Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štićenici odgojne ustanove Turopolje u Maksimiru

Roberto: Kad iziđem iz zatvora doći ću navijati za Dinamo

Vahid Halilhodzic
Antonio Bronic/PIXSELL
28.10.2010.
u 20:03

Sedmorica dječaka iz odgojne ustanove Turopolje u pratnji svojih odgojitelja posjetili su Dinamo.

Obišli su klupske prostorije, dobili suvenire plavih i gledali trening, te u klupskoj kantini ručali.

– Dečki su bili uzbuđeni, dugo nisu bili vani, a taj im je izlet nagrada za dobro ponašanje – kazao je odgojitelj Mirko Kovčalija.

U posjet su došla sedmorica momaka u dobi od 15 do 20 godina, više ih nije moglo doći iako ih je 60 u Turopolju u dobi od 15 do 23 godine, da se ne bi poremetili programi koje imaju u ustanovi.

– Nogomet je uvjerljivo najpopularniji sport kod nas, a Dinamo najpopularniji klub u našoj ustanovi. Dečkima su najdrži stariji, domaći igrači kao Bišćan. I u odgojnoj ustanovi igraju nogomet, jedno smo vrijeme igrali puno prijateljskih utakmica s drugim odgojnim ustanovama, no sada ih igramo nešto manje – dodao je odgojitelj.

Mnogi su štićenici u ustanovi zbog krađa, neki zbog zloporabe droga.

– Upućeni su na šest mjeseci do tri godine, no svakih šest mjeseci je novo ročište i u slučaju primjerenog ponašanja mogu izići – objasnio je Kovčalija.

Dečke je došao pozdraviti i trener Vahid Halilhodžić.

– Lijepo se ponašajte, osnujte obitelji, to vam je danas pravilo. I navijajte za Dinamo. A budete li dobri, dođite i na našu utakmicu – pozvao ih je trener.

Jedan od štićenika je i trenirao nogomet u Segesti.

– Godinu dana sam u odgojnoj ustanovi i nadam se da bih u veljači mogao izići. Navijam za Dinamo i iziđem li, doći ću u proljeće na utakmice. Idol? Sammir mi je idol – kazao je Roberto, koji je poželio pucati jedanaesterac.

Vaha je rekao da može poslije treninga, ali dečki su imali ručak u klubu pa svoj program.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
21:57 28.10.2010.

Odmah na sjever s bejzbol palicom i bengalkama.

MA
maxxxx
14:16 29.10.2010.

kradljivci i narkomani... mislim da bi se bolje uklopili u svečanu ložu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije