Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - DINAMO

Poseban motiv za derbi: Mamić ni kao igrač, ni kao trener nije izgubio od Bjelice

20.11.2020.
u 14:30

Objektivno, iz više aspekata posebnu težinu za Zorana nosi sraz s Osijekom u Gradskom vrtu, naravno zbog odnosa s bivšim Dinamovim trenerom Bjelicom

Dinamov trener Zoran Mamić u nizu je od 12 utakmica u Prvoj HNL bez poraza (još od derbija s Hajdukom 12. srpnja), te 11 zaredom bez poraza u svim natjecanjima (od Ferencvárosa, 16. rujna), a pred njim su tri golema izazova: Osijek u Gradskom vrtu (21. 11.), Wolfsberger u Klagenfurtu (26. 11.), te Hajduk u Maksimiru (29. 11.).

Osijeku lakše bez Europe

Objektivno, iz više aspekata posebnu težinu za Zorana nosi sraz s Osijekom u Gradskom vrtu, naravno zbog odnosa s bivšim Dinamovim trenerom Bjelicom, ali tu je i bodovni kontekst, jer Osijek bi se eventualnom pobjedom vodećemu Dinamu približio na samo tri boda. I onda bi prvenstvo dobilo jednu sasvim novu, zanimljiviju dimenziju.

Jer, Dinamo igra Europu i na putu je prezimljavanja, dok je Osijek tog fronta pošteđen i ima komotniju situaciju u Hrvatskoj ligi.

Mamić je jučer u Maksimiru okupio svoje nogometaše na jednom od samo dva zajednička treninga, sa svim reprezentativcima, prije derbija u Osijeku. Priključili su svi reprezentativci, osim naravno Gvardiola i Majera iz COVID-selekcije U-21, pa Mamić sastavlja momčad za Osijek bez njih.

Široka je lepeza rješenja koja Mamić može ponuditi ove subote. Jedna od mogućih, čak realnih postava Dinama je: Livaković; Stojanović, Théophile, Lauritsen, Leovac; Ademi, Jakić; Kastrati, Ivanušec, Oršić; Petković.

Samo jedan trenerski duel

U Dinamu je uvijek prisutna dvojba tko je kvalitetnije rješenje u napadu, Gavranović ili Petković.

Švicarski reprezentativac efikasniji je od hrvatskog ove sezone (5-1 u pogocima u svim natjecanjima), Mario je u proteklim akcijama više igrao za Švicarsku nego Bruno za Hrvatsku (63-13 minuta), ali Petković je ipak igrač raznolikijeg repertoara, moćniji u zraku, lucidniji. Istina, u zabrinjavajućem golgeterskom postu, no jednom i njemu mora krenuti. Najvjerojatnije je da će njih obojica imati svoju minutažu u Osijeku.

Zoran Mamić i Nenad Bjelica su vršnjaci, obojica rođeni 1971. godine, i (iako o tome ne postoji pisani trag), bili su navodno suparnici još u pionirskoj dobi. Kao seniori u Hrvatskoj ligi dva puta su igrali međusobno u utakmicama Osijeka i tadašnjega HAŠK Građanskog u proljeće 1992. godine. U ožujku je u Zagrebu bilo 2:0 za Dinamo, a u svibnju u Kutjevu 2:1 za plave. Zoran Mamić ima 122 nastupa za Dinamo u Prvoj HNL, Bjelica 55 za Osijek. Zoran ima šest nastupa za reprezentaciju, Bjelica devet.

Kao treneri međusobno su se sastali jednom, u ljeto 2013. godine, kada je Zoran s Dinamom svladao Bjeličinu Austriju Beč u gostima s 3:2 u pretkolu Lige prvaka, što je Dinamu bilo nedostatno za prolaz dalje. Na suprotnim stranama tada su bila dvojica današnjih suigrača, Marin Leovac igrao je za Austriju, a Arijan Ademi za Dinamo.

Ključne riječi

Komentara 2

DI
Dinamenavek
15:36 20.11.2020.

Savjetovao bih osječane da ne gledaju na Dinamo kao neprijatelja nego kao na sportskog rivala! Dinamo je općenito prejak za cijelu ligu u svakom smislu! Može Osijek dobiti utakmicu ,ali prvenstvo teško! I to nije Dinamo kriv! Dakle dragi osječanii budimo rivali jer svi Dinamovi navijači Osijek jako simpatiziraju! Ne upasti u klopku i kmečati poput nekih ,nego raditi,raditi i raditi i samo tako nešto može pozitivno se desiti!!!!!!!

DI
Dinamovac0007
19:53 20.11.2020.

Laka pobjeda Dinama sutra. Bit će 3:0 za Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije