Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI KAPETAN

Neobično: Luka Modrić se ne sjeća kad je debitirao za Hrvatsku

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
13.06.2017.
u 12:15

Modrić je za Hrvatsku debitirao 1. ožujka 2006. u prijateljskoj utakmici u Baselu u kojoj smo slavili s 3:2.

Najdraži trenuci u karijeri su mi debi za hrvatsku reprezentaciju protiv Argentine, potpis za Real Madrid i gol Manchester Unitedu na Old Traffordu, rekao je Luka Modrić 2013. godine, a dvije godine kasnije ponovio gradivo izjavivši da su mu najdraži trenuci "debi za reprezentaciju protiv Argentine i osvajanje Lige prvaka".

Nogometaši često izdvajaju debije za reprezentaciju kao najvažnije trenutke karijere jer je nastupanje za svoju zemlju ipak nešto posebno, a prvi se nastup uvijek pamti.

Stoga je neobično da se današnji kapetan Hrvatske ne sjeća datuma kad je prvi put zaigrao za vatrene. Doznali smo to danas tijekom suđenja Zdravku Mamiću u Osijeku na kojem je svjedočio Modrić čiji je najčešći odgovor bio "ne sjećam se".

– Moj debi je bio... 2008. godine, treći mjesec protiv Argentine. Ne, samo malo. Prije, prije. Protiv Argentine, ali treba se sjetiti datuma. Prošlo je već 11 godina, znači koja je to godina bila? 2006. Bravo, bravo, prije Svjetskog prvenstva – sjetio se Modrić uz pomoć sa strane.

Modrić je za Hrvatsku debitirao 1. ožujka 2006. u prijateljskoj utakmici u Baselu u kojoj smo slavili s 3:2. Modrić je tada protiv Messija, Teveza i ostalih odigrao 84 minute u paru s Nikom Kovačem koji je poslije postao izbornik.

Kao "olakotnu okolnost" Luki možemo uzeti to što je vjerojatno bio pod stresom zbog suđenja pa se nije mogao sjetiti datuma. Osim toga, ostvario je sjajnu karijeru, odigrao puno velikih i važnih utakmica, ali bi svejedno ovakve stvari trebao pamtiti.

Komentara 8

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:06 13.06.2017.

Luka je car!

JU
juma
12:25 13.06.2017.

Zasto bi se morao sjecati datuma? Sjecate li se tocnog datuma kada ste posli u skolu, diplomirali ili se zaposlili? Vecina vjerovatno ne. Mnogi od nas se ne bi sjetili niti datuma vjencanja, da im nije podsjetnika u bacnom krevetu.

DU
Deleted user
17:11 13.06.2017.

Sjećate li se vi kad ste bili hrvatska novina ,a ne srpska. Nikada nećete hrvatsku oteti. Luka i Janica vrijede više nego 100 torcida i 100 Hajduka. Luka je najbolji hrvatski igrač svih vremena . Ponos Hrvatske i Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije