Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda je rođena

Rendulić: Prvi gol u NHL-u je za moju obitelj

Borna Rendulić
Foto: Colorado Avalanche
1/3
02.01.2015.
u 16:00

Rođeni Zagrepčanin koji je hokej počeo igrati na Šalati došao do NHL visina

Borna Rendulić (22) zauvijek će pamtiti novogodišnju noć 2015. godine. U pobjedi njegova Colorado Avsa 4:3 protiv Philadelphia Flyersa mladi Zagrepčanin zabio je prvi gol u NHL-u i time se upisao u povijest hokeja kao prvi igrač rođen u Hrvatskoj kojemu je to uspjelo.

Dočekao je Borna u 35. minuti utakmice sjajnu asistenciju Landeskog i u maniri iskusnog rutinera pogodio za 2:1.

Osjetio sam da ću zabiti

- Imali smo pak u njihovoj zoni gotovo jednu minutu i bio sam već umoran. No, znao sam da ću dočekati otvoren prostor, a nakon što mi je Landeski dodao, naciljao sam, zažmirio, a pak je ušao u mrežu – opisao je Borna svoj prvi NHL gol te dodao:

- Prije nekoliko godina nisam se ni nadao da ću biti ovdje, igrati i zabijati. Moji roditelji u Zagrebu sigurno gledaju, ali i puno navijača, lijepo je to. Roditelji su mi jako ponosni, dali su mi sve, htjeli su da uspijem, sigurno su sad jako sretni.

Borna, koji si je sačuvao pak kojim je zabio, večer je završio kao treća zvijezda utakmice, s jednim golom i jednom kaznom od dvije minute u 11.05 minuta igre. Suigrač Ryan O'Reilly poslije utakmice je rekao:

- Borna je bio odličan, prvi gol, prvi Hrvat... Bio je na savršenom mjestu za gol, pametan je igrač, radi jako puno. Igra na tijelo, a postići takav gol, uh! Rendulić je pametan igrač, može igrati na svakoj poziciji. Njegov pogodak bio nam je jako važan večeras.

Bila je to Borni četvrta utakmica u NHL-u, a da ga u utorak uzme iz AHL filijale Lake Erie Monstersa treneru Colorada Patricku Royu preporučio je Joe Šakić, glavni menadžer Avsa. Očito je Hrvat prepoznao talent drugog Hrvata.

U novogodišnjoj noći bila je velika fešta u Vukomercu, u obitelji Borne Rendulića.

- Gripozan sam pa sam utakmicu počeo gledati uz čaj, no kada je Borna zabio gol, morao sam početi feštati – javio nam se Bornin tata Vlado i dodao:

- Čuo sam se sa sinom, rekao mi je: „Jako sam sretan, sada sam svima dokazao da mogu".

Zanimljivo, samo dan prije prvoga gola u NHL-u, Bornu je trener iz AHL filijale ostavio na klupi u zadnje dvije trećine utakmice.

No, onda je stigla naredba Avsa da dođe u njihovu momčad. Po Rendulića je stigla limuzina, i priključio se velikim dečkima u Coloradu.

- Vjerojatno je imao taj dodatan motiv da zabije u NHL-u jer ga trener u AHL-u u zadnje vrijeme baš "ne voli" – istaknuo je Vlado Rendulić i dodao:

- Sigurno je i Joe Šakić bio ponosan, jer sada je shvatio da je bio u pravu što je vjerovao u Bornin talent. A vidi se da i trener Roy vjeruje u Bornu, jer je utakmicu protiv Philadelphije započeo u četvrtoj napadačkoj liniji, da bi ga kasnije prebacio u treću, drugu, pa na kraju i u prvu.

Teško u Finskoj

A baš je otac jedan od ključnih faktora u Borninu uspjehu. Zajedno sa suprugom Snježanom odlučio je prije sedam godina podići kredit kako bi Bornu poslao u Finsku, jer u Hrvatskoj više nije mogao napredovati.

U početku je Borni bilo užasno teško, jer u Finskoj je bio potpuno sam. Znao je i plakati, ali nije želio odustati.

- Prebrodio je sve teškoće, jer u glavi mu je bio samo uspjeh u hokeju – kazao nam je Vlado.

Borna se posljednjih godina probijao u finskoj ligi, a prošle je godine bio i najbolji strijelac. Mogao je birati u koji će od najboljih finskih klubova, no bio je neustrašiv te je svom menadžeru i roditeljima poručio:

– Želim u NHL, znam da mogu uspjeti i tamo!

I bio je u pravu, iako je svjestan da je NHL nemilosrdan, da je u tom biznisu samo brojka, no nije se bojao.

>>U Švicarskoj su zvijezde, ali došli bi u Medveščak

>>Najbolji hrvatski hokejaš postigao prvi gol u NHL-u!

Komentara 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
16:54 02.01.2015.

Bravo Borna, još puno golova i dobrih igara.

DI
dinamojavolim1
21:24 02.01.2015.

e to je uspjeh...bravo borna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije