Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED SENATOM

Policija priznala propuste na finalu Lige prvaka: Narušili smo imidž zemlje, žao nam je

Soccer Champions League Final 2022/ Liverpool FC - Real Madrid 0:1.
Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon/D
1/3
09.06.2022.
u 12:33

Europski nogometni savez (UEFA) tada je kao službeni razlog kašnjenja naveo to što su tisuće navijača željele ući na stadion s lažnim ulaznicama.

Šef pariške policije Didier Lallement priznao je da je održavanje reda oko Stade de France prije početka finala Lige prvaka bio neuspjeh ispričavši se istodobno navijačima zbog korištenja suzavca dok su pokušavali ući na stadion.

– Očito je to bio potpuni neuspjeh – rekao je Lallement povjerenstvu francuskog Senata koje istražuje nerede nastale za vrijeme finala Lige prvaka prije nešto manje od dva tjedna.

– To je bio neuspjeh jer su ljudi bili gurani i napadnuti. To je također neuspjeh jer je narušen imidž zemlje – kazao je Lallement.

Rekao je da mu je "žao" što je dopustio da se koristi suzavac za uklanjanje navijača sa Stade de France prije utakmice, dodavši da "jednostavno nije bilo drugog načina" da se ublaži sve veći pritisak navijača na ulaznim vratima.

28.05.2022, Stade de France, Saint Denis, FRA, UEFA CL, FC Liverpool vs Real Madrid, Finale, im Bild Chaos beim Einlass, UEFA lässt tausende LFC Fans vor dem Stadion warten // during the UEFA Champions League Final Match between FC Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint Denis, France on 2022/05/28. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau *****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** Photo: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau/EXPA
Foto: EXPA/ Pressesports/ Alexis Reau

Finale Lige prvaka, u kojem je Real Madrid pobijedio Liverpool rezultatom 1:0, počelo je s više od pola sata zakašnjenja. Organizatori su prvo kao razlog kašnjenja naveli sigurnosne razloge, ali su potom rekli da je riječ o "kasnom dolasku navijača" na stadion.

Europski nogometni savez (UEFA) tada je kao službeni razlog kašnjenja naveo to što su tisuće navijača željele ući na stadion s lažnim ulaznicama. To je prouzročilo kašnjenja u ulasku na stadion pa je UEFA odgodila početak finala. Pariška policija odmah je nakon utakmice u prvom izvješću objavila da je uhićeno 105 osoba, a da ih je 238 ozlijeđeno.

Prije manje od tjedan dana UEFA se ispričala u priopćenju za javnost svim navijačima uključenima u događaje na Stade de France u Parizu te pokrenula neovisnu istragu o događaju.

>>> Luka Modrić ekskluzivno za Večernji list nakon finala Lige prvaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije