Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA O NIKOLI JOKIĆU

Mrzio košarku, imao 136 kg i nije mogao napraviti sklek, a danas drma NBA-om

Nikola Jokić
Foto: Twitter
1/7
23.05.2023.
u 14:54

„Nisam mogao napraviti muški sklek pa sam počeo raditi s kondicijskim trenerom i taj period je trajao skoro dva mjeseca. Nastupao sam za juniore Mege, a onda sam počeo igrati i za prvi tim“, rekao je Jokić

Prva zvijezda Denver Nuggetsa Nikola Jokić (28) na putu je do najveće nagrade u karijeri, a košarkaška karijera mu kao malom nije bila na prvom mjestu. Dapače, košarku je mrzio. Jokić, rođen 1995. godine u Somboru, najviše je volio konje, a posjedovao je konja pod imenom Dream Catcher. Konji su mu postali toliko važni u životu da mu nije bio problem ni čistiti staje.  

U dodir s košarkom došao je nakon što mu je otac predložio da proba trenirati košarku. Jokić kaže da se s 10 godina bojao i nije htio trenirati, no nakon prvog dodira s loptom shvatio je da može igrati. Zbog problema s trenerom otišao je trenirati u KK Sombor gdje je proveo tri godine.

Na ljeto 2012. godine potpisao je prvi ugovor s beogradskom Megom, a kada je tek došao u klub, Jokić je imao 136 kilograma i nije mogao napraviti ni jedan pravi sklek.

„Nisam mogao napraviti muški sklek pa sam počeo raditi s kondicijskim trenerom i taj period je trajao skoro dva mjeseca. Nastupao sam za juniore Mege, a onda sam počeo igrati i za prvi tim“, rekao je.

Prije potpisivanja ugovora s Megom, pružala se Jokiću i Barcelona. Jokićev stariji brat Nemanja jednom je prilikom ispričao da je s Barcelonom praktički bilo sve dogovoreno, no odlučili su pogledati još jednu utakmicu prije potpisivanja ugovora i baš je tu utakmicu Nikola odigrao stvarno loše pa su iz Barcelone zatražili još vremena prije odluke.

U Denveru su ga pratili i dalje i shvatili da nisu problem vještine, nego tijelo i upitali su ga hoće li to lakše ispraviti u Americi ili Euroligi. Noć NBA drafta 2014. godine, najveću noć u svojoj karijeri, Jokić je prespavao u Somboru, a s vijestima da je 41. pick Nuggetsa probudio ga je stariji brat Nemanja.

Nikola Jokić danas je jedna od najvećih NBA zvijezda, a Amerikanci su ga svrstali u skupinu „jednoroga“ zbog posebne kombinacije vještina. Po toj kategorizaciji on ima građu centra, pregled igre playa i mekanu ruku kao najbolji šuter. Prema pisanju američkih medija, Jokić je prošle godine potpisao najbogatiji ugovor u košarkaškoj povijesti vrijedan 244 milijuna eura na pet godina.

Odveo je Jokić Nuggetse u finale NBA lige i to s čistih 4:0 u seriji. Uz to, srušio je rekord star 56 godina postigavši osam triple-doubleova u jednoj sezoni doigravanja i tako prestigao Wilta Chamberlaina koji ih je postigao sedam. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
15:49 23.05.2023.

Ko nas bre zavadi!

LU
Lukeruk
17:08 23.05.2023.

Taj ume da pojede celo prase

DZ
Dzasmin
10:43 13.06.2023.

Pozor! Tko napise da ga ne interesira nista u vezi ovog niihovog kosarkaskog visocansta, kao niti bilo cega od njih tamo daleko, ban mu stize brzinom munje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije