Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale NFL-a

Veliko policijsko osiguranje na Super Bowlu uz nekoliko prstenova zaštite

Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.02.2018.
u 07:45

Super Bowl se održava četiri mjeseca nakon pokolja u Las Vegasu kada je 64-godišnji Amerikanac Stephen Paddock pucao iz automatskog oružja s 32. kata hotela Mandalay Bay usmrtivši pritom 58 osoba

Nedjeljno izdanje Super Bowla, finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL, osim velikog sportskog spektakla, bit će i jedna od najvećih sigurnosnih operacija u svijetu sporta.

U finalu 52. izdanja Super Bowla igrat će branitelji naslova New England Patriotsi i Philadelphia Eaglesi. Patriotsi su u finalu Američke konferencije na svom terenu u dramatičnoj utakmici svladali Jacksonville Jaguarse s 24-20, dok su Eaglesi također na svom terenu u finalu Nacionalne konferencije uvjerljivo nadigrali Minnesota Vikingse s 38-7.

Super Bowl
1/11

Veliki finale igrat će se u nedjelju 4. veljače i to na stadionu Vikingsa u Minneapolisu.

- Spremni smo na sve. Već se dvije godine pripremamo za ovaj događaja - kazao je šef policije u Minneapolisu Scott Gerlicher.

Za sigurnost na i oko samog stadiona brinut će brojne policijske patrole i helikopteri. Cijelo područje je pokriveno kamerama, a pregledali su ga i psi tragači. Bit će postavljeno nekoliko prstenova zaštite, a bit će postavljene i betonske ograde kako bi se spriječili mogući teroristički napadi vozilima. 

- Ne očekujemo nikakve incidente, jedino očekujemo hladno vrijeme - dodao je Gerlicher.

Tijekom posljednje dvije godine lokalne policijske vlasti su imale više od 200 sigurnosnih provjera kritične infrastrukture i okolnih područja.

Super Bowl se održava četiri mjeseca nakon pokolja u Las Vegasu kada je 64-godišnji Amerikanac Stephen Paddock pucao iz automatskog oružja s 32. kata hotela Mandalay Bay usmrtivši pritom 58 osoba, dok ih je ranjeno više od 400. Zbog tog je incidenta policija promijenila plan osiguranja Super Bowla, ali nisu željeli otkriti detalje.

- Napravili smo nekoliko specifičnih promjena o kojima nećemo razgovarati - dodala je šefica osiguranja NFL-a Cathy Lanier. Vlasti su pozvale i građane da prijave sumnjive radnje ili bilo što sumnjivo.

- Nemamo nikakvu vjerodostojnu ili specifičnu prijetnju, no nastavit ćemo aktivno pratiti kanale s našim međunarodnim partnerima. Super Bowl zbog svog značaja može biti atraktivan cilj - kazala je Kirstjen Nielsen, tajnik američkog ministra unutarnjih poslova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije