Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Bowl

Eaglesi prekinuli dominaciju Belichicka i njegovih domoljuba

52. Super Bowl: New England Patriots - Philadelphia Eagles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.02.2018.
u 04:26

U svom trećem velikom finalu u američkom nogometu Philadelphia Eaglesi su u Minneapolisu pobijedili New England Patriotse s 41:33

Philadelphia Eaglesi osvojili su 52. Super Bowl. U svom trećem velikom finalu u američkom nogometu Philadelphia je u Minneapolisu pobijedila New England Patriotse s 41:33.

Orlovi su tako prekinuli dominaciju domoljuba koji u svom desetom finalu nisu uspjeli doći do naslova. Patriotsima i treneru hrvatskih korijena Billu Belichicku ovo je bio treći finale u posljednje četiri godine. New England je ostao na pet osvojenih Super Bowla.

52. Super Bowl: New England Patriots - Philadelphia Eagles
1/17

Obje su momčadi svoje prve napade završile s bodovima iz 'field goala', Elliott je pogodio za Eaglese, a Gostkowski za Patriotse. Nakon toga je Philadelphia krenula mnogo silovitije te s dva polaganja (Jeffery je uhvatio dodavanje od 34 jarde, a Blount je pretrčao 21 jardu) povela s 15:3.

Prednost je mogla biti i veća, ali nakon prvog 'touchdowna' Elliott  nije pogodio za bod, a kasnije Jeffery nije uhvatio dodavanje 'quarterbacka' Folesa  za dva boda. Napokon se trgnuo i New England te je uspio smanjiti prednost (15:12),

Gostkowski je pogodio 'field goal', a White pretrčao 26 jardi za polaganje (Gostkowski je promašio za bod). Ipak, Eaglesi su na odmor otišli s osjetnom razlikom. U posljednjoj minuti, u četvrtom pokušaju, prevarili su obranu Patriotsa. 'Quarterback' Foles uzeo je ulogu hvatača te je ulovio Burtonovo dodavanje za 'touchdown'. Philadelphia je nakon prvog poluvremena vodila s 22:12.

U prvom napadu nakon odmora dodavaču Bradyju trebalo je manje od tri minute da dovede Patriotse do zadnje zone. Gronkowski je ulovio pet jardi dugo dodavanjem za 'touchdown' te je Belichickova momčad smanjila prednost Eaglesa (22:19).

Philadelphia je uzvratila u sljedećem napadu polaganjem Clementa nakon Folesova dodavanja od 22 jarde. Nije se dugo čekao odgovor New Englanda. Brady je s 26 jardi dodavanjem pronašao Hogana i Patriotsi su ponovno ulovili priključak (29:26).

Početkom zadnje četvrtine Elliott je za Eaglese zabio 'field goal', a onda je Brady poveo napad domoljuba prema prvom vodstvu na utakmici. New England je nakon polaganja Gronkowskog koji je ulovio dodavanje od četiri jarde poveo s 33:32. Ali  Philadelphia se nije predala, Foles je odveo Eaglese do polaganja, a pobjedu je potvrdio Elliott 'field goalom' za 41:33.

Tijekom odmora u 'Halftime showu' gledatelje je zabavljao Justin Timberlake koji je izveo nekoliko svojih velikih hitova...

Komentara 6

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:06 05.02.2018.

Nisu Eaglesi nego Eagles i definitivno nisu domoljubi nego Patriots. Imena se ne prevode.

VJ
vjekoslavkatalina
08:21 05.02.2018.

....koliko je tezak ovaj sport govori...da se vrlo rijetko obranjuju naslovi...vrlo ceste se ozljede...pa favorit ako ostane tijekom sezone bez jednog ili dva najboljakvalitetna igraca moze se oprostiti od titule..jer zamjene nisu toliko kvalitetne...zato je vrlo tesko upasti u nfl momcadi...sve ovisi o igracu dva ostalo su ajmo reci radilice na terenu...jedan od najpoznatijih glumaca nekad vrlo kvalitetan igrac americkog nogometa burt raynolds je rekao..'ako nisi fizicki 100% spreman i ako nisi spreman na teze ozljede koje ti mogu prekinuti karijeru nemas sto traziti u americkom nogometu'..

AU
austrougarskigeneral
10:05 05.02.2018.

bravo eaglesi odlična su odigrali,ovo im je prvi naslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije