Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN LEKO

Nazivali ga novim trenerom Bilih, a on mudro šutio pa prihvatio ponudu iz Kine...

Europa League - Group J - Tottenham Hotspur v Royal Antwerp
Adam Davy/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.12.2020.
u 15:03

- Radi se o odluci koja se treba donijeti razumom, a ne srcem. Nisam igrao igrice, bio sam korektan. Skrivanje i varanje, u tome ne sudjelujem. Bit će kako treba biti. Nogomet je sve u mom životu. Samo je obitelj iznad

Hrvatski stručnjak Ivan Leko (42) prihvatio je ponudu šangajskog SIPG-a koji mu je već tri puta do sada nudio posao, a tek su se sada, izgleda, posložile kockice.  Potpisat će višemilijunski ugovor na dvije godine, javlja Het Laatste Nieuws.

Leko se od Royal Antwerpema oprostio na pressici nakon ligaške pobjede (2-1) nad Cherloijem. 

- Svatko tko me poznaje zna što osjećam prema ovom klubu. Bio sam sretan ovdje. Radi se o prekrasnom, velikom klubu. Moj san je bio da ovdje dođem. Zbog toga nisam tražio novi izazov. Radi se o odluci koja se treba donijeti razumom, a ne srcem. Nisam igrao igrice, bio sam korektan. Skrivanje i varanje, u tome ne sudjelujem. Bit će kako treba biti. Nogomet je sve u mom životu. Samo je obitelj važnija. Kako dalje? Onome tko me poznaje već sve je jasno. Osobe koje su trebale znati su o svemu upoznate još prije desetak dana - zaključio je.

To znači da unatoč činjenici što je izborio drugu fazu Europske lige gdje ih čekaju Glasgow Rangersi, Leko odlazi nekim novim putem, a navodno su glavni razlog narušeni odnosi sa sportskim direktorom kluba Lucianom D’Onofriom.

Leko je u sedam mjeseci na klupi belgijskog kluba osvojio tamošnji Kup pobjedom protiv favoriziranog Clubea Bruggea, a u  Europskoj ligi su čak  pobijedili i Mourinhov Tottenham. Nakon prve polovice prvenstva imaju 31 bod, osam zaostatka za vodećim Bruggeom. 

U Belgiji je odavno postao živuća legenda, a vjerojatno će to sa svojim znanjem i iskustvom postati i  u Kini. Jedan je to kandidat manje za klupu Hajduka... I to jedan od najpoželjnijih među simpatizerima Bilih.

Ključne riječi

Komentara 2

PU
puniša
15:35 28.12.2020.

stvarno bi bio lud da ode u Hajduk

RE
RedTree
16:56 28.12.2020.

S jedne strane ogroman novac, s druge daljnje trenersko razvijanje i afirmiranje. Teška dvojba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije