Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako loša odluka

Nevjerojatno! I legende se složile: Organizatori zakinuli Čilića protiv Federera!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/21
28.01.2018.
u 11:25

- Ovo je potpuno pogrešno za finale Grand slama koji se igra na otvorenom, što znači da se moraš nositi s takvim uvjetima

Uoči finala Australian Opena organizatori turnira odlučili su zatvoriti krov, što nije naišlo na odobravanje teniske javnosti. Štoviše, mnogi su uvjereni da je takva odluka išla na ruku Rogera Federera.

Naime, u Australiji ne pada kiša pa s te strane nije bilo potrebe za krovom. Što se pak pravila vezanog uz ekstremne temperature tiče, ni tu nije bilo rezona. Pravilo je da se krov eventualno zatvori ako su temperature iznad 40 stupnjeva, a u trenutku kad su finalisti izašli na teren, tamo je bilo oko 36 stupnjeva.

Federer je poznat kao odličan igrač u dvoranskim uvjetima, što je prvi razlog zbog kojeg se vjeruje da je Čilić zakinut. Drugi razlog otkrio je Greg Rusedski, teniska legenda, koji je kritizirao takvu odluku.

- Jedan igrač zagrijavao se vani, a drugi pod krovom. Krov je zatvoren. Ovo je potpuno pogrešno za finale Grand slama koji se igra na otvorenom, što znači da se moraš nositi s takvim uvjetima. Zasad je meč jednostran, nadam se da će se Čilić vratiti, napisao je Rusedski, a slično misli i Pat Cash.

Marin Čilić
1/28

- Ovo je turnir na otvorenom, kao i Wimbledon. Zbog čega se krov zatvorio? Znate, Federerova igra je takva da mu odgovaraju dvoranski uvjeti. Njegovi udarci su takvi da mu odgovara kad nema vjetra. On je jedan od najboljih dvoranskih igrača ikad, smatra Cash.

I Jamie Murray se oglasio.

- Ne mogu vjerovati da su zatvorili krov!

 

Komentara 85

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:54 28.01.2018.

To su napravili na zahtjev Bruke Kovačevića..... on je rekao da su uvjeti da HRT prenosi slijedeći: 1.- moram ja prenositi...... i pod 2. - mora biti krov na dvorani da mi se trajna ne ošteti.....

BI
billynik
14:32 28.01.2018.

Koja novinska gluparija, uvjeti su jednaki za obadvojicu, Marin je sam sebe pobjedio kao i puno puta do sada, on se jednostavno uplaši mogućnosti da će pobjediti. Dobar psihijatar možda može tu pomoći sve ostalo su gluparije.

MA
Majur
11:38 28.01.2018.

Iskreno,Federer je najbolji svih vremena,ali.....ovakvim smicalicama umanjiti šansu Čiliću da iznenadi i pobjedi je sramota organizatora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije