Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI IGRATI, ALI...

Nijemci se raspisali o problemu: Ovo bi moglo srušiti snove Borne Sose

VfB Stuttgart - FC Augsburg
Tom Weller/DPA/PIXSELL
10.05.2021.
u 08:15

Problem za Sosu je to što je imao 22 godine kada je posljednji put igrao za Hrvatsku.

Hrvatski nogometaš Borna Sosa (23) odlučio je da će igrati za njemačku reprezentaciju. Lijevi bek Stuttgarta tvrdi da ga nitko iz naše reprezentacije nije zvao i da je zbog toga odlučio promijeniti tabor.

No njemački mediji sada pišu da bi Sosine planove mogla srušiti Fifina pravila. "Može li Sosa uopće igrati za Njemačku", pita se Kicker.

Kicker napominje da Fifino pravilo o mijenjanju reprezentacije kaže da je igrač može promijeniti ako, između ostaloga, "u vrijeme kad je bio uveden u svoju posljednju utakmicu službenog natjecanja bilo koje vrste nogometa za svoj sadašnji savez nije navršio 21 godinu". Fifina pravila pogledajte OVDJE.

Problem za Sosu je to što je on imao 22 godine kad je posljednji put igrao za Hrvatsku. Bio je to nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju koja je protiv Škotske u Edinburghu igrala kvalifikacije za Euro. 

Kicker napominje i da je ovo pravilo Fifa uvela tek u rujnu 2020. godine i da postoji mogućnost da Hrvat zbog toga neće moći igrati za Njemačku.

Podsjećamo, jučer smo pisali o pravilima koja Sosa mora zadovoljiti ga igra za Njemačku, a taj tekst pročitajte ovdje.

>> Marko Milanović, sin predsjednika Zorana Milanovića, uspješan je hrvač. Pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
08:31 10.05.2021.

Šteta, štata, štata...Sada moze nastaviti s igrom za bilo koju repku na Playstationu....Hrvatska, Njemačka, Kamerun, Bilićeva Indija, Finska s Pukkijem

DU
Deleted user
08:31 10.05.2021.

Bravo FIFA !

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
08:59 10.05.2021.

Evo izvornih pravila FIFA-e, siječanj 2021: "At the time of being fielded for their last match in an official competition in any kind of football for their current association, they had not turned 21 years old." U objašnjenjima se kaže da se to odnosi na sve vrste nogometa, kao npr. futsal ili nogomet na pijesku, između ostalog. Dakle ako si nastupao u reprezentativnim selekcijama i u trenutku najnovijeg nastupa imao navršenih 21 godinu, aktivira se oblik zaštite nogometnog saveza u kojem si se u reprezentativnim selekcijama razvijao. Nije mi jasno kako su pedantni Nijemci, pod a) propustili ranije registrirati tog igrača, a pod b) javiti u svim medijima da će taj igrač igrati za reprezentaciju iako je to protiv pravila Svjetske nogometne organizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije