Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA VOŽNJA OD 13 H

Mlada Hrvatica Zrinka Ljutić 49. na debiju u Svjetskom kupu, vodi Vlhova

Zrinka Ljutić
instagram.com/zrinkaljutic/
28.12.2020.
u 12:13

Za plasman u drugu vožnju trebalo je zaostati manje od tri sekunde (+2.96) za vodećom u Svjetskom kupu, Slovakinjom Petrom Vlhovom, koja se po stazi Panorama spustila se sa startnim brojem pet

Hrvatska 16-godišnja skijaška reprezentativka Zrinka Ljutić imala je 49. rezultat (1:06.57) prve vožnje veleslaloma u austrijskom Semmeringu, njenom debitantskom nastupu u utrkama za Svjetski kup, a za najbržom, Slovakinjom Petrom Vlhovom, zaostala je četiri sekunde i 42 stotinke.

Ljutić je u vjetrovitim uvjetima najviše vremena izgubila u središnjem dijelu staze, gdje je po prolaznim vremenima bila izvan 50 najboljih. Na kraju se uspjela plasirati na 49. mjesto među 59 skijašica koje su došle do cilja od njih 71 koliko ih je bilo na startu.

Za plasman u drugu vožnju trebalo je zaostati manje od tri sekunde (+2.96) za vodećom u Svjetskom kupu, Slovakinjom Petrom Vlhovom, koja se po stazi Panorama spustila se sa startnim brojem pet i postavila najbolje vrijeme prve vožnje (1:02.15), nadmašivši do tada vodeću Talijanku Martu Bassino za 22 stotinke.

Još su tri skijašice uspjele zaostati manje od sekunde za Vlhovom, trećeplasirana Švicarka Michelle Gisin (+0.35), Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.59) i Šveđanka Sara Hector (+0.74).

Druga vožnja je na rasporedu od 13 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije