Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK - SPARTAK

Po prvi put u karijeri braća Genoway na suprotnim stranama

Medveščak - Admiral
Goran Jakuš/Pixsell
17.09.2015.
u 15:00

Za samo ligu igranje braće na istim ili suprotnim stranama nije česta pojava, a braća Genoway će u cijeli miks donijeti četvrtu nacionalnost.

Večerašnji susret KHL-a u Ledenoj dvorani Doma sportova imat će posebnu draž za dvojicu braće, Colbyja i Chaya Genowaya. Kada se podbaci prvi pak utakmice Medvjeda i Crveno-bijelih Moskovljana, njih dvojica će se po prvi puta u karijerama naći na suprotnim stranama leda!

Naime, taman kako je Colby završio studiranje i igranje u sveučilišnoj momčadi Sjeverne Dakote te krenuo u profesionalne vode, mlađi brat Chay osigurao je svoje mjesto u istoj momčadi i kroz idućih pet sezona briljirao u obrambenim zadacima zaradivši brojne nagrade i kapetansko “C” u zadnje dvije sezone. Braća se ponovno mimoilaze par godina kasnije kada Colbyja karijera vodi u Europu, a Chay tek započinje svoj put u Sjevernoj Americi. Colbyju je ovo prva sezona u KHL-u nakon nekoliko provedenih u Švicarskoj, a Chay iza sebe ima iskustvo igranja za Dinamo Rigu prošle godine.

Za samo ligu igranje braće na istim ili suprotnim stranama nije česta pojava, a braća Genoway će u cijeli miks donijeti četvrtu nacionalnost. Najpoznatiji par su Igor i Aleksandr Radulov koji su se našli na suprotnim stranama, zatim Bjelorusi Andrej i Sergej Kostitsyn koji ove godine zajedno nastupaju u dresu Traktora, no prijašnjih su se redovito susretali u dvobojima; a međusobni ogledi Čeha, Jana i Jakuba Kovara uvjerljivo su zasad na strani Magnitkinog Jana.

>> Medvjedi s navijačima protiv Spartaka i tradicije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije