Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESLALOM U KRONPLATZU

Novi dobar nastup Zrinke Ljutić, nastavila je s odličnom formom

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Giant Slalom
LEONHARD FOEGER/REUTERS
30.01.2024.
u 14:52

U oba nastupa je svoje najbolje skijanje prikazala u posljednjem sektoru staze, vrlo dobro je skijala u prvom sektoru, dok je nešto rezerviranije skijala u središnja dva sektora.

U osmom veleslalomu sezone u održanom u talijanskom Kronplatzu mlada nada hrvatskog skijanja Zrinka Ljutić (20) je nastavila sa svojom iznimno dobrom veleslalomskom sezonom osvojenim sedmim mjestom. Na skijalištu koje je bila nezgodno zbog različitih punktova po osunčanosti, s različitom tvrdoćom snijega na pojedinim dijelovima staze, Ljutić je odradila kvalitetne te po sektorima prilično slične dvije vožnje. U oba nastupa je svoje najbolje skijanje prikazala u posljednjem sektoru staze, vrlo dobro je skijala u prvom sektoru, dok je nešto rezerviranije skijala u središnja dva sektora. 

Ipak, gledajući kompletne vožnje Zrinka je bolje odradila drugu nego prvu vožnju. Nakon prve vožnje bila je na solidnom 12. mjestu, a zatim je u drugoj ostvarila peto najbolje vrijeme, što joj je bilo dovoljno za sedmo mjesto u konačnici i važno dizanje FIS točaka za nastavak sezone. Za razliku od slaloma u kojem je ove sezone ubilježila četiri ispadanja, u veleslalomu je završavala utrke i osvajala bodove u svih osam utrka. Najbolji plasman u disciplini joj ostaje četvrto mjesto u Jasni iz prethodne utrke, a ovim sedmim mjestom je izjednačila svoj drugi najbolji veleslalomski karijere. U poretku veleslalomašica se nalazi na osmom mjestu, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 15.

U izostancima tri velike veleslalomašice, Mikaele Shiffrin, Petre Vlhove i Valerie Grenier, pobjedu je u Kronplatzu dominantno odnijela iskusna Švicarka Lara Gut-Behrami koja je tako povećala svoje vodstvo u poretku veleslalomašica. Na golo oko je bilo vidljivo koliko je Gut-Behrami brža od ostatka konkurencije, što se na kraju i očitovalo na satu, s jednom sekundom i devet stotinki bržim vremenom od Novozelanđanke Alice Robinson i Šveđanke Sare Hector koje su s identičnim vremenom podijelile drugo mjesto te zaokružile postolje.

Tako sad Gut-Behrami s 585 osvojenih bodova ima 85 bodova prednosti nad Talijankom Federicom Brignone koja je u Kronplatzu završila šesta. Slijede ih Hector s 452 boda te Shiffrin s 429 bodova. Izostankom ozlijeđene Shiffrin, Gut-Behrami je smanjila zaostatak u ukupnom poretku skijašica za Amerikankom, koja je na 1209 bodova, dok je Švicarka na 1114. Sljedeća utrka na rasporedu za skijašice je opet veleslalom. Održava se u andorskom Soldeu 10. veljače, a dan poslije u istom je skijalištu na rasporedu i slalom.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
16:50 30.01.2024.

Formula 1?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije