Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bill Belichick

Oduševljava Amerikance, ali Hrvatsku ne zaboravlja: Evo zašto je slavni trener nosio našu zastavu

NFL 2022: Patriots vs Packers OCT 02
Darren Lee
03.10.2022.
u 10:54

Belichick je na prsima majice dao ušiti hrvatsku zastavu, a isto su napravili njegovi sinovi Steve i Bryan, treneri u momčadi.

Osvojio je šest Super Bowla i time postavio rekord američke lige. Rođen je u Tennesseeju, mnogi ga smatraju jednim od najboljih trenera NFL-a, a njegovi korijeni su – hrvatski. I on je na njih itekako ponosan.

Bill Belichick (70), dugogodišnji trener New England Patriotsa, izgubio je nakon produžetaka od Green Bay Packersa (27:24), a Bill je pred kamerama nosio jedan upečatljiv "modni dodatak".

Belichick je na prsima majice dao ušiti hrvatsku zastavu, a isto su napravili njegovi sinovi Steve i Bryan, treneri u momčadi.

Belichick se tako pridružio akciji NFL-a u kojoj je više od 200 igrača i trenera nosilo obilježja zemlje iz koje vuku korijene. Neki su nosili naljepnice na kacigama, a drugi su imali ušivene zastave.

Inače, Billovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković porijeklom su iz Draganića blizu Karlovca, odakle su 1897. emigrirali u SAD. Slavni trener svojevremeno se pohvalio da se u njihovoj kući uvijek govorilo hrvatskim jezikom, da mu sin ima hrvatsku tetovažu i da su svi zdušno navijali za vatrene na SP-u 2018. godine. 

– U kući moje bake i djeda pa onda i u kući mojih roditelja govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, posjetili i Draganić kao obitelj da vidimo i osjetimo odakle potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno – rekao je Bill u dokumentarnoj seriji Hrvatske televizije. 

>> VIDEO: Goran Vlaović: Nacionalni stadion je veliki problem, Boban je otkrio da se na tome ozbiljno radi

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:14 03.10.2022.

Lijepo, volio bih u medijima vidjeti više pozitivnih priča kao što je ova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije