Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momčad iz kvarta

S bivšim vatrenima u pohodu na vrh, a još kada bi zaigrao Jelavić...

Ivica Olić Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
24.06.2020.
u 07:04

Dodatnu težinu novoj upravi daju bivši reprezentativci Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić, premda oni formalno nisu vezani za novi projekt, nego su, kako kaže direktor Čondrić, prijatelji kluba koji mu žele pomoći

Iznova se budi najveći nogometni klub iz zapadnoga dijela Zagreba, donedavni prvoligaš NK Rudeš.

Na nedavnoj skupštini izabrano je novo klupsko vodstvo; umjesto dugogodišnjega predsjednika Ivana Kneževića klub je preuzeo zagrebački poduzetnik Pero Klarić, a direktor je postao Stipe Čondrić.

Ivica Olić Dalić
1/6

Dodatnu težinu novoj upravi daju bivši reprezentativci Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić, premda oni formalno nisu vezani za novi projekt, nego su, kako kaže direktor Čondrić, prijatelji kluba koji mu žele pomoći.

Na pomolu je lijepa priča

To nam je potvrdio i Ivica Olić, reprezentativac sa 104 nastupa za Hrvatsku, nekadašnja zvijezda Bayerna, a danas pomoćnik izbornika Zlatka Dalića.

– Nastupajući prošle sezone za veterane Rudeša, stekao sam prijatelje koji su danas na vodećim dužnostima u klubu. Stoga sam prihvatio njihov poziv da svojim iskustvom, vezama i poznanstvima pomognem klubu, s fokusom na ustroj škole nogometa. Budući da će struka u Rudešu biti u rukama mojih prijatelja iz tvrtke Biotrening, a znajući s kakvim entuzijazmom nastupaju Klarić i Čondrić, mogu reći da je na pomolu zaista lijepa nogometna priča. Svima nam je želja da NK Rudeš postavimo na zdrave noge, da sve bude vrhunski od repa do glave, dakle da najprije postavimo temelje škole nogometa, koja će, uz poboljšane uvjete, u perspektivi stvarati igrače za prvu momčad – kazao nam je rudeški volonter i prijatelj kluba Ivica Olić.

NK Rudeš na svojoj web-stranici ima slogan “Totalno drukčiji od drugih”, što on doista i jest s obzirom na potporu tako velikih imena.

Od sljedeće sezone, međutim, dio rudeške priče neće biti još jedan bivši reprezentativac, donedavni trener prve momčadi Marko Babić. S njim se klub prijateljski razišao i do kraja tjedna trebao bi imenovati novoga šefa struke.

– Predsjednik Klarić i ja smo dečki iz kvarta, mladi ljudi s novom energijom, ambicijama i, kako mi kažemo, želimo našemu klubu dati još gasa – kazao nam je Stipe Čondrić, koji je završio Višu trenersku školu i pohađa Nogometnu akademiju HNS-a, te dodao:

– Prvu fazu, stablizaciju kluba, već smo prošli. Vratili smo većinu dugova, dobili drugoligašku licenciju i sada idemo u bitku na dvije fronte: složiti školu nogometa te ekipirati prvu momčad s kojom ćemo nastupati u 2. HNL. Novi trener bit će iz Zagreba, a od igrača želimo zadržati Mesarića, Čabraju i Denija Jurića. Ostalu momčad činit će naši juniori, inače peti u Drugoj HNL, te nogometaši koji će k nama doći na posudbu.

Čondrić kaže da u Rudešu trenira čak 400 dječaka, što je impresivna brojka, ali da je njihov cilj dosegnuti brojku od 600 djece. U tu svrhu, NK Rudeš bi, uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza, trebao ovoga ljeta dobiti igralište s umjetnom travom te tako postati magnet za djecu s područja zapadnoga Zagreba.

A kakve su Rudešove drugoligaške ambicije, planirate li novi napad na Prvu HNL?

– U meni uvijek tinja ta ambicija, no trenutačno još ne znamo s kakvim ćemo kadrom raspolagati. Za početak želimo ponovno biti osvježenje u drugoligaškom društvu – kazao je direktor kluba koji je u ovoj nepotpunoj sezoni bio peti u 2. HNL.

Nikica igra u Kini

Kakva će biti uloga Nikice Jelavića u Rudešu?

– Nikica je još u Kini, vezan je do kraja godine za tamošnji klub, a kada se vrati, volio bih da još igra za Rudeš, a potom ga vidim na poziciji sportskog direktora. Uz njegovu igračku klasu i iskustvo, njegov angažman u Rudešu puno bi nam marketinški značio. Ponosim se što se u svakom trenutku mogu obratiti za savjet takvim veličinama kao što su Olić, Šimunić i Nikica – zaključio je Stipe Čondrić, stariji brat Istrina vratara Josipa Čondrića.

NK Rudeš dvije je sezone bio prvoligaš. U sezoni 2017./2018., kada je politiku kluba kreirao španjolski partner, osvojio je osmo mjesto u Prvoj HNL, među ostalim, dva puta svladao je Hajduk, na Poljudu s 3:2 i u Zagrebu s 2:1, a u sljedećoj sezoni iznenadio je i Bjeličin Dinamo u Maksimiru igravši 1:1. U sezoni 2018./2019. Rudeš je ispao iz prvoligaškog društva.

>>>> Pogledajte hit dokumentarac Dinamo - Crvena zvezda: Domovinski rat počeo je u Maksimiru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije