozlijeđenom trojicom napadača, golgeter Milana Olivier Giroud (3 gola u 7 nastupa) startat će i protiv Dinama i protiv Napolija. Isto bi se trebalo dogoditi i u slučaju vratara Mikea Maignana, lijevog beka Thea Hernandeza, stopera Pierrea Kalulua, dvojice veznjaka, Sandra Tonalija i Ismaela Bennacera.

No, crno-crvene očekuje i nekoliko promjena u odnosu na standardni sastav. Umjesto kapetana Davidea Calabrije, prvi bi put u dresu Milana, u susretu s Dinamom kao desni bek, trebao startati Amerikanac Sergino Dest koji je u prijelaznom roku pristigao iz Barcelone. Umjesto Simona Kjaera na poziciju stopera trebao bi se vratiti Fikayo Tomori, a u napadu će Pioli najviše rotirati te dati šansu Diazu kao "desetki" umjesto De Ketelaereu te Saelemaekersu na desnom krilu umjesto Messiasu. Njih dvojicu Pioli planira poštedjeti uoči Napolija, ali uoči te utakmice neće morati štedjeti za Napoli najboljeg Milanova igrača Rafaela Leaoa jer u Serie A ima crveni karton.

Foto: Sempre Milan

Moguće je da priliku u utakmici s Dinamom dobiju i veznjaci Pobega i Vranckx, ali u Milanu ipak vjeruju da će utakmicu protiv Dinama započeti s glavnim veznjacima Bennacerom i Tonalijem, koji je potpisao novi ugovor do 2027. i zarađivat će godišnje 2,8 milijuna eura.

Za utakmicu s Napolijem u prvih 11 trebali bi se vratiti De Ketelaere, Messias i Calabria.

Foto: Sempre Milan

Drukčiji od Calabrije

Zaigra li Milan s tim sustavom, za koji ljudi bliski klubu tvrde da je planiran, za Dinamo se očita opcija čini igra na Mislava Oršića (preko Desta) u napadu. Dest je brzi bek, ali nema tu obrambenu odgovornost i pozicioniranje kao Calabria te bi, u njegovu prvom nastupu na San Siru od prve minute, iskusni europski lisac poput Oršića mogao to iskoristiti. Valja dodati da se od Dinama očekuje identična 3-5-2, odnosno 5-3-2 formacija s istim igračima kao i protiv Chelseaja u prvom kolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>> Pogledajte i video: Fantastični Dinamo na Maksimiru nadigrao Chelsea

Komentara 2

BR
brokenbrain
19:04 13.09.2022.

vrebati 90 min...i pitati Ajdemija ima li kaj a da se trči 90 min u visokom tempu.Iđemoooo

Avatar utunelu
utunelu
14:02 13.09.2022.

Milan je druga prica od Chelsea..mogao bi dinamo imati problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije