Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVI PORTUGAL

Portugalski izbornik ispričao zašto je Ronalda ostavio na klupi, a priliku dao 21-godišnjaku

World Cup - Portugal v Switzerland
Foto: Florencia Tan Jun
1/5
07.12.2022.
u 09:19

- Nema nikakvih problema između mene i našeg kapetana. Prijatelji smo godinama. Trenirao sam ga u Sportingu kad je imao 19 godina.

Nogometaši Portugala posljednji su sudionici četvrtfinala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, oni su u osmini finala na stadionu Lusail svladali Švicarsku sa 6-1 (2-0). Trostruki strijelac za Portugal bio je Goncalo Ramos (17, 51, 67), a po jedan gol su dodali Pepe (39), Raphael Guerreiro (55) i Rafael Leao (90+2), dok je jedini pogodak za Švicarsku postigao Manuel Akanji (58).

Junak portugalske pobjede nad Švicarskom bio je iznenađujući prvi izbor Fernanda Santosa u vrhu napada Goncalo Ramos, 21-godišnjak iz Benfice. Igrač koji je u prve tri utakmice ukupno dobio 12 minuta krenuo je od starta i ukazano povjerenje uzvratio s tri gola čime je postao prvi autor "hat tricka" na ovogodišnjem SP. Ramos je u napadu zaigrao ispred Cristiana Ronalda, najboljeg strijelca u povijesti portugalske reprezentacije.

>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

Izbornik Portugala Santos nakon susreta je objasnio zašto je od prve minute stavio Ramosa, a Ronalda sjeo na klupu.

- Njih dvojica su sasvim različiti igrači. Nema nikakvih problema između mene i našeg kapetana. Prijatelji smo godinama. Trenirao sam ga u Sportingu kad je imao 19 godina. Neke stvari na nas ne utječu, uvijek smo imali blizak odnos. Već sam rekao da je tu sve riješeno i da je on dao sjajan primjer kao kapetan. Iz moje perspektive Cristiano je i dalje vrlo važan igrač za portugalsku reprezentaciju - rekao je Santos.

A nakon susreta oglasila se i Ronaldova partnerica Georgina Rodriguez koja je s tribina gledala susret.

"Čestitke Portugalu! Dok je 11 igrača pjevalo himnu, svi na stadionu su od tebe očekivali golove. Kakva šteta što nismo mogli 90 minuta uživati ​​u najboljem igraču svijeta. Navijači te ne prestaju tražiti i skandirati tvoje ime. Nadam se da će Bog i tvoj dragi prijatelj Fernando nastaviti ovim putem i učiniti da uživamo u sljedećoj noći", napisala je.

Komentara 7

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:41 07.12.2022.

Jedno je sigurno , Maroko nije Švicarski sir od sinoć. Njima ćeš morati otegnuti ja.a za zabit jedan gol. A u takvim utakmicama je Ronaldo kralj. Zna to Santos jako dobro, zato ga je maksimalno odmorio !

DU
Deleted user
09:37 07.12.2022.

Iako cijenim Ronalda kao velikog igrača, Portugalska reprezantacija je djelovala bolje i efikasnije prije njegovog ulaska .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije