Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVEZDA PRVAK EUROPE

Prosinečki se prisjetio kako je Zvezda osvojila Europu: Svi smo problijedili

prosinecki
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.05.2020.
u 11:21

- Kada je došlo do penala, svi smo problijedili. Do tada nikada nisam promašio s bijele točke. U prvenstvu sam bio određen pucati jedanaesterce pa je bilo normalno da pucam prvi penal u prvoj seriji.

Na današnji 1991. godine Crvena zvezda je u Bariju na jedanaesterce svladala Marseille i osvojila Ligu prvaka. Robert Prosinečki za službenu se stranicu beogradskog kluba prisjetio toga događaja.

- Kad se spomene Bari, meni ne dolazi ništa drugo osim Lige prvaka. To je najveći uspjeh Crvene zvezde, velika, povijesna utakmica, osvojili smo titulu koju na Balkanu ima još samo Steaua. Uspjeh koji se vjerojatno neće ponoviti, jer se sada nevjerojatno mnogo ulaže i teško da će itko imati ovakvu priliku kao mi - rekao je Prosinečki koji je bio poznat po svojim driblinzima.

- Što se driblinga tiče, s njim i s “rolanjem” na neki moj način sam se valjda i rodio. Često sam uvježbavao neke finese, a interesantno je da nikada nisam igrao u gumenim kopačkama, uvijek sam obuvao one sa šest krampona.

U finalu u Bariju najteže je bilo izvoditi jedanaesterce.

- Kada je došlo do penala, svi smo problijedili. Do tada nikada nisam promašio s bijele točke. U prvenstvu sam bio određen pucati jedanaesterce pa je bilo normalno da pucam prvi penal u prvoj seriji. S centra sam, bijel kao kreč, krenuo ka šesnaestercu i neprestano u sebi ponavljao ‘samo da ga dam, samo da ga dam’. Osjećao sam veliku odgovornost, a onda mi je pao kamen sa srca. Jer, ostaje u povijesti zapisano da sam postigao gol, kao i da je iskusni Amoros jedini promašio s bijele točke i to pravi put u karijeri. To su ipak detalji koji će mi ostati vječno urezani u glavi - rekao je Prosinečki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije