Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo RH

Primorje i Jug CO u infarktnoj završnici za Večernjakov pehar

'23.10.2010., Zagreb, Hrvatska - Kup hrvatske u vaterpolu.Utakmica drugog kola Mladost - Primorje.Zoran Roje. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
25.04.2012.
u 11:06

Jug želi jubilarni, 50. trofej i njegova je riznica odličja najbrojnija, no u 45 trofeja Mladosti čak je sedam naslova europskog prvaka

Večerašnjom prvom utakmicom u Rijeci (19 sati, SPTV), počinje finalni niz između Primorja i Juga za naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka. Isti su finalisti bili i lani (Jug je osvojio Večernjakov pehar sa 3:1 u pobjedama), no ove se godine očekuju mnogo izjednačeniji dvoboji jer se Primorje dodatno pojačalo. Mogla bi to biti prava infarktna završnica, pravi praznik za vaterpolske sladokusce, kako one na bazenima u Gružu i Kantridi, tako i za gledatelje ispred malih ekrana.

– Bit će vrlo izjednačeno jer se radi o gotovo jednako kvalitetnim momčadima. Jug ima više iskustva u igranju velikih finala, a ima i uigraniju momčad koja već godinama igra zajedno. No mi smo u igri protiv Mladosti pokazali da smo zreli za osvajanje prvog naslova – najavio je trener Primorja Zoran Roje.

Njegov kolega s Jugove klupe Veselin Đuho još je malo utučen zbog iznenadnog ostajanja bez Final Foura Lige prvaka.

– Vjerujem da će nas ispadanje iz Lige prvaka dodatno motivirati da dokažemo da smo bolji od Primorja i tako sezonu završimo s trofejem – kaže Đuho.

Jug u ovom finalu lovi jubilarni, 50. trofej. Po broju odličja gospari su naša najuspješnija momčad, ali ne i po vrijednosti. Mladost, naime, ima četiri trofeja manje (45), ali u vitrini ima i čak sedam naslova europskog prvaka (Jug 3), po čemu se s njom može mjeriti samo beogradski Partizan. Ali žapci imaju i tri Superkupa, dva Kupa kupova, Kup Lena...

Ostali parovi doigravanja - za 3. mjesto: Mornar - Mladost (18); za 5. mjesto: Medveščak - POŠK (20.45); za 7. mjesto: Šibenik - Jadran (S) (20.30).

Komentara 2

Avatar akromegalija
akromegalija
11:59 25.04.2012.

Dali će bit infarktna to ćemo još vidjet. Ali to nije ni bitno ,bitna je Mladost i njena povijest , njenin trofeji.

TR
Travno221
15:55 25.04.2012.

Akromegalija, jel\' tebi nešto smetaju trofeji Mladosti. Što se može, sedam kupova prvaka, to je zbilja teško dosegnuti. No i bez Mladosti bit će to jak hrvatski finale. Nema zemlje koja se može pohvaliti tako kvalitetnom završnicom. Baš mi je drago da Sportska televizija sve to prenosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije