Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Dinama

Osijek inzistira na utakmici dodatnih kvalifikacija za SP

14.10.2017.
u 12:32

Dvotjednu stanku Osijekov trener Zoran Zekić je iskoristio za naporan rad. Zadovoljan je učinjenim, a u Maksimir stiže po pobjedu.

Nije bio trener Osijeka Zoran Zekić ovaj puta od velikih riječi. Vjerojatno je i rani jutarnji termin obraćanja, s obzirom da je momčad već u 9.30 kretala za Zagreb, razlog tome.

- Imam tri varijante iako nije dobro kada čovjek luta, no još dvojim oko dva imena - kazao je trener Osijeka uoči gostovanja Dinamu.

A niti u jednoj od te tri varijante ni ovaj puta neće biti ozlijeđenih kapetana Borne Barišića na lijevom, odnosno Tomislava Šorše na desnom boku. Uoči stanke u prvenstvu najavio je Zekić težak rad kako bi se momčad koja je pala nakon europskih okršaja, i sa dva remija u posljednje četiri prvenstvene utakmice izgubila korak sa Dinamom i Rijekom, vratila na pravi put. Prije svih to se odnosi na lani prvog strijelca momčadi Muzafera Ejupija koji je u duljem golgeterskom postu i bez gola posljednjih 510 minuta te prošle sezone najboljeg igrača Osijeka, Ukrajinca Dmitra Lopu, koji je ove sezone još bez napadačkog učinka.

- Dobro su radili, uključili su ovaj puta glavu - kazao je Zekić pa se onda uz smijeh pohvalio:

- Doživio sam katarzu... Samoinicijativno su mi u ured došla čak četvorica mojih nogometaša da razgovaramo o taktici.

Prije točno godinu dana Osijek je slavio u Maksimiru (1:0) i prekinuo Dinamov niz od 104 prvenstvene utakmice bez poraza na svom travnjaku. Junaka te pobjede bijelo-plavih, Josipa Kneževića danas nema, u Puškaš akademiji trenutno je jedan od najboljih igrača i strijelaca mađarske lige.

- Ako ne vjeruješ u ono što radiš onda se ne trebaš ni baviti time - kazao je Zekić koji nije želio o taktičkim zamislima.

Ali zato se kapetanu Miletu Škoriću omakao okvirni dogovor iz svlačionice:

- Recept nam je utakmica protiv PSV-a gdje smo bili čvrsti i brzo izlazili u kontre - kazao je Škorić.

Zekić ga je mrko pogledao i dobacio:

- Više te ne dovodim pred novinare.

Ostao je Osijek bez obećane kvalifikacijske utakmice protiv Finske. I nisu tada iz Gradskog vrta bacali drvlje i kamenje po HNS-u.

- Nismo tada radili nikakav presing niti dizali galamu, podredivši sve interesima nacionalne vrste. No, u međuvremenu smo sredili travnjak, uložili pritom značajna sredstva, postavili smo i novi semafor i zaista više nema nikakvog razloga da ne dobijemo

domaćinstvo u izlučnim kvalifikacijama - poručio je direktor osječkog prvoligaša Igor Galić.

 

Komentara 10

DU
Deleted user
14:08 14.10.2017.

ja crtam kulen na travnjaku dan prije utakmice

MA
..Marsijanac
16:58 14.10.2017.

Osporedite one beskrvne navijace u Rijeci sa nasim Sokcima koji vole svoju repku.

KA
kajinx
14:39 14.10.2017.

Jedino Osijek zaslužuje repku. Bandićevi i Vojini navijači su pokazali svoje lice. Tko je ono na Poljudu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije