Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZGODNA SITUACIJA

Oršić uzalud došao u Southampton? Klub doveo novo krilo, Hrvat bi mogao ostati bez šanse

Southampton v Manchester City - Carabao Cup - Quarter-Final - St Mary's Stadium
Foto: Paul Terry
1/3
01.02.2023.
u 12:24

Ganac Sulemana gotovo je dvostruko vrijedniji od Hrvata, a ima tek 20 godina. Kada tome nadodamo informaciju da su Rennesu za njegove usluge isplatili 25 milijuna eura, jasno je da Orši slijedi velika borba za poziciju u sastavu.

Mislav Oršić (30) odlučio je kako je vrijeme da nakon četiri i pol godine napusti Dinamo i ponovno se okuša u inozemstvu, ovog puta na najvišoj pozornici. Potpisao je za engleski Southampton u želji da pokaže što zna u Premier ligi, čijim je klubovima zabijao u plavom dresu. Naravno, dolaskom u klub koji se bori za ostanak, nadao se velikoj minutaži, ali to se još nije ostvarilo.

- On posjeduje cijeli set vještina, no trebao bi napraviti više. Iako treba imati na umu da njegova karijera na Otoku traje tek dvije utakmice. Došao je iz Zagreba, gdje se igra drugačiji nogomet, gdje je sve drugačije, ali svejedno, od njega ćemo u naredno vrijeme očekivati više - rekao je nakon utakmice protiv Blackpoola u FA kupu trener Nathan Jones.

A Saintsi su sada, na kraju prijelaznog roka, doveli novo pojačanje na lijevom krilu, gotovo duplo vrijednije i znatno mlađe. Ganac Kamaldeen Sulemana (20) stigao je iz Rennesa u transferu vrijednom 25 milijuna eura, što bi za Oršića mogle biti loše vijesti. Naime, svlačionica je sada krcata krilima koja pokrivaju lijevu stranu - uz spomenuti dvojac, ondje su Mohamed Elyounoussi, Moussa Djenepo te Samuel Edozie.

Sulemana je ujedno najskuplji od svih i za pretpostaviti je kako će ga Jones i najviše koristiti. Tek što je došao, popularnom Orši predstoji žestoka borba za svoju poziciju u momčadi te će na najbolji mogući način morati iskoristiti svaku minutu provedenu na terenu. U protivnom bi nažalost mogao završiti na klupi, što igrač njegovog kalibra nikako ne zaslužuje.

- Oršić ako do kraja sezone skupi 90 minuta igre u ligi, režem si ruku - jedan je od komentara na Facebooku.

- Na ljeto bi mogao nazad u Dinamo s obzirom da su doveli lijevo krilo - dodaje drugi.

Oršić prema Transfermarktu vrijedi deset milijuna eura, dok se vrijednost Sulemane procjenjuje na 18 milijuna

Komentara 6

FR
freeshooter
13:54 01.02.2023.

...ja sam svoje već bio napisao... koliko je ovo isforsiran i loš transfer za Oršu... bio je zaslužio transfer, ali veliki transfer, a ne za male novce u mali klub, i koji je u katastrofalnom stanju pred ispadanjem, sa najvažnije lošim trenerom, a kojemu će Orša samo biti alibi za njegove neuspjehe... zato mu i daje nikakvu minutažu ili na krivim pozicijama... a Orša je odmah shvatio sve greške i zablude ovog transfera, zato je i nesretan i molim Boga da se na ljeto vrati... on je bio zaslužio sve, i nadao sam se transferu u veliki klub koji će ga ispravno cijeniti... no nakon ovog najbolje je da nam se vrati doma za LP, kada ima tu izlaznu klauzulu u ugovoru u slučaju ispadanja, zato kažem da je najbolja opcija ispadanja Southamptona a da nam se Orša spasi, kada se već dogodio ovaj transfer u za njega loš klub... Orša nama fališ svaku tekmu, vrati se...

JS
John_Smith
15:24 01.02.2023.

odlazak u klub i kojem je vlasnik srpski tajkun Dragan Šolak isti koji je vlasnik Nove tv, N1, Telemacha... ovladali su medijskim i telekomunikacijskim prostorim Hrvatske i regije

DR
Draconic5
16:06 01.02.2023.

Nevjerojatno koliko su naši naivni s tim odlascima u Englesku.. Englezi plaćaju, istina, ali njima nitko nije dovoljno dobar tko nije pet puta bolji od njihove "zvijezde"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije