Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDER HNL-A

Rijeka živi san o naslovu! Mišković ponovno aktivirao ostavku, ali ne napušta HNS

Rijeka - Lokomotiva
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
06.03.2017.
u 21:08

Aktivira li se iz poslovnih razloga Miškovićeva prosinačka ostavka, što će to značiti u pogledu Rijekinih šampionskih ambicija? Tko će je štititi, čuvati joj status u strukturama Saveza

Idemo dalje, čujemo se, ja sam još tjedan-dva tu. Do Hajduka sigurno – rekao je, odlazeći s Rujevice nakon važne pobjede nad Lokomotivom, dobro raspoloženi Rijekin predsjednik Damir Mišković... Dan poslije stigla je naznaka da možda i nije mislio samo na fizičko odsustvo, još jedan odlazak u Nigeriju uz koju je ipak poslovno vezan.

Prvi čovjek kluba koji još od 8. kola ne silazi s vrha, a od 2. listopada održava sa svakim kolom sve većih šest bodova prednosti pred Dinamom mogao bi se ovog tjedna povući s funkcije dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, što je najavio još nakon derbija u Maksimiru početkom prosinca nakon kojeg su Riječani bili ogorčeni na osječkog suca Vučemilovića.

Tada se ipak predomislio, shvativši da bi povlačenje u opozicijske klupe poprilično narušio šanse kluba u utrci za naslov.

Brodom prema jugu

Aktivira li se iz poslovnih razloga Miškovićeva prosinačka ostavka, što će to značiti u pogledu Rijekinih šampionskih ambicija? Tko će je štititi, čuvati joj status u strukturama Saveza? Pa možda cijeli slučaj i neće značajnije utjecati na prvenstvenu utrku budući da ni do sada Rijeka, posebno u nekim utakmicama, nije imala tretman momčadi koja tako suvereno maršira HNL-om, bez ijednog poraza i sa samo četiri remija.

Ipak, pobjeda nad Lokomotivom bila je devetnaesta ove sezone, a peta u nizu. Teško bi to postigla da je baš sve dosad bilo usmjereno protiv nje.

A Rujevicu ovih tjedana treba doživjeti. Jer, ono što se na njoj događa rijetko imamo prilike gledati u 1. HNL. Prošlo je pola sata od pobjede protiv Lokomotive, silno važne u teškoj maratonskoj utrci s Dinamom za naslov prvaka, a Armada se još nije dala s tribine.

Kekovi junaci izlazili su jedan po jedan iz svlačionice, njihov štajerski kancelar s klupe odrađivao je obaveze prema TV-u, a kad su se svi okupili na vrhu tunela iz kojeg se izlazi na teren, još su jednom otrčali pred istočnu tribinu Rujevice i zapjevali s navijačima, skakali i veselili se nakon preokreta. Za gostovanje kod Hajduka u sljedećem kolu najavljena je navijačka invazija predvođena brodom s tisuću navijača!

Klupski predsjednik Damir Mišković, čovjek koji je udahnuo novi život velikanu HNL-a, klubu koji je i u ovoj i u bivšoj državi dvaput zaredom osvajao kup, ali nikad ni onda ni sada nije bio prvak, zadovoljno se, ispijajući pivo iz plastične čaše, šetao parkingom nakon važnog trijumfa...

– Ma, ljudi, kažem vam, pa ovo je najbolja momčad. Nema bolje...

Gledajući sa strane, činilo se kao da uvjerava sve oko sebe, kao da u naslov prvaka i prekid Dinamove vladavine duge jedanaest godina više vjeruje nogometna javnost i neutralni stručnjaci nego oni koji su svakodnevno uz riječki klub.

Split bi vjerojatno gorio dan i noć da je Hajduk na plus šest, euforija bi kroz klupske salone udarala jače od bure, ali na Kvarneru je mir. Ispod šilterice Matjaža Keka osmijeh izroni tek debelo nakon pobjede. Zagrljaj i poljupci s predsjednikom Miškovićem odaju sliku velikog međusobnog uvažavanja.

Poljud je možda i presudna postaja “križnog puta”. I ne bi bilo prvi put da Poljud pomogne najvećem neprijatelju da se vrati u život i dođe do titule. Prije više od dvadeset godina Hajduk je odlučio prvenstvo u korist Dinama zaustavivši lidera Varteks u zadnjem kolu. Varaždincima je tada na klupi sjedio splitski “getanin” Luka Bonačić...

– Onaj pomoćnik valjda još stoji sa zastavicom u zraku, ko Kip slobode! – vikao je u emisiji na HTV-u te večeri.

Dinamo je u Poljudu najavio i legendarnu šampionsku 1982., dok Rijeka 1999. nije kapitalizirala trijumf 3:1 na krcatoj školjci. Opet je naslov išao u Maksimir.

Kustić umjesto Miškovića?

Riječanima će biti tim teže doći do trijumfa u Splitu jer neće moći računati na sjajni balkanski dvojac Vešović – Ristovski. Crnogorac je poslije utakmice rekao:

– Teška utakmica, protiv nas svi igraju dosta motivirano i agresivno. Nismo imali rješenja pola sata, ali izgleda da je taj njihov gol probudio u nama inat. Režirali smo preokret i upisali tri nova boda u utrci koja se pokazala da će biti izuzetno teška jer vidimo kako igraju protiv nas. Izgleda da ćemo morati osvojiti dvjesto bodova da bismo postali prvaci! A trener je s pravom ljutit zbog žutih kartona, bilo je guranja i koškanja nakon njihova gola, provocirali su i lokosi. Moramo biti spremni na to. Emocije nas ponesu, a to ćemo ubuduće morati kontrolirati.

Keku neće biti lako postaviti igru za pobjedu bez te dvojice. Nego, tko će zamijeniti Miškovića na poziciji dopredsjednika saveza? Kao zapeta puška spreman je član izvršnog odbora saveza Marijan Kustić iz NS-a Ličko-senjske županije. Ambicije su mu, kažu, predsjedničke!

>>Guilherme pokazao da može biti važno pojačanje za Dinamo: 'Može igrati na oba krila'

Komentara 6

SE
senior
22:49 06.03.2017.

Ova igra cice mice NK Rijeke i Miškovića je u narodu poznata uzrečica "Paljenje na guranje".

HO
Hotspot
08:13 07.03.2017.

promašen članak, sjedi 1

SE
senior
22:46 06.03.2017.

To je dobro neka samo i dalje sanjaju svoj san. Kada se probude Dinamo će arhivirati svoj 12 uzastopni naslov prvaka HNL-a. Navika je navika i ne treba ju mijenjati. zavidnma želim da dugo i jako pate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije