Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak gostuje u Rigi

Nathan Perkovich: Djed bi se ponosio...

Nathan Perkovich
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
30.01.2015.
u 08:23

Za ulazak u doigravanje Medveščaku treba barem 18 od 27 bodova u preostalih devet utakmica.

Jokerit ima proračun od 40 milijuna eura, četiri puta veći od Medveščaka, iza finskog kluba stoji ruski milijarder Timčenko, no ove sezone oba je puta u svojoj dvorani izgubio od zagrebačkog kluba. U prvom dijelu sezone 2:3, a prekjučer s uvjerljivih 1:4. Pobjeda je to koja je jako podigla samopouzdanje medveščakovcima, koji su se devet kola prije početka doigravanja vratili u igru za doigravanje.

Težak raspored

Osmu poziciju dijele Soči, Vitjaz i Dinamo iz Rige, a svi imaju pet bodova više od medvjeda.

S jednim od trojice izravnih suparnika za doigravanje Medveščak igra danas, u Rigi s Dinamom (18.30 sati, Sportklub 1).

– Nakon velike pobjede nad Jokeritom, deset smo minuta uživali, a poslije toga se već koncentrirali na novi susret koji nas očekuje u Rigi. Dinamo će biti težak suparnik jer i on želi u doigravanje. Prošli put bilo je neizvjesno i na kraju su oni slavili, zato u Rigu putujemo sa željom da im uzvratimo, pogotovo što nas nakon toga očekuje težak dvoboj u Sankt-Peterburgu protiv SKA – poručio je Bill Thomas.

Medvjedima do doigravanja neće biti lako doći, jer imaju najteži ždrijeb od svih konkurenata.

Naime, čak sedam od devet utakmica igraju u gostima, među njima i protiv najjačih momčadi lige, CSKA i SKA. No, dobro je što će igrati protiv izravnih suparnika za doigravanje – Vitjaza, Rige, Torpeda i Sjeverstalja. Te će utakmice vrijediti doslovno šest bodova.

Zanimljivo, medvjedi su trenutačno 11. među 14. momčadi Zapada, no s istim brojem bodova bili bi na Istoku osmi.

Sretni Nathan

Sjajna vijest stigla je jučer za napadača Medveščaka Nathana Perkovicha. Igrač hrvatskog podrijetla dobio je potvrdu Međunarodnog hokejskog saveza (IIHF) da može igrati za kockaste na Svjetskom prvenstvu Divizije 1B u Eindhovenu (13. - 19. travnja).

– To je jedna od najboljih vijesti koje sam primio ove sezone. Ponosim se što ću imati priliku igrati za reprezentaciju zemlje iz koje vučem korijene. Nevjerojatno, to puno znači meni i mojoj obitelji. Djed bi se jako ponosio što ću igrati za hrvatsku reprezentaciju na SP-u – rekao je Perkovich.

>> Medveščak u naletu, pobijedili su na gostovanju u Helsinkiju

Komentara 2

FU
FULL
21:07 30.01.2015.

Bit će koristan igrač u reprezentaciji, s njim će napad biti još ubojiti i brži.

CA
canon60
21:44 30.01.2015.

Utakmica u Rigi je završila prije gotovo sat vremena a rezultata u Večernjem još nema. Dobili smo 2:1. Bravo dečki, idemo dalje, a vi iz Večernjeg se probudite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije